Dagens fundering…

image

Har i mitt huvud tänkt mig att denna sommaren kommer bli helt fantastisk. Varför?
Jo, för att det är sommar och jag kommer vara utan hjärtpumpen… Jag är vattentät! 😉 Jag kan bada!! En väldigt stor lyx har jag insett nu.. Hoppas på väldigt fint väder i sommar…  Tänk att kunna cykla igen, får väl börja redan nu när gruset är bortsopat från gatorna. 😀

Är jätteglad över att solen kommer fram men något som känns lite jobbigt är riskerna med att vara i solen som transplanterad. Nu när jag tar immundämpande mediciner så har jag lågt immunförsvar. Detta gör att risken för att få hudcancer ökar. Eftersom att jag bränner mig väldigt lätt så är risken större för mig. Så nu är jag nästan lite rädd för solen men det är ju för att det är nytt. Får la bara kleta på lite extra solskyddsfaktor på kroppen, kanske skaffa keps och inte vara för mycket i solen när den är som starkast. Får vara lite extra försiktig. Sen får jag väl bara hoppas på att det ska gå bra.
Just nu känner jag mig lite orolig men jag tror att jag vänjer mig och om ett tag kommer jag nog inte ens tänka på det. 🙂 Det handlar inte om att jag vill bli brun utan mest om att jag blir orolig över riskerna som finns.

Så det är vad jag funderar på… Det blir lättare ju mer tid som går det är bara lite nytt att vänja sig vid på vägen…
Tex känslan av att ha ett fungerande hjärta, 🙂 Visst är det fantastiskt?

4 reaktioner på ”Dagens fundering…

 1. Hej Sofia!

  Jag har varit hjärttransplanterad i 5år, jag har på solskyddsfaktor 30 och hänger i solen för att jag älskar verkligen solen:) så det kommer nog inte vara några problem, som du säger ta på stark solskyddsfaktor and you’re good to go!

  Njut av sommaren och tack för en toppenblogg! Känner igen mig i mycket av det du skriver sen min ”sjukdomsperiod”. Har du funderingar eller så får du gärna kontakta mig om du vill:)

  Med vänliga hälsningar!

  /Charlotta

  1. Hejsan Charlotta, vad skönt att höra. Vi kanske har lite olika hudtyp men det känns fortfarande skönt att veta att det inte ska vara någon fara. Pratade lite extra med dem på sjukhuset och känner mig lite lugnare nu. 🙂 Åh, vad snällt av dig, tack! Skönt att veta att det är normala tankar som snurrar runt i huvudet. Vad bra att veta, då kan jag höra av mig till dig om jag undrar lite mer..

   Kram Sofia 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *