Segdag!


 

Virkat!
Virkat!

Jaa, så idag har jag ägnat åt att försöka virka klart en babyfilt. Den e snart klar! Ska bara virka en kant runtom. Första grejen jag någonsin virkat, så är ganska nöjd hittills. Annars har jag inte gjort något vettigt. Mest slappat helt enkelt. Ännu en dag…
Imorgon kommer kompisar hem hit och det ska blir riktigt trevligt, ser verkligen fram emot det! Har ju haft några lediga dagar nu…

Insåg nu när jag läser igenom min sjukhistoria att jag har missat att fylla i lite detaljer, men känns ändå skönt att ha sammanfattat allt. Tänkte lägga upp bilder snart också, då kanske man förstår ännu bättre allt kaos som hänt, så de får jag fixa någon dag i veckan!

Jag och min kära bror (frisk i NY)

Jag och min kära bror (frisk i NY)

Verkar som att min bror blivit anhöriganställd nu! Kommer bli riktigt bra tror jag. Skönt att ha någon man känner runtomkring sig. Eftersom att jag inte får vara ensam med hjärtmaskinen utifall att något skulle hända så behöver vi någon från ett hemtjänst företag som kan vara med mig på dagarna. Så känns så skönt att min bror kunde ta det!!
Skulle bli lite knäppt när man knappt behöver hjälp med något och ha en främling i huset… Undra vad jag skulle gjort då hela dagarna.. Underhållit den personen kanske? De blev ju väldigt bra detta, för brorsan hade inget jobb just nu, så jag e iallafall glad! Får hoppas att han står ut med mig bara… 😉
Skönt att han har körkort med! Kan vi åka runt lite, hitta på lite bus! Så jag tror de blir skitbra. På måndag börjar han jobba. Känns knäppt.. Brorsan jobbar i princip för mig… Hehe….


3 svar till “Segdag!”

 1. Personligassistent är världens bästa jobb 🙂
  En av mina första kollegor sa: En dag som man gjort lite ( som assistent) är en bra dag för brukaren. Dvs brukaren har klarat mycket själv och varit så självständig som hon/han kan. En assistent behöver inte underhållas. Man får underhålla sig själv när brukaren inte behöver ens hjälp. (läsa, sticka, små pyssla mm, vara inne på nätet som jag gör nu. ) 😉
  Den stress som finns i jobbet är mera mental än kroppslig. Då man ofta kommer brukaren nära och man känner med brukaren och dennes problem som ofta inte går att fixa.
  Hoppas du och din bror kommer närmare varandra. Det kan vara mentalt jobbigt att vara assistent till anhörig för det blir svårt att vara ledig… Kramar och lycka till ♡

  • Hejsan Liz,
   Jag kan tänka mig att det är ett bra jobb! De låter bra dedär med. De jag känner spontant är att det kan va skönt att ha någon man redan känner runtomkring msig Men just nu har vi två reserver utifall att han skulle bli sjuk och de funkar nog de me. Tror de löser sig när man väl hamnar i situationen.. :)) Men för nu känns de superbra! Jag tror att han får ganska bra me ledigt. Atbetstimmarna är från kl 8-17, så tror de blir perfa.
   Kul att du titta in, tack och kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *