Biopsi


Idag va de dags för min andra biopsi. Var lite nervös eftersom den förra inte gick bra alls. Kl 8 skulle de ske, men som vanligt så va de lite försenat.
De rullade ner mig i min säng så jag passade på att sova medans jag väntade på min tur. Haha, de börjar märka att jag är morgontrött av mig…. De sa de också till mig: Du e inte så pigg på morgonen va? Då svarade jag: Jasså, är det så tydligt? ^^ Fick en lugnande tablett och även lite morfin, så jag var ganska go och glad när de va min tur. Idag gick det sååå mycket bättre!!! Så skönt! Kanske va tack vare morfinet?  😉 Nämen han som gjorde det var snabb och skicklig.
Vi hade förberett lite innan, så vid 7 tiden på morgonen fick jag antibiotika-dropp via cvk:n. Så då slapp jag bli stucken idag. Men nu tog de bort cvk:n i halsen så från och med nu så måste de sticka mig varje gåbng de ska ta blodprov. Det känns skönt att vara av med alla slangar jag haft i kroppen men samtidigt känns det skitjobbigt att de måste sticka mig. Men får väl hoppas att de kan sin grej och att det kanske är bättre power i mina ådror med mitt nya hjärta!

image

Det blir ingen träning för mig idag eftersom de inte vill att jag tränar efter en biopsi. Så jag och mamma satt och virkade lite. Jag försöker virka en häst. Litet gosedjur… Det är mycket svårare än jag trodde från början. Men det börjar ju likna en häst ialf….
Sen kom Hasse och hälsade på idag, en av perfusionisterna. Han är också transplanterad så han vet hur det är. Skönt att prata med någon som vet ungefäär vad man går igenom.
Nu kom min moster Sussi hit så vi ska hänga lite här på sjukan.
Har svinont i min fot idag… Som vanligt 🙁 Nu ska vi nog gå några rundor och se om det kanske hjälper lite så får jag röra på mig lite idag.

Vill gärna svara på kommentarerna jag får men eftersom att jag inte har en dator så blir det lite krångligt. Får se om jag fixar det snart. Det är ialf kul med alla kommentarer jag får! Kul att folk läser de man skriver! 🙂


5 svar till “Biopsi”

 1. Tack för en mysig kväll. Så härligt att se dig piggare och stadigare 😉
  Hoppas att du får en skön natt.
  Kram Sussi

 2. Hej Sofie!
  Jag har läst hela din resa, så handen på hjärtat vad är en biopsi (usch jag vet, har själv gått igenom detta) i jämförelse med vad du gått igenom. Det är tråkigt att har har så ont i foten, det är ju viktigt att man rör på sej och får upp kondisen. Jag cyklade ganska mycket när jag låg inne, på helgen satte vi ut motionscykeln i korridoren. Fick inte cykla ensam i motionsrummet, jag var uppe i 1mil innan jag åkte hem..Jag går eller cyklar varje dag nu, det tog några månader innan jag cyklade ute för jag var ganska ostabil, lite skikig och så… Jag har fyllt 60 men min tanke är att vara med i EM till sommaren….Hoppas vi träffas då.
  Ha en skön dag/Lisa

 3. Hej igen Sofia!
  Idag gick jag min första dag som sjuksköterska på avdelningen för transplantation och hjärtsjukvård i Lund. Vilka kämpar! Träffade personer med hjärtpump, nya hjärtan, nya lungor och de som utreds ang transplantation. Vilka kämpar! Träffade en med LVAD, den lät ingenting vilket jag förväntade mig efter att ha läst bla din blogg. Men man lär sig något varje dag, det var väl en BiVAD du hade? Träffade även en man som förra veckan fick ett nytt hjärta. Jisses vad livet är skört! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *