Hemgång!!!!


image

Idag är en stoor dag! Jag ska äntligen få ta mig hem! Lycka! Är så stolt över mig själv och allt jag klarat av hittills. Detta halvåret har varit helt kaotiskt. Det som hänt önskar jag ingen annan.


Förjävligt har de varit. Har kämpat så hårt och känner äntligen att jag kan börja slappna av. Kan äntligen börja träna på riktigt. Nu när jag tränar och är klar med träningen märker jag skillnad direkt. Jag återhämtar mig så mycket fortare än innan hjärtstoppet. Fantastisk känsla!
Jag kommer inte vara frisk nu med mitt nya hjärta. Jag kommer få ta piller livet ut. Vissa ger biverkningar andra inte. Jag kommer vara i kontakt med sjukhuset livet ut.
Men jag får leva!!! Något annat alternativ finns inte! Jag har fått en helt fantastisk chans att få fortsätta leva, är evigt tacksam till min donator och ska nu leva livet för att visa min tacksamhet. Ta hand om chansen jag fått. Ska bli underbart att få komma igång med mitt liv igen efter att ha stått på paus i ett halvår.
Psyket har inte riktigt hängt med så man får ju vara beredd på en hel del tårar framöver. Det som är jobbigt är att man inte har någon aning om när det kommer. Ingen kontroll alls. Vad som helst kan trigga igång det. Dofter, berättelser, röster och känslor, allt möjligt helt enkelt. Det är tufft, kommer nog vara det ett tag… Men jag är på G!

Igår kom en läkare in kl 7 på morgonen och drog ut pacemaker trådarna. Väldigt knepig känsla faktiskt… Man känner ju när de dras ut. Wäh… Men de gjorde inte ont, så de va skönt. Skönt att det är gjort. Fick en rundvisning där jag sen kommer gå för provtagningar mm. Fick då sätta en vit nål på en karta över hjärttransplanterade som de har på avdelningen. Satte en nål precis på Lindome. Känns gött!

image

Hade även lite besök från THIVA vilket var mysigt. Några av alla mina hjältar!
Gjorde klart ett armband som en kompis här på avdelningen har lärt mig. Blev fint!! 🙂
image

Idag har jag varit på ultraljudsundersökning. Mitt hjärta ser superfint ut. Slår jämnt och bra. Väldigt skillnad på mitt friska hjärta jämfört med de sjuka hjärtat. Till och med jag som inte är utbildad ser en stor skillnad! Helt fantastiskt är det.
Sen tog vi ett ekg, även det såg bra ut. Nu är det endast två saker kvar att fixa innan hemgång. Lungröntgen och piller-uthämtning. Sen blire dusch, fräscha kläder och åka hem!
Yäiy!! Nu kör jag!! 😉


12 svar till “Hemgång!!!!”

  1. Häärligt Sofia! Vilken glädje och lättnad att det har gått så bra tillslut! Välkommen hem 🙂

  2. Stort grattis, så himla skönt att höra! Theo och jag följer din blogg med stor spänning och har oxå tipsat några kompisar om den 🙂
    Kram

  3. Visst är det en härlig känsla!!!
    ”JAG SKA HEM”. Sofia nu ska du bara njuta, men kom ihåg vad jag skrev. Man blir lite tröttare igen när man kommer hem, så det är inget ovanligt. Huvud och hjärta vill men kroppen har tappat muskler. Det tar lite tid men det går, tänk om drygt 2 månader hoppar du små grodorna runt granen. Den tanken hade du inte i somras, önskar dej all lycka….
    Kram Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *