Freedag- överraskningar!


Jag och Evelina för längesen!
Jag och Evelina för längesen!

Idag har varit en go dag. Sov så länge jag kunde, de blev att jag kom upp ur sängen kl 12… Tänker att nu när jag kan så får jag passa på att sova. Man kan ju bara bli piggare, visst? Tycker det är så härligt att inte behöva gå upp ur sängen utan att man kan få ligga kvar och dra sig och ta en riktig sovmorgon.Skönt att verkligen få slappna av och landa lite mitt i allt!
Sen åkte vi (jag och min bror) till stationen för att plocka upp Evelina som ni ser på bilden här ovanför. Så härligt att vara med henne, får go energi! Kul att visa upp mitt ”nya jag” utan hjärtpump och mycket mer välmående.  Va roligt att höra om hennes studentliv också. 🙂
Vi lagade go ceasar sallad och hade det riktigt mysigt. Tog även en liten promenad i skogen. Kändes nyttigt  att röra lite på sig. Klarade en runda som jag hade bestämt mig för att klara om en månad. Så antar att jag har ganska låga mål denna gången. Men eftersom jag klarade mitt mål så får jag väl komma på ett nytt. Kanske ta tid när man går?  Göra det snabbare och snabbare antar jag.. Eller flera varv? Får se vad jag kommer på för mål för november månad. De var en riktigt härlig dag.

Sen blev de lyxmat till middag. Jag, pappa och min bror Oskar lagade entrecote me rödvinssås och potatisgratäng. Känner mig bortskämd nu!! Värt!
Fick två riktigt tråkiga besked idag. Två tjejer jag har kommit till att lära känna under hela denna resan. Skriver inte så mycket om det, men tycker det är synd att vissa ska ha det så himla jobbigt som redan är drabbade. Gått igenom en transplantation och sedan få flera tunga besked. Tycker det kan räcka med de man redan gått igenom. Så det kändes lite tungt idag att veta. Men jag hoppas att turen återvänder snart för mina vänner!
Sen var jag lite duktig och städade undan mina grejer från sjukhuset som låg i hallen i olika kassar. Lite kvar att packa upp men det kändes väldigt skönt att komma igång med det! Få undan lite skit…

På tal om bortskämd, har fått väldigt fina paket och blommor det senaste! Så gulligt och oväntat! Hade inte alls förväntat mig något så det var en riktigt härlig överraskning. Älskar blombuketter också, det blir så himla fint.
Så här kommer lite blandade bilder på de fina jag fått sen jag kom hem.
wpid-collage_26.pngSuperfina rosor och gulligt kort! Luktar gott gör de också!
wpid-collage_27.pngEtt riktigt härligt paket kom på posten med väldigt mysiga små mindre presenter. Hade väldigt kul när jag öppnade detta brevet. Små budskap och överraskningar. Kul att hon har tänkt till så mycket! Fick även en liten minion. Tyckte verkligen det var mysigt, minions är ju så söta! Blev jätteglad. Är från en riktigt go kompis som jag känt länge nu, blev som ett litet barn på julafton. Alltid kul med lite överraskningar i livet! Så mysigt med alla som hör av sig och skickar brev.

wpid-collage_29.pngLite blandat här. Ni ser en jättefin blombukett som jag fick av våra grannar. Rosa och allt! Så fin!
Sen fick jag en jättefin ljuslykta som ger ett väldigt mysigt ljus när den är tänd. Tycker verkligen om ljus och ljuslyktor speciellt nu i höst och vinter. Blir så mysigt! Blev glatt överraskad!

Sen fick jag även en virkad katt och ett brev på posten. Det är en hjärtekatt. Fick en förklaring till vad det var också.
Den lyder såhär: Hjärtekatten är en ideell förening som startades av två mammor till hjärtopererade barn på Östra Sjukhuset. De virkade en katt till sina barn när de låg inne på sjukhuset och det lagade hjärtat är en symbol för hjärtoperationen. Detta eskalerade rejält och idag finns det Hjärtekatter och tillhörande syskondjur på de flesta Thorax avdelningar i hela Sverige.
Vi har aldrig träffats men hon känner mammas familj och hon har följt min blogg sen hon fick reda på vad jag gått igenom. Hon bestämde sig för att ge katten till mig och hon döpte den till Poff. Tycker det var ett väldigt fint namn… ^^ Så himla omtänksamt att skicka detta till mig. Ett fint brev och även en virkad katt. Blev superglad. Finns väldigt många goa människor som bryr sig runtomkring mig. Fantastiskt helt enkelt.
Kan tänka mig att många sjuka barn blir gladare av att få ett sådant sött djur.

Nu har jag ju lärt mig att virka så jag kanske också borde bidra! Får se om jag lyckas lära mig virka en katt. Får väl öva lite till antar jag.
Hennes blogg med ett inlägg om just min Hjärtekatt hittar ni här: http://sockanvanten.blogspot.se/2013/10/rosa-stickdag.html

Sen om du som läser detta redan är duktig på att virka kan man själv bidra med hjärtekatter, så kolla in här: http://hjartekatten.blogspot.se/

Tycker det är fantastiskt att ha så fina människor runtomkring mig som tar sig tiden att köpa något fint till mig. Egentligen behöver de bara komma hit tomhänta så blir jag glad! Härligt att kunna vara med nu och äntligen ha lite energi. Det var helt oväntat att jag skulle få presenter så jag är helt enkelt en lycklig tjej. Märker hur mycket folk har tänkt på mig det senaste. Alla fina kommentarer värmer också! Ska sätta igång och svara på alla kommentarer här på bloggen nu när jag är hemma och har tillgång till en dator. Blir mysigt!

Nu e de nog dags att sova, så godnatt ni som fortfarande e vakna.


9 svar till “Freedag- överraskningar!”

 1. Kul att du gillade katten! Den är mer en symbol för vad du gått igenom och vill du ha hjälp med att virka den så hojta! Njut av att vara hemma och jag hoppas kunna följa dig! Krama mamma. Allt gott / Ulrika

 2. Hej! Vilken toppenbra blogg du har, har läst den lite till och från men har nog glömt att kommentera! Vill bara säga grattis till nya hjärtat och att du har fått komma hem!! Så skönt! Hoppas du får må bra nu och snabbt bli piggare! Kul att du redan klarat ditt första mål! 🙂 Kanske ses vi på EM för hjärt- och lungtransplanterade i Litauen nästa sommar? Det vore superkul, och man kan vara med vilken form man än är i! 🙂
  Bara hör av dig förresten om du vill prata om något eller så, är själv hjärttransplanterad sen några år tillbaka, är 22 år och pluggar i Lund (hej kontaktannons typ haha) 😛 Ha det fint!

  • Hejsan! Va kul att du gillar min blogg! Den blev ett bra sätt att nå ut till folk så man slapp säga allt om hur man mår tusen ggr… Du kanske känner igen de? 🙂
   Kul å se att folk läser den också! Jätteskönt att ha klarat av mitt första mål, får väl sätta ett svårare nu! Jag undrar lite om du har några biverkningar? Förr just nu e jag sån att jag är varm-kall-varm osv.. Har du också känt det? Så skönt me ett nytt hjärta och att få slippa dra runt på hjärtpumpen! Jag kmr definitivt höra av mig till dig nu när du sagt att ja kan det ^^ när transplanterades du? 🙂 kraam

 3. Ja det kan jag tänka mig! Kan ju också vara ”kul” att komma ihåg allt man varit med om, jag skrev inte ner alls mycket när jag var dålig så när man har läst här har man tänkt ”ja juste ja, så var det!”, så på så sätt kan det ju vara kul för dig att kunna gå tillbaka sen och se vad du haft för dig 🙂
  Nja, såg att några på vikings facebookgrupp skrivit om det? Såg att du var med där (jag som startat den ^^). Men själv har jag inte märkt av det, och jag har faktiskt inga biverkningar alls! Men sen har jag ju minimidosen av mediciner också, så förhoppningsvis känner du av färre biverkningar när de sänker din dos successivt! 🙂 Massa konstiga mediciner i början ju! Jag transplanterades för 6 år sedan, så har ju hunnit plocka bort de flesta sorter! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *