Migrän e kaos… :(

image

Låg vaken natten till söndag och kunde verkligen inte somna på grund av min extrema huvudvärk/ migrän. Tillslut vid 5 tiden lyckades jag slumra till. Sov inte så länge… Mitt i natten ringde jag till transplantationsavdelningen och frågade efter hjälp med smärtan och om de visste vad jag kunde ta för smärtstillande i kombination med alla mina andra mediciner. Det enda jag har hemma utöver mina vanliga mediciner är oxynorm som innehåller morfin och de sa att jag kunde prova att ta de tabletterna.

Tog 3 st tabletter med en timmes mellanrum mellan varje tablett, men migränen eskalerade bara. Riktigt jobbigt! Så jag ringde upp dem igen och då sa de att jag skulle komma in.
Vid halv två var vi där. Sen väntade vi i ca 2 och en halv timme innan jag fick prata med läkaren. Han var väldigt go, lyssnade och undersökte mig. Vi kunde sen konstatera att det förmodligen beror på min hållning som ger spänningar i musklerna, nacke och rygg. Det kombinerat med migrän blir inte en bra mix. Har fått sämre hållning nu under vårdtiden eftersom att det har gjort så otroligt ont att sträcka på mig ordentligt. Är väl så att bröstbenet tagit så lång tid på sig att läka.
Men nu sa han att det är väldigt viktigt att fortsätta kämpa med hållningen för förmodligen blir det bättre med min spända nacke och då försvinner förhoppningsvis min migrän.
Han sade också att det var helt fel att ta oxynorm (morfin) för migrän. Han berättar att då underhåller man migränet. Kan ha varit därför jag har haft migrän så länge…
Så nu hoppas jag att de nya medicinerna ska fungera så att jag kan komma till ro på kvällarna och kunna sova! Det räcker ju med smärtan i foten!
På bilden ovan ser ni en halsduk som jag håller på att sticka. På den tiden jag satt där hann jag sticka en del. Från början hade jag kanske stickat 1/4 av halsduken.
Knäppt.. Då har man väntat ganska länge på läkaren! Tycker det är skönt att det inte var så himla komplicerat att sticka en sådan ”tub-halsduk”

image

Sen när vi äntligen var klara på sjukhuset så for vi hem. Har samlat på mig en del mediciner nu och igår blev det ännu fler.. 😉 Vi satte igång med att fixa köket innan vi kunde laga mat. Jag lagade två kladdkakor till maten och de blev riktigt goa! Fullt hus var det också!!! Vääldigt, vääldigt mysigt.

image

På bilden ovan försökte jag ta kort på min hals. Har ett stort blåmärke efter förra biopsin men det var svårt att fånga det på bild. Brukar ha ont i halsen ca tre dagar efter biopsin.. Men idag gör det inte ont längre :)
Har även delat piller igår inför veckan som kommer. Har delat lite tabletter för att jag har endast 10 mg tabletter och jag ska bara ta 7.5 mg nu. Ser fel ut när man sitter och delar alla piller… Min familj skrattar lite åt de sjuka mängder piller jag har… Hah… ^^
Får ringa till läkaren och kolla om han kan fixa 2.5 mg piller så jag slipper dela på dem. Fick en stesolid (lugnande tablett) som jag skulle ta i kombination med massage igår kväll vilket jag gjorde. Kunde sen slappna av tillräckligt så att jag kunde sova! Väldigt skönt att känna att tröttheten äntligen kommer och att jag kan få somna…

image

Idag va dagens mission att åka till Ortopedtekniska i mölndal för att fixa problemet med min gamla skena. Jag tycker att jag har gjort ett smart skoval med mina kängor som är på bilden eftersom att jag kan gå (väldigt ostabilt) utan skena. Men mitt val av sko sågade han direkt haha. Han berättade att klacken på kängan bidrar till mitt problem och ger mig en ännu kortare hälsena… Han berättade att även om musklerna vaknar till igen så kommer den korta hälsenan göra att foten inte kommer att fungera som vanligt. Åtgärden blir att stretcha, köpa nya kängor och använda en ny och mer stabil skena så att jag slipper vricka foten och få ännu fler problem… Komiskt när man tycker att man har kommit på något smart och han berättar att jag gör det värre haha 😉 Braa där Sofia.. suck!

Så det var ju bra att jag gick dit idag trots huvudvärken. Foten gör svinont som vanligt… Nu har jag hämtat ut medicinen för min migrän, vi får se om den hjälper! Nu ska vi göra lyxiga mackor här hemma med kräftskjärtar och lite annat gott på! :)

Ha de gott!!

2 reaktioner på ”Migrän e kaos… :(

  1. Du har heltidsjobb med att få ordning på allt. Jag hoppas verkligen att du kan slippa din huvudvärk till att börja med. Det räcker väl med foten…Sköt om dig. Kram.

    1. Hejsan Eva-Lena… Det känns lite som ett heltidsjobb att boka in alla läkarbesök, psykologbesök och biopsier… Även alla papper vid sidan av.. Änsålänge har jag varit fri från huvudvärken och jag hoppas att det håller i sig!! Kraam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>