Blodprov idag


image
image

Jaaa, dom e klara!! 😀 Nu e de bara att packa in och skicka iväg de små minionsarna. Jag har inte varit så smart i år. Istället för att virka julklappar så har jag virkat till allt annat… heh.. Men jag hittar nog julklappar jag. Får planera och virka nästa år helt enkelt.

Idag har jag varit på transplantationsmottagningen för att ta ett blodprov. Skulle kolla så att mina värden stämmer, har nämligen fått fel dos av en medicin ett längre tag. Just därför bad jag om ett blodprovstillfälle till för att kolla så allt stämmer trots höjd dos.
Det är en medicin som sänker immunförsvaret. Det kan ha varit på grund av den ökade dosen av det läkemedlet som gjorde att jag fick en urinvägsinfektion. Men det kan man inte veta säkert.
Skulle egentligen tränat idag men eftersom att jag tar penicillin så får jag skippa träningen även idag.

image

Här är en bild på mitt inplastade ben. Fick använda tejp och plastfolie för att packa in det. Detta måste nu göras när jag ska duscha eftersom att det inte får komma något varmt vatten på benet som är behandlat med qutenza-plåster (chili-plåster). Men det gäller bara i ca en vecka. Hon som behandlade mig sa att det kan göra så att benet gör ont igen och de vill jag icke riskera… ^^
Lyckades nästan undkomma vattnet. Fick bara lite extra ont.image

Ovanför är en bild på mitt egna apotek. En hel byrålåda full med mediciner. Känns skevt!
Nyss fick jag känna smaken av en tablett då den fastnade i halsen. Den smakade vidrigt och nu gör jag allt för att bli av med smaken. Får se om jag lyckas!!! Wäh.
Tog en liten fika idag men annars har jag inte gjort något speciellt.  Träffade många på transplantationsmottagningen idag. Var flera som var där som jag träffat tidigare då jag låg inne efter transplantationen. Det var perfekt eftersom jag hade massa väntetid mellan sjukhusbesöket och färdtjänst.
På fredag ska jag antagligen handla julklapparna jag inte köpt än. Åka in tidigt, men det är utanför stan vi ska. Så förhoppningsvis undkommer vi den värsta julhandeln. 😉

Ha de gött ikväll!


17 svar till “Blodprov idag”

  1. Lycka till med julklappsinköpen! Om det är lugnt dit du åker får du gärna tipsa om var detta är. ^^

    • Hejsan Kerstin, tack! Det gick superbra med inköpen. På kungsmässan i kungsbacka så kan man ha tur. Där är det oftast inte lika mycket folk som det är på andra ställen. 🙂

  2. Så fina dina minions är! Hoppas blodprovet var bra och att du får rätt dos nu. Idag är det inte världens bästa väder för julshoppning men å andra sidan är det kanske inte mycket folk i affärerna. Allt gott! /Ulrika

    • Hejsan Ulrika, tack så mycket!! Jaa, blodprovet var bra! Dosen av medicin är ändrad så nu ska allt stämma! Hoppas att allt är bra med dig, kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *