Positivt


image
Mina blodådror som inte alls vill samarbeta gör mitt liv lite svårare som vanligt.. 😉

Tjo,
I tisdags var jag på sjukhuset kl 7.30 för att göra en biopsi, det kändes väldigt tidigt. Fick hjälp med lite bedövningsplåster till halsen och även en nål i handen till att sätta dropp. Men i tisdags ville mina blodådror absolut inte samarbeta. Det beror på att jag låg inne torsdagnatt- fredag eftermiddag och blev stucken på ”de bästa ställena” så i tisdags fanns det inte så många ställen kvar att sticka på. Efter biopsin skulle jag vidare till en CT-röntgen men det var först 4 timmar senare. Då var de på transplantationsmottagningen så snälla att jag fick låna en säng så jag kunde vila tills det var min tur, det kändes väldigt lyxigt. Jag sov som en stock.
När jag sedan skulle göra CT-röntgen så var jag så glad att jag redan hade en nål i min hand  som vi sparade efter biopsin. Men den var tyvärr för liten. :/ Så då blev jag en nåldyna ett tag… Hah… Nämen en stund hade jag två nålar i högra armen och en nål i den vänstra. Men ingen av de fungerade tillräckligt bra… Vi kollade även om det gick att sticka på foten… Så de var allt kämpigt, det gör ju ont varje gång de letar med nålen under huden efter ett blodkärl. (Men det är ju min kropp och mina blodådror som inte alls vill samarbeta… :/  Så sjuksköterskorna gör sitt bästa! )  Tuuur att jag inte tar lika många prover längre!!
Meeen tillslut hamnade en nål rätt och jag kunde pusta ut. Jag tror att vi alla var väldigt lättade. Väldigt knepigt att göra en sådan röntgen. När kontrastvätskan sprutas in i armen så känner man att de surrar till i blodådran sen blir man helt varm i huvudet, hjärtat och de känns även som om man kissar ner sig. Väldigt udda… Haha, tur att jag blev förvarnad innan. ^^

Meeen nu till den positiva sidan!! Jag fick en 0:a på biopsin vilket är det bästa. Så det känns så bra. Det betyder att hjärtat inte stöts bort. Min röntgen visade inte något ovanligt så jag är superglad. Mina blodprover är fina och vi kunde ta bort en medicin. Jippiiie! Hoppas att mina värden håller sig stabila framöver också!

image
Läsvärd bok!

Jag har ett liiiiitet problem bara… Har fått röda små utslag över hela magen och nu även ryggen… Det kliar väääldigt mycket. Så jag har nog fått en allergisk reaktion. Av vad det vet jag inte?! Får hoppas att det inte blir värre men jag tvivlar på det. Jag som skulle träna imorgon… 🙁 Vi får se hur detta ska gå…
Blev allergisk en gång när jag var som sjukast och låg på intensiven. Då trodde de att det var pga ett penicillin… Då låg jag utan att kunna röra på mig med utslag över hela kroppen som kliade något enormt. Då kunde jag inte klia, men det kan jag nu…! Det är ju iallafall positivt? 😉

Undra vad det kan vara nu… Wääh, alltid ska det vara något, visst?

**Det sista jag vill säga är att boken ovanför var riktigt bra. Glad och lättsam bok som jag verkligen behövde nu. Min första bok jag klarat att läsa ut på väldigt länge. Wii! 🙂 **


6 svar till “Positivt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *