Frisk?


image

Jag har äntligen fått bada i havet! Denna sommar är jag vattentät och utan hjärtpump och det känns helt fantastiskt. Kan dock erkänna att det var lite väl kallt men känslan var go. Att kunna välja att få bada det kändes väldigt lyxigt! Vi fick en väldigt varm och go dag vid havet och det är jag väldigt glad för, hoppas det kommer fler goa dagar!
Jag tog även blodprover igår och fick veta att jag inte är av med cmv – viruset än…

Jag skulle egentligen slutat med den medicin jag tar som heter valcyte men tydligen så ska jag fortsätta ta den i 2 veckor till eftersom att cmv – viruset fortfarande är kvar i min kropp. Så det innebär också att det är träningsförbud de 2 veckorna. Tråkigt men så är det ibland. Men om jag ska vara positiv så är jag bara glad att det går att behandla!
Sen ändras dosen av tacni (immundämpande) ganska ofta. Så jag känner mig lite förvirrad mitt i allt. Alldeles för mycket att hålla reda på men jag tror nog att jag ska ha koll på läget nu! Jag vet iallafall dagens dos av tacni, det känns ju bra… hah!

Idag är jag glad för jag har fått busa med den här lilla sötisen ⬇.

image

Känns så lyxigt! Hon håller väldigt högt tempo och är riktigt snabb så det är lite svårt att hänga med ibland. Men då får jag se till att vila lite. Hon är alltid lika glad och så underbar! Mysigt var det men nu är jag helt slut. Dags att vila lite! 🙂


8 svar till “Frisk?”

 1. Åh, va skönt att du kan bada nu:-) Hade också längtat efter det om man inte hade kunnat. Nu kan du ta igen alla dyk o skutt ner i vattnet:-)
  Skönt att du mår bättre, även om cmv’t inte är helt borta.
  Ha de så gott i solen:-)
  Kraam till dig från mig!

 2. Hej!

  Fin blogg du har. Jag har fick reda på att jag kommer få ett nytt hjärta. Hade en hjärtinfarkt 2011 och 2012 drabbades jag av lunginflammation och hjärtsvikt som följd. Låg på sjukhus i 3 månader och efter det fick jag en pacemaker inopererad. Det är ett år sen.
  Jag fick några månader med mer rörlighet och mer ork, men när kylan kom förra hösten vart det mycket sämre. Nu har jag pratat med min hjärtläkare och jag kommer inom kort få en utredning så läkarna i Lund kan ta ställning om jag är lämplig. Mitt hjärta växer och väggarna i hjärtat blir tunnare och tunnare. Så jag är dödsdömd om jag inte får ett nytt hjärta. Visserligen vet jag redan nu att jag kan dö när som helst, men så länge jag känner mig skaplig så är det ett plus. 🙂
  Hoppas verkligen att jag kommer få ett nytt liv som du fått.
  Lycka till i fortsättningen.
  Kram
  Anders

  • Hejsan Anders,
   vad kämpigt för dig, man hoppas alltid på det bästa. Låter riktigt jobbigt allt du varit med om men skönt att du hann hämta dig lite. Hoppas att utredningen går bra och att du kan få ditt hjärta så fort som möjligt så att du också kan få må bra igen. Hoppas att du kan få må någorlunda tills att det är dags.
   Ja, det är verkligen helt fantastiskt att jag kan få må så bra som jag gör nu och jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Trodde inte jag skulle kunna få må såhär bra och jag börjar få tillbaka orken igen vilket jag inte har känt på en del år…

   Hör av dig om du undrar något om allt som en transplantation innebär. Lycka till du med och jag hoppas verkligen du ska få må lika bra och kanske tillome bättre än vad jag gör. Lycka till nu!

   Kram Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *