En tanke


tillhör poffen.se
Vet ni vad jag har tänkt på väldigt mycket det senaste?

Det är vilken ofantlig tur man måste ha för att födas på rätt ställe i världen, i en bra familj med goa vänner. Med rätt förutsättningar helt enkelt. Att bo i Sverige är ju så otroligt lyxigt, att ha ett hem, ett eget rum, en säng. Ha råd att göra roliga saker. Ha råd att utbilda sig. Känna sig trygg. Att få må bra. Men jag vet att alla i Sverige har inte lika stor tur som jag har, alla känner sig inte trygga hemma. Alla har inte ens ett hem.

Att ha råd att överleva. Hur stor är chansen? Hur stor är chansen att födas på rätt ställe för att tex kunna få läkarvård? Att ha råd med medicinerna som man måste ha för att kunna överleva?

Jag vill nog inte veta hur stor den chansen är men jag tycker det är viktigt att tänka på vad man har i livet. Tänka efter ibland,känna sig tacksam och glad för det man har.
Vad tänker ni?


2 svar till “En tanke”

  1. Ja du Sofia. Jag brukar tänka att jag är lyckligt lottad som bor här i Sverige, med bl a den bra’iga sjukvården som vi ändå har. Med familj och vänner. Att ha ett bra liv helt enkelt. Mycket i världen är orättvist, men HÄR kan man ju ändå känna sig trygg med det mesta.
    Men som du sa, sen finns det dom som inte ens har ett hem. Det är fruktansvärt.
    Så ja, jag är tacksam för det jag har:-)
    Kram på dig, lilla ”filosofen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *