Äntligen hemma igen!


Sofia och Louise på sjukanHejsan!
Denna goingen var och hejjade på mig 2 dagar i rad. Första dagen var det ihop med Johanna. Så roligt när de kommer för de är som 2 energibomber och det behöver jag verkligen. Energi och glädje smittar ju som tur är. 😉  I lördags så kollade jag och Louise på en jättemysig film. Den heter ”Hector in search for happiness” och är en riktig feelgood film, rekommenderar den verkligen. Skönt att bara slappa och slippa vara ensam i sjuksängen. ^^

Sen kom Emma och Frida, mina två barndomskompisar förbi en sväng också. Det har varit fullt upp med besök, så kul!

Poffen på sjukhus
I lördags gjordes sista behandlingen. Den var dock lite mer brutal än de 4 föregående behandlingarna då droppet jag får efter plasmaferesen skulle vara 10 ggr starkare. Misstänkte att det skulle bli lite kämpigt då det droppet inte verkar vara så snällt mot kroppen, fått byta nål 3 ggr pga smärtor i ådran där nålen suttit.
När vi nästan var klara med droppet började jag må väldigt knepigt. Fick hjärtklappning och brutal migrän. Så jobbigt! Så när pappa kom på kvällen fick vi sitta i ett mörkt rum och prata. Sjukt att man kan få så ont i huvudet på så kort tid och det värsta är att ingenting hjälper.
Med migrän så skulle slangen som satt i halsen (CDK) också dras ut men jag tänkte att det bästa är la att bara få det gjort trots smärta. Stygnet togs bort och slangen drogs ut. Innan de drog ut den sa jag att jag ville se hur lång den var. Ångrade mig ganska fort när jag väl fick se slangen. Det visade sig att jag ändå är lite känslig när det gäller slangar som varit i min kropp. Blev lite för mycket när mitt blod fortfarande var kvar på slangen och jag bad dem ta bort den igen. Är nog för nyfiken för mitt eget bästa… Kan berätta att slangen som satt i halsen var 1 dm lång och ganska grov… Uuuh!

Migränen höll i sig hela natten och på söndagen såg jag fortfarande suddigt men det var lite bättre iallafall. Träffade läkaren som sa att jag fick åka hem. Fick även veta att om jag känner att jag orkar kan jag börja jobba igen den 1:a februari när min sjukskrivning går ut. Erkänn bra! Får känna efter de 2 veckorna som kommer nu så får vi se! Hoppas min kropp är redo. ^^
Jag och morsan köpte sushi och åkte till min bror Oskar och Jakob. Där somnade vi allihopa, antar att jag är mer sliten än vad jag trott. Så vi sov i några timmar sen åkte vi hemåt. Så flummigt umgås vi i våran familj. 😉 Härligt att vara hemma och slippa alla slangar och sjukhusmaten. Idag är min plan att ta mig ut i snön, hoppas att ljuset inte gör så att jag får ont i huvudet igen. Vi får se hur det går. 🙂


9 svar till “Äntligen hemma igen!”

 1. Skönt att du ändå mådde så bra som du har gjort under tiden.? Jag hoppas innerligt att den här behandlingen gör någon nytta nu, så du slipper må dåligt o att ditt hjärta också mår bättre.?
  Stort GRATTIS till dig fialotta på din födelsedag!???☕??
  Kraam?

  • Ja, jätteskönt! Jag mår bättre så jag antar att det är tack vare behandlingen. Ska bara se till att sova ordentligt så ska ja nog må skitbra! Får hoppas hjärtat mår bättre ❤
   Tack P! Kramar tillbaka

 2. Hej Sofia! Jag trillade in här på din blogg av en slump började läsa lite och kände igen dig vi har träffats på sjukgymnastiken i Sahlgrenska för ca ett år sen. Jag vet inte om du minns mig, jag berättade för dig att jag är hjärttransplanterad två gånger. Ser att du har haft det lite jobbigt senaste tiden. Om du skulle vilja prata får du gärna höra av dig. Heter Vanessa Sales på Facebook. Styrkekramar!!

  • Hejsan, så glad att jag gick detta meddelande av dig! ❤ Har ju tänkt på dig en del sen vi sågs på sjukgymnastiken. Kul att äntligen få träffas. 😄 Kram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.