Duschdag!


image

Idag har jag fått ta en varm dusch! Helt underbart! Jag får endast duscha 2 ggr i veckan för att de e då mina ”plåster” på magen byts. Detta sker på måndagar och torsdagar. Å idag e de toorsdag!! Där plåstrerna e på magen så blir de väldigt tätt och varmt. Nu på sommaren så kliar de nåt enormt. Så de e väldigt skönt att ha dessa två dar i veckan som de tvättar och samtidigt kliar mig på magen med den tvättsvampen de använder.
^^ Mini-baloo kallar de mig… Låter väldigt flummigt allt det här men jag tror man kan likna de med känslan av att ha ett gips tex på armen. Man vet att man inte kan klia men vill så gärna. Ibland är de så att det bara kliar mer och mer, bara eskalerar… Såå jobbigt. Så måndagar och torsdagar e bra dagar!

Statistik
Statistik

Idag har ja tagit spruta nr 2 av 6, 4 dar kvar… Skulle bli så lycklig om jag slipper ta den, hoppas verkligen att pk värdet har höjts på måndag.
Igår när vi var hos läkarn så hittade mamma Hjärt & lungfondens tidning med lite statistik angående hjärtstopp i. Där står det att varje år får ca 10000 personer i Sverige hjärtstopp och bara 500 överlever. Är så lycklig över att jag är en av de 500 som överlever! Jag är så glad att jag hade tur i oturen.
Att vi inte har fler kurser i HLR är ju helt sjukt. Det är ju de första minutrarna som räknas. Tycker att de borde vara obligatoriskt i skolor och på arbetsplatser. De räddar ju liv!

Utav de 500 som överlever får de flesta hjärnskador. Jag har fått en förlamad fot efter allt dehär men kan samtidigt känna att det är skönt att det inte är värre än så. Försöker hålla mig positiv mitt i allt. Längtar dock väldigt mycket till att få iallafall en dag utan smärtor… Blir snart galen av att gå runt och ha såhär ont i foten. Om någon som läser detta kan något om nervskador och vad man kan göra för att slippa ha ont, om någon vet en medicin som hjälper så kommentera gärna. Tar emot alla tips jag kan få!

Idag har jag även målat mina naglar. Tycker det är härligt att kunna ha fina naglar nu när jag är sjukskriven och inte förstör dom varje dag på jobbet. Så det är mysigt. En läkare kommenterade mina färgglada naglar. Förstod inte först vad han pekade på men han sa bara Det gillar jag, superbra. Jag svarar förvirrat, vad är det du gillar? Han svarar: Dina naglar! Det visar att du bryr dig fortfarande.
Jag blev glad av det, känns så roligt att han kommenterar det, men det är ju sant. Vi pratade om att de viktigaste när man har pumpen är att inte bli galen. Det är väldigt sant. Man sitter ju fast. Det är helt sjukt… Försöker att inte tänka på det…Men ibland kommer det fram ändå. Man kan ju bli galen för mindre…

wpid-IMG_20130822_162904.jpg

 


6 svar till “Duschdag!”

  1. Hej! Så fint du skriver. Jag håller verkligen tummarna för att du snart får ett nytt hjärta. Mitt eget hjärta höll på att lägga av för 12 år sedan, så man får ett annat perspektiv på allt då. Känner igen PK-värden och sådant. Som sagt: Jag håller tummarna så mycket jag kan för dig. Kram!

    • Hej, tack Håkan! Pk värden e inge roliga om det inte håller sig stabilt.. :/ Ja vi håller tummarna! Hoppas allt e bra med dig! Kram

  2. Hej Sofiia, tack att du berättar för oss vad du går igenom. Jag känner inte dig personligen, men hört mycket om dig från din mamma som jag läste hebreiska med. Har följt dig och ditt öde hela tiden. Håller tummarna och hoppas att de ringer snarast. Hälsningar Joanna

  3. Hallo sofia, det beror lite på vad nervskadan beror på. Men antar att den beror på syrebrist, eller? Ska kolla med mina kollegor, dom är duktiga på nerver!! Kram på dig!

    • Hejsan, de vet tyvärr inte vad nervskadan neror på de har bara olika teorier. En teori e syrebrist, en annan är att en nerv är i kläm men dom tror att den är i kläm längre ut i kroppen alltså inte i ryggen. Så lite knepigt e de allt! Snällt att du kollar upp det! Behöver all hjälp jag kan få!!
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *