Det blir väl bättre?


image

Ja, som ni sett på bilder och föregående inlägg så va morgonen skit. Känns jobbigt när man byter avdelning och får börja om från början igen med att berätta att jag är extremt svårstucken och att medicinerna påverkar mig mindre än vad de påverkar andra människor, därför behöver jag en oftast en mycket högre dosering…

Undrar hur lång tid det ska ta tills denna avdelningen förstår det. Ska fråga om det står i journalen, det borde göra det?
Jag antar att det främsta problemet idag var dålig info. Egentligen ska droppet med antibiotikan ges innan biopsin och de hade de inte fått veta på avdelningen. Så de blev en ganska värdelös start på dagen.
Efter att sjuksköterskan letat efter en ådra med nålen så fick de på de 4:e sticket tag i en ådra. Så då kunde de ge dropp. Men när jag sen väntade på hjärtbiopsin så åkte nålen ur ådran i armen och antibiotikan hamnade inte i venen utan utanför venen under huden. Så droppet fick stängas av…
Sen fick jag två lugnande tabletter men kände inte alls att de fungerade. Sen skulle biopsin genomföras och det gör faktiskt ganska ont. Försöker tänka lungt och logiskt men efter den jobbiga morgonen så var de inte det lättaste…
Så efter biopsin fick vi ta droppet med antibiotikan via slangen i halsen som de använde för att utföra biopsin.
Tillslut blev kombinationen av allt för mycket och då brast det bara. Svårt att inte bli ledsen efter allt det där….

Jag vill vara stark, jag vill kunna säga ifrån och jag vill inte att det ska vara såhär problematiskt varenda gång… Men just nu är jag inte så stark, just nu så kan jag inte riktigt stå upp för mig själv, det har helt enkelt varit för jobbigt detta halvåret.
Blir jag arg så är tårarna inte långt borta..
Man kanske tänker att äh några nålstick är väl ingen fara? Men när man haft så ont såpass länge som jag haft och fortfarande har (bröstkorgen & foten) så blir flera stick för mycket. Att de varje gång sticker mig flera gånger. Allt som gör ont just nu är för mycket.
Men jag ska försöka glömma att det gick så värdelöst idag och förtränga att det ska göras en ny biopsi om två veckor. Den smärtan tar vi då… :/

image

Men efter denna dåliga start på dagen så kunde det bara bli bättre! Skulle först fikat med mina kompisar men kände att jag inte riktigt var i läge för det. Så vi får ta det längre fram helt enkelt.
Jag åt supergod brunch med mamma och pappa och strosade sen runt lite på stan 🙂 Köpte med oss lite goda teer hem. Känns lite lyxigt! 🙂
image

Köpte sen en sån här, va ska man kalla det? Mobilskal/plånbok..? Känns superbra att ha om man bara behöver bankkort och telefon. Men det är ju ganska surt om någon snor mobilen, då får de ju bankkortet också :p Så jag antar att jag får hålla hårt i den nu! ^^

Har ägnat kvällen åt att smaka på ett te som vi köpte idag 🙂 Supergott! Så dagen blev ju tillslut helt okej… Men har svinont i foten/benet som jag alltid har. Väldigt jobbigt att gå runt med sådana brutala smärtor. Önskar så att jag kunde få slippa smärtorna i foten, åtminstone för en dag…. :/

Men nya tag imorgon! Hoppas det blir en bättre start!


12 svar till “Det blir väl bättre?”

 1. Förstår dig Fia , jag just nu håller på få tar prova för att ser om min cancer har kommit tillbaka . Livet är svårt och inte alltid lätt !
  Kram
  Helen

  • Hejsan Helen, usch va jobbigt att vänta på ett sådant besked! Håller tummarna för att du ska få ett bra svar. Nä ibland är livet riktigt svårt, men oftast brukar de bli bättre. Kram sålänge 🙂

 2. Åh fina fina Sofia! Jag hoppas verkligen att det blir rätsida på alla nålar, mediciner och omvårdnad. Jag blir så trött när jag läser om sånt som dålig info osv.. Jag går termin 1 som sjuksyrra och har redan fått lära mig grunderna var det kan gå fel någonstans och hur felen kan åtgärdad. Tydligen är det inte lika lätt i praktiken. Suck! Men jag hoppas du får en bättre dag än den föregående! Du har sån kämparglöd !! och förresten är du supersnygg i din nya frisyr!!

  • Hej Stella! Det är superviktigt att vara tydlig som sjuksyrra. Det är när man är otydlig som problemen uppstår. Men hoppas såklart att det blir bättre nästa gång! Å tack, trivs verkligen i min nya frisyr 🙂 kraaam

 3. Hej Sofia!
  Tråkigt att du har sådana upplevelser när du gör biopsin. Tycker du ska maila/ringa till sköterskan som har hand om dej att du vill ha antibiotika i tabletter istället. Försök att fixa det innan nästa biopsi så kanske du kan slappna av lite, för du går nog och tänker på den jäkla sprutan….Tabletterna får du när du kommer in på biopsin och dom hinner verka innan själva ingreppet för det tar ju lite tid innan man sätter igång…..
  Klart du blir ledsen när det inte funkar och det blir jobbigt, men stå på dej…..
  Varför har du bytt avdelning???? det är över 1 år sedan jag blev transplanterad och jag har samma team ännu och ska ha hela tiden på mina kontroller… Sen har jag en hjärtläkare i min hemstad och sköterska som tar månadsblodproverna… Känner jag mej osäker eller vill fråga något kan jag bara maila sköterskan i Lund….
  Hoppas du får en härlig dag/Kram Lisa
  Ps. Vill se ett stort leende på nästa foto Ds.

  • Hejsan Lisbeth 🙂 Jag var nog lite otydlig men jag har ju varit på flera olika avdelningar under detta halvåret. THIVA, HIA, sen var jag på hjärtavdelningen i väntan på transplantation, sen THIVA igen och sen transplantationsavdelningen och nu transplantationsmottagningen. Nu ska jag förhoppningsvis inte byta till någon ny avdelning. Så jag hoppas de snart lär sig hur de ska göra vid biopsierna.
   Väldigt tråkigt att få det så jobbigt vid biopsierna men de verkar ha tagit mig på allvar igår när jag förklarade hur jobbigt det var. Så hoppas de blir bättre 🙂 kram

 4. Vad jobbigt för dig att det ska krångla så. Det är ju nog med att bara åka till sjukhuset även om allt fungerar som det ska. Att få antibiotikan i tablettform som Lisa skrev vore väl toppen. En sak mindre isf att oroa sig över. Det var ju tur att det blev bättre sen med mysig brunch och lite presenter till dig själv. Och nu är det väl två veckor till nästa gång,
  alltid något. Sköt om dig . Kram, kram.

  • Hej Eva-Lena 🙂 känns riktigt tråkigt att biopsin gick så dåligt. Men de blir nog bättre! Ja de va så skönt att bara strosa runt 🙂 Köpa lite saker var också kul! 🙂 kram!

 5. Sofia, det vore väl konstigt om du inte bröt ihop ibland, det är nog ett h-vete det du gått igenom som ingen kan förstå, kanske inte ens de som faktiskt jobbar på transplatantionsavd/thorax. Tror att det är viktigt att dina känslor och tårar kommer ut och att du inte håller det inom dig.
  Känns dumt att skriva”kämpa på” för det vet jag att du gör (vet och vet , det vet jag egentligen inte, men kan läsa det och även förstå det). Bra att du var så tydligt, du ska se att det går bättre vid nästa biopsi. Allt gott! /Ulrika

  • Hejsan Ulrika, jaa jag tror att det är bra att få gråta lite ibland. Istället för att hålla allt inom sig.. Det funkar inte ^^ Men de blir nog bättre! 🙂 kraam

 6. Jag förstår att det är jobbigt, du har gått igenom så mycket. Vilken fajter du är, tänk att du är ute och springer på stan idag, fattar du det själv? Synd att du är så svårstucken, kärlen är väl trötta på alla sprutor. Prata med dom innan nästa biopsi så att du får antibiotika istället när du kommer. Så att du slipper tjafsa när du kommer dit, tror att du kommer bli lugnare då. Nu har du 2 veckors mellanrum och snart blir det 1 månad och bara det gör att man hinner slappna av mellan varven. För visst blir det tjatigt att springa där varje vecka. Man vill ju bara gå vidare och njuta av livet. Nu ska jag ut och njuta av en solig eftermiddag….
  Kram Lisa

  • Hejsan! Ja de är väldigt tråkigt att vara svårstucken. Hoppas att det blir bättre me tiden när kärlen vilar lite. Längtar tills man slipper biopsierna. Kram sålänge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *