Helgen


Fredagsmys!
Fredagsmys!

Jag har inte varit så bra på att uppdatera på några dagar här. Så idag kommer en bildbomb. Det är 3 månader sen jag blev transplanterad och det känns riktigt bra i kroppen. Samtidigt som jag känner att tiden gått fort så känns det också som att detta året har varit hur långt som helst. Men efter transplantationen har det gått fort. Knepigt men samtidigt helt underbart att jag klarat mig!!
De blir väl så tidsmässigt antar jag. När man kämpar för livet så går tiden väldigt långsamt. Men nog om det!
I fredags kväll hälsade jag på min underbara vän Matilda. Hon fick en av mina minions som jag gjort, hoppas hon blev glad! Vi hade väldigt mysigt. Åt go mat, drack lite té och såg på film. En romantisk och väldigt sorglig film, Remember Me heter den. Första sorgliga filmen jag sett sen jag blev sjuk i mars. Visste inte alls hur jag skulle reagera på filmen men det gick bra tillslut. Visst bölade vi men det hör ju till!

Liseberg
Liseberg
Liseberg

wpid-collage_61.png

Sen har min goa vän Freeden kommit hem igen! Hon är här i Sverige och hälsar på under jul och nyår och sen åker hon tillbaka till Schweiz där hon jobbar nu. Det var så kul att träffa henne. Jag bestämde mig för att jag ville gå på Jul på Liseberg i år och kom på att det var perfekt att göra nu när hon är här en så kort stund. Så dit gick vi i lördags, jag, Freeden och hennes föräldrar. Det blev lite femkamp också, väldigt kul. ^^ Vi försökte vinna minions-gosedjuren som ni ser på bilden ovanför. Det var för skojs skull men vi lyckades icke.. :/
Sen traskade vi mest runt. Tack vare min nya grymma skena så gick det superbra att gå runt där. Fick inte kramp i benet som jag lätt får annars och inte blev jag så trött heller. Känns gött! Fick lite extra ont i fötterna men det får man nog räkna med. Kul att få träffa Freedens föräldrar igen. Vi sågs när jag hade pumpen, sen har vi inte setts efter transplantationen, inte förrns nu.

Vi hade kul när vi gick runt där. Lite stelt dock att jag inte kunde provsmaka någonting när vi gick runt bland de olika bodarna där de sålde bla olika korvar och ostar. Det har med infektionsrisken att göra. De sträckte fram ett litet smakprov till oss alla och jag svarade att jag tyvärr inte kunde provsmaka. Då fick jag lite udda blickar tillbaka, men det bjuder jag på! 😉
Köpte lite grejer på Liseberg till exempel gris-julkulan. Tyckte den såg så rolig ut, den blir nog snygg i julgranen 😛 Hittade även favoritgodiset, polkagris med saltlakritssmak och nu ångrar jag starkt att jag inte köpte fler.. De är verkligen beroendeframkallande!

Transplantations-gåva
Transplantations-gåva

Den söta nallen fick jag av dem som ett grattis till hjärtoperationen och att jag fått livet tillbaka. Jättesöt var den lille nallen. Sen fick jag även lite annat sött, tex den lilla ballerinan som är på bilden. Så himla fiin! Det var födelsedags och hjärttransplantations present i ett eftersom att Freeden inte är kvar här i Sverige tills det att jag fyller år. Blev en lite mini julafton. :O Hoppas hon tyckte om julklappen hon fick av mig!

wpid-collage_60.png
Idag har jag gjort lite nytta! Städat ur mitt rum på riktigt. Har inte riktigt haft tillräckligt med plats för mina kläder så då har kläderna legat på golvet. Över heeela golvet. Men nu har jag löst problemet så nu får kläderna plats och det är äntligen fint. Väldigt kämpigt men är nöjd. Är så glad att jag kan göra en sådan simpel sak som att städa. Kunna röra sig fritt och inte hindras av en pump som bara är i vägen. Kan tänka tillbaka ibland och fortfarande kan jag inte förstå att jag klarade av att ha maskinen. När jag minns hur jobbigt och omständigt allt var.
När jag städade så dammade det en del så för säkerhets skull så tog jag på mig ett munskydd. Det funkade toppen. Fick även rensat ut annat som tex piller. 1 sådan burk med medicinen Valcyte (bild nr 3) i kostar 15000 kr. Helt sjuka pengar. Fick en chock när jag läste det på burken en dag.
Jag hade precis öppnat burken och använt några få piller innan jag fick veta att jag skulle lägga av med medicinen. Kändes tråkigt men vad ska man göra?
Tänk att jag har ätit ett sådant piller varje dag i 3 månader, det är en del pengar det. Som jag brukar säga/skriva så är jag otroligt tacksam över att jag bor i Sverige och har det så bra som jag har det. Tur att det finns högkostnadsskydd!
Idag ska det städas här hemma så att det blir julfint. Granen ska också upp och julskinka och lite annan julmat ska göras. Åh, julmat är så gott!  Ska även slås in paket. Som vanligt så är jag ute i sista sekunden med allt. Men det löser sig!!
Satte nyss ett piller i halsen. Mina piller är helt klart för stora! Usch…

Kram på er så länge!


19 svar till “Helgen”

  1. Åh min bästa bästa poff! Är så tacksam att jag har dig och att du orkade träffas så länge! Nu ser jag fram emot att presentera Chrille och sen ett awesome nyår:) älskar dig! Pusspuss

  2. Så härligt att läsa att din vardag nu är verklighet. Att gå på Liseberg, vara med kompisar, julhandla, julstäda och julstöka med familjen! Det där med kläder på golvet verkar vara ett vanligt bekymmer tillhörande en viss ålder tror jag! Gött att få undan det!
    Önskar dig och hela din fantastiska familj en underbar jul!

    • Hejsan Kerstin. Det känns faktiskt skönt att skriva om det också. Skriva om det normala som jag har saknat så länge! Jaa, det är nog så när man är i min ålder antar jag. Men som sagt nu är de fint ett tag i alla fall.
      Önskar dig och din familj en goo jul, hoppas ni har det mysigt! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *