Julafton!

image
Granen är uppe och den lilla grisen hänger fint i granen

Godmorgon!! Titta vad fin våran julgran blev. I år blev det jag och farsan som fick pynta granen. Det blir så mysigt med en gran i huset, riktig julstämning. Är så glad att jag inte ligger kvar på sjukhuset fortfarande! Nu kan jag vara med i jul, helt underbart! Vi har kommenterat det här hemma och konstaterat att det är helt fantastiskt att jag är hemma nu och har klarat av allt jag gjort! Stolt och lycklig.
Vi konstaterade även att ingen av oss ens hade kunnat tänka sig att jag nu i jul skulle vara på fötter igen. Trodde aldrig att jag skulle vara så här pigg. Trodde inte det var möjligt… Allt detta blev möjligt tack vare att någon hade gjort valet att donera sina organ. Idag tänder jag ett ljus för dig du underbara människa som gjort det möjligt för mig att få vara kvar! Tänder även ljuset för din familj!
Vi nämner också hur fantastiskt det är att det är möjligt att genomföra transplantationer. Men jag tycker nog att det är knäppare att jag haft hjärtmaskinen som går på el kopplad till mitt hjärta. Förstår inte alls hur man får det att fungera. Undrar också vem som först fick idén… Förstår verkligen inte hur man kan få maskinen att bli portabel. Men tur att det finns! Är glad att jag slipper hjärtmaskinen.
Har märkt att jag börjat bli starkare och stabilare nu, känns gött. Det är en lång bit kvar såklart men jag är verkligen på g.

Finn ett fel!
Finn ett fel 😉

Ska bli kul och mysigt med julafton. Ska bli riktigt gott med all go mat, det har jag längtat efter. Speciellt julskinkan som pappa gör, den blir så good… ^^

Hoppas att ni som läser detta får en underbar jul utan stress! Jag ska verkligen slappna av nu i jul och njuta av att det inte är förrns nästa år jag ska in till sjukhuset igen. 😉 Så ha det gott nu och njut. Tänk på alla de som inte får chansen att fira jul i år. De som ligger på sjukhus till exempel. Njut för dem med!!

Kram och Good Juul!   <3


6 reaktioner på ”Julafton!

 1. Hej!
  Eftersom jag är svag för små grisar, blir jag ju riktigt avis på din söta griskula;-)
  Jag kan bara hålla med, att en maskin (som tex excor) kan funka som ersättning. Galet egentligen, men HELT fantastiskt och otroligt.
  Vill önska dig Sofia, och resten av familjen, den bästa jul som någonsin har funnits.
  Mys och ha det så gott! Å ta hand om er:-)
  Julkram från mig!

  1. Hejsan Petra, hade jag vetat det hade jag köpt två!! ^^ Ja precis, så känner jag med. Väldigt konstigt.. Hoppas att du fått ha en riktigt mysig jul du med 🙂 Kanske fått roliga julklappar? Jag har haft det riktigt mysigt, go mat hare också varit 🙂 Familjen hälsar!! Flera kramaar till dig! <3

 2. Hej Sofia

  Jag har under hösten läst till blogg, det stärker mig att man kan bli så bra som du har blivit!!

  Just nu ligger jag inne på avd 93, rum 11 med en BIVAD -pump Excore likadan som du hade. Det är 3 veckor sedan den blev installerad, Jag blev uppsatt på transplantationslistan den 1:e Nov, men jag var så dålig att jag var tvungen att operera in en pump. Nu får jag se när jag kommer upp på listan igen. Jag är 41 år gammal har två barn, 9 och 12 år, jag bor och jobbar i Stenungsund. När jag kommer hem kommer vi nog att flytta in hos mamma och pappa för att jag måste ha en person med mig hela tiden, så länge jag har pumpen.

  1. Hej Jenny, usch vad jobbigt för dig. Har du fått den lättare enheten än, eller är det fortfarande 90 kilos-pumpen som du har? Vill du ha tips eller stöd så är det bara att höra av sig. Usch, vet hur du har det. Du kommer förhoppningsvis upp på listan igen ganska snart ska du se! Va kämpigt för dig! Kämpa på, det blir bättre även om det känns som en evighet bort! Va bra att du blivit stärkt av bloggen, skönt att höra:) Ett tips är att hitta något att pyssla med, så man kan försöka koppla bort från verkligheten lite. Hör av dig om det är något, kraamar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *