Dagens biopsi…


image

 

Idag gick biopsin superbra! (Så om du läser detta så fick du mer än godkänt ^^) Blir så lycklig över att slippa problemen som varit tidigare. Nu är det äntligen som det ska vara! Nålen sattes på rätt plats direkt av en narkossköterska. Skönt! Fick mitt dropp men sen fick jag vänta ett tag på min tur. Men det antar jag att man får räkna med 😉 Kom in och hela proceduren gick väldigt fort. Kände ingen ångest alls. Wiiie! Kan tänka mig att mina ådror fått vila ganska länge och att det därför är lättare att pricka rätt med nålen nu.
Sen skulle det tas lite extra blodprov för att kolla av lite mediciner. De kollar om vi ska höja eller sänka en immundämpande medicin som jag tar eller om dosen nu är rätt.

Under tiden som de tog blodproverna på mig med en timmes mellanrum så hälsade vi på en kvinna som heter Jenny och som har fått pumpen ganska nyligen. Med pumpen menar jag den sista enheten jag hade innan transplantationen som man drar runt på. Var kul att träffa henne eftersom vi bara haft mejlkontakt tidigare. Blev glad när jag hörde att hennes maskin inte lät lika mycket som den jag hade. Tydligen har de bytt ut de backventiler som satt i mina klockor och gav ett klickande ljud och istället satt in en backventil av något material som liknar plast. Så nu är den relativt tyst, det låter såklart fortfarande men man slipper det konstanta klickandet som lät högt. Mäktigt att det går framåt så fort. Är glad för hennes skull, att hon slipper ljudet som nästan gjorde mig galen. Hon såg pigg ut också vilket var kul att se. Kämpa på 😉

Senare lyxade vi till det lite:
wpid-collage_7.png

Efter den lyckade biopsin firade vi med lite sushi. Den sushirestaurangen vi gick till idag är helt klart favoriten, alltid lika gott. Åt väldigt mycket sushi där när jag hade pumpen eftersom att jag hade hört att det inte var tillåtet att äta sushi efter transplantationen. Det var väldigt gott, som vanligt!
De som äger restaurangen kände igen mig idag och undrade vad jag hade gjort av maskinen. Kändes kul! Kände för att säga tadaaah, borta 😉 Men jag berättade att jag blivit transplanterad och att jag nu mår mycket bättre. Vi enades om att det var fantastiskt hur bra det gått och jag och mamma njöt sedan av den goda maten.

Varit en lyckad dag och jag är riktigt glad! Sån lycka över att biopsierna inte är något problem längre! Nu ska jag snart sova för jag är helt slut, hoppas foten lugnar ner sig inatt!

// Kraam

 


6 svar till “Dagens biopsi…”

  1. Vad roligt att det går bättre för dig med att göra biopsierna och framför allt att sätta nålen för antibiotikan 🙂 Härligt att både du och lilla mamsen har lite lyxtid efteråt och äter gott 🙂 Kram till dig och dina goa föräldrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *