Friskförklarad!


9 månaders biopsi!
9 månaders biopsi! På bilden ser ni en påse jag fick med mig med dropp och lite annat tillbehör.

På bilden ovan ser ni det fina blåmärket som blir på halsen efter en biopsi. Detta är ett ganska fint blåmärke om man jämför med hur mina hjärtevänner(= hjärttransplanterade vänner) kan se ut på halsen ibland efter en biopsi. Skulle vara finklädd några dar senare så jag löste problemet genom att sätta på ett plåster, snyggt va? Haha!

Nu är biopsin gjord och det gick bra även denna gång. Det har blivit mycket lättare för dem att sticka mig i armen/handen då vi ska sätta dropp med antibiotika i och det är jag väldigt glad för! 
Innan varje biopsi så får jag lugnande tabletter och jag brukar inte känna mig så mycket lugnare… Så vid biopsin i tisdags bad jag om lite mer lugnande precis innan de skulle göra snittet på halsen där de sen ska utföra biopsin och det märkte jag verkligen av, blev helt dåsig. Men det kändes skönt, då slapp jag känna den värsta smärtan.
Innan jag blev sjuk så tog jag knappt panodil då jag hade ont i huvudet men det har förändrats nu. Jag försöker tänka så här, vid en biopsi så behöver jag inte ha (för) ont och vara stark utan då kan jag faktiskt låta mig slappna av och få vara lite borta. Jag har ju redan haft så ont… Så det känns väldigt skönt att de lyssnar och tar hand om mig vid något så tråkigt som en biopsi!
Nästa gång det görs en biopsi är vid 1:års kontrollen och det är ”sista” gången! Wiii! 😀 
(Undantaget är vid misstanke om avstötning. Då görs det biopsi men det hoppas jag att jag slipper i framtiden! 😉 )

Fick även resultatet på biopsin och det blev en 1 vilket är ganska positivt. 1:an betyder
att i den pyttelilla biten de tagit från hjärtat så finns det lite aktivitet (antydan till avstötning av hjärtat) men det ska inte vara någon fara. Det bästa är en 0:a (då det inte alls sker någon aktivitet) så jag får hoppas att det blir en 0:a vid nästa biopsi. 😉

Positivt:

  1. Ingen avstötning*! 
  2. Jag är även fri från CMV-viruset då blodprovet visade negativt och det känns riktigt gött! Nu ska det tränas!!! Äntligen 😀 

*Avstötning: Kroppen stöter bort hjärtat då den upplever organet som främmande och detta kommer alltid pågå om man inte förhindrar det genom att ta medicin. Jag kommer alltså behöva ta mediciner hela livet.


7 svar till “Friskförklarad!”

  1. Vad roligt att det gick bra på biopsin för dig. Träffade din mamma på du vet vart 🙂 hon brättade att du hade varit ute och dansat det var också så otroligt roligt att höra att det går så bra med foten nu så du klarar av det. You go girl 🙂 kram på dig

    • Ja, så skönt att biopsin gick vägen! Ja det var så himla skönt att få dansa. Dålig kondition men den går nog fort att öva upp. 😉 Tack för de superfina kortet, blev jätteglad när mamma kom hem med det. Hoppas du e på tiva imon för då kommer jag nog och hälsar på. Kram till dig <3

  2. Åh vilka positiva besked! Du har helt rätt, att vara stark är inte att behöva stå ut med smärta. Du har redan gått genom så mycket du är starkare än alla <3 Stor kram <3

  3. Mina biopser lider jag inte mycket av, tar 25 minuter och jag ett plåster en dag och det syns knappt efter ingreppet. Det är egentligen bara den där stinget från första sprutan lokalbedövning som känns lite. 🙂

    • Va skönt för dig Anders! Glad jag blir att du inte har det så kämpigt med den biten. De sista biopsierna gick ganska bra för mig och det var riktigt skönt. Då blir det liksom inget märkvärdigt. Hoppas allt e bra med dig! Kram Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.