Gomorron


image

Hejsan!
Idag är jag radioaktiv… 😮
Jag är nämligen på sjukhuset för att göra njurfunktionsbestämmning. Då får man krom (ett radioaktivt spårämmne) injicerat i blodet. Efter 4 timmar tar man nya blodprover och då kan man se hur bra mina njurar arbetar och renar blodet. Ju mindre krom desto bättre njurar har jag. Hoppas mina njurar jobbar på bra nu. ^^

Just nu sitter jag och väntar med nålen i armen. Ska hitta någon att luncha med men förhoppningsvis ska det nog inte vara ett stort problem.
Idag satte sköterskan nålen rätt direkt i armen. Så enkelt och bra, det gillar jag. Jag kände igen sjuksköterskan som hjälpte mig med att sätta nål och det visade sig att hon även har gjort ultraljud på mitt hjärta för ett tag sen. Det är så skönt när man har suttit och funderat på vad man känner igen en person ifrån och äntligen får svar. Får se om jag träffar henne nästa vecka då jag ska göra ultraljud på hjärtat igen.

Kommentera gärna, blir glad varje gång! Kram från mig 🙂


9 svar till “Gomorron”

 1. Ja, du blir sannerligen expert på den svenska sjukvården. Gott att du blir väl omhändertagen. Tänker med värme på den härliga ”kalaskväll” jag hade tillsammans med er.
  Allt gott till dig!
  Kram
  Bitte

 2. Hoppas du fick ett bra svar på njurprovet. Dina blodkärl har väl tröttnat på att krångla o har insett att det bara är till att kapitulera:-) Nålen ska ju in, punkt slut:-D
  Kraam från mig!

  • Petra, jag har inte fått ett svar, får det om en vecka… Ja, haha.. Det kanske är så det blir efter ett tag! Stor kram tillbaka!

 3. Du har väl inte blivit självlysande, utan allt det radioaktiva kom väl ut.. Haft man inte gillar nålar så är det skönt att bli undersökt. Mina njurar var inte helt ok när jag gjorde min transplantation men är nu helt återställda, äter en liten pilla för njurarna. Säg vad vi inte äter för, haha…. Igår tog jag bort min vattendrivande och för några veckor sen åkte pillret mot skakningarna ut, men dom får nog komma in igen. Är lite skakig i lite pilliga situationer, svårt att trä en nål osv.
  Hoppas dina prover är ok, var det nåt extra prov, för jag gör det på årskontrollen. Men är väl snart dags…
  Hoppas du har lika soligt och fint som jag har är/Kram

  • Tjena Lisa, det får vi verkligen hoppas att jag inte är! Vad skönt att det är återställda nu! Jag vet att mina njurar inte mådde bra efter hjärtstoppet men jag tror allt att de har repat sig ^^ Vad tråkigt att du fått sådana skakningar :/ Nej, detta var för årskontrollen, glömde skriva det bara. Hoppas allt är bra med dig, kraam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *