Roligt med go respons


image

Hejsan,
Igår var jag på Ester Mosessons gymnasieskola och föreläste själv som volontär för organisationen MOD- Mer Organ Donation. Du kan läsa om första tillfället då jag föreläste för Mod med Marta ->här<-. Jag var självklart nervös innan föreläsningen då jag aldrig vet vilka frågor som kommer upp och hur känslig jag är just då. Det som kändes så roligt igår var att de flöt på så himla bra. Nervositeten släppte och jag kunde verkligen fokusera på vad jag ville ha sagt. Det är väldigt roligt när man märker att eleverna börjar våga diskutera och fråga mig de som dom är nyfikna på. Det är ibland klurigt att svara på vissa frågor men det är även det som gör det så inspirerande och roligt. All respons jag får!

Det känns även mäktigt att stå framför dem och berätta att det är på grund av att någon tog ställning som jag står här idag. Min donator är en hjälte. ❤


5 svar till “Roligt med go respons”

 1. Det här med föreläsningar, är det något som du skulle kunna tänka dig
  att syssla mera med i framtiden?

  • Hejsan Johan,
   Jag sysslar väldigt gärna med det i framtiden men skulle vilja utbilda mig till något parallellt med föreläsningarna.Vet dock inte vad jag vill bli men det ska jag försöka komma på snart. Tycker det är väldigt roligt och givande att prata inför om med människor om frågan då det är så viktigt för mig. Så som svar säger jag Ja! 🙂

 2. Sofia, din hjälte gör att du kan stå där och sprida information. Och det är så fint av dig att ta till vara och lära ut till andra människor hur viktigt det är att ta ställning…
  Det är ett fantastiskt arbete att få vara med och göra detta.
  Själv ska jag stå på Friskis och Svettis donationsveckan, jag var på hemsjukhuset förra året. Men jag vill ut bland människor på ställen där dom är postiva….
  Jag har10 askar beställd donationskort (40 i varje). Jag ställer en på infodisken på min mans jobb en på min favoritrestaurang. Och dom är så villiga att dela ut, jag ska inte vara där. Men folk vet ju vad det handlar om. Jag ska vara på Friskis och prata.
  Kramis

  • Tack Lisa, vad spännande! Jag har tänkt att jag ska göra något liknande. Ska ta tag i det när jag orkar. Fint av dig att dela ut donationskorten. Roligt att du ska prata! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *