MOD-föreläsningen


tillhör poffen.se

Hejsan,
i torsdags var jag som sagt ute och föreläste med Martha. Det var elever från gymnasiet som vi skulle träffa och prata inför. Vi hade bestämt att Martha skulle sköta hela föreläsningen och sedan skulle jag prata i ca 10 minuter om min historia. Det är väldigt kämpigt att stå inför ungefär 25 elever och berätta vad som hänt då jag aldrig vet hur jag kommer att reagera när jag väl står där och berättar. Det har ju inte gått så längesen det otänkbara hände..


Första gången jag berättade var det väldigt känslosamt (de som märktes var väl förhoppningsvis bara darr på rösten.. ^^) men de andra 2 gångerna så blev det bara bättre och bättre! 🙂 Det kändes väldigt skönt! Jag blev även bättre på att berätta på ett sätt som fångade lyssnarna ännu mer och det kändes kul.
Martha är helt fantastisk när hon pratar så det var väldigt kul att vara med och lyssna och se hur hon brukar göra. Jag får öva många gånger för att lyckas lika bra som hon gör… 😉
Sista lektionen skulle jag försöka sköta hela föreläsningen själv vilket kändes ganska nervöst men jag ville ändå prova. Jag ska bli volontär för MOD och tanken är att jag ska föreläsa helt själv och berätta om MOD( -mer organ donation) och även min historia för att få fram hur viktigt det är att ta ställning.  Det är anledningen till att jag lever. Att någon tog ställning och gav  livet åter till mig. <3
Det känns spännande alltihop och jag hade riktigt kul under dan! Det var roligt att de vågade fråga mycket också. Det kändes väldigt nervöst men jag känner mig så glad att jag klarade det. 🙂

Nu i början är det såklart kämpigt att prata om det men jag tror nog att det ska bli lättare med tiden. Känns viktigt att dela med mig av det som hände och jag vill gärna få fram att det är otroligt viktigt att lita på sig själv om man känner att man mår dåligt. Stå fast vid det och inte ge sig förrens man får tag i en läkare som gör en ordentlig undersökning! Kom ihåg det ni som läser, hur trötta ni än er så ge er aldrig!

Kram från mig, nu får vi se när jag föreläser nästa gång. 🙂


7 svar till “MOD-föreläsningen”

  1. Jahopp! Nu har du fått mig rörd igen:-) Jag säger det igen: Sofia, du är en sån grym och fantastisk tjej. Å du är så modig! Jag är såååå stolt över dig (det får jag väl vara?):-)
    Jag menar, stå och berätta om allt det du har varit med om… starkt!
    Du kommer att bli en sån bra volontär och föreläsare. Du är BÄST!
    Kraamar till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *