Upp och ner…


image

Tjena,
Det går upp och ner för mig… Jag har tagit det väldigt lungt i helgen och vilat så mycket som möjligt. Läste ut en bok på en dag, det krävs många vilotimmar inte sant? 😉 Varit ovanligt matt tyvärr men försökt att hitta på lite grejer ändå. Var ute på stan i lördags och träffade en kompis samt köpte en present. Lite får man se till att ta sig hemifrån. 🙂 Kan erkänna att jag var väldigt trött när jag kom hem men det var det värt!

Har försökt att inte tänka så mycket på pulsen men det är svårt när hjärtat ligger på turbo-mode hela tiden. Tagit pulsen idag och legat runt 100 hela dagen. Pulsen gick ner till 95 när jag låg  och hade vilat i en timme…

Men jag känner verkligen att jag vill arbeta imorgon(måndag) och hoppas att jag ska orka. Om jag inte orkar så märker jag antagligen det. ^^ Ska träffa en sjuksköterska för ekg och blodtryck efter jobbet imorgon och ska då fråga vad nästa steg blir om medicinen inte fungerar.
På onsdag ska blodprover tas och om 3 veckor är det dags för ännu en biopsi men den är jag inte orolig för. Det jag är orolig för i nuläget är pulsen och mitt hjärta. Hoppas att medicinen kan få ner pulsen på sikt…

Är så glad att jag har jobbet, det gör att jag känner mig frisk och får en känsla av att jag gör nytta. Ska bli kul att jobba igen! Hoppas jag kan jobba hela veckan… Vi får se..


9 svar till “Upp och ner…”

 1. Hej Sofia!
  Jag har en fundering kring Berlin Heart excor… Hur håller sig slangarna på plats så de inte drar i hjärtat? För jag tänker att varje klocka ändå väger en del och det kan ju inte dra i hjärtat där det är fastsytt, men det måste ju ändå ta ett tag innan de ’växt’ fast i huden. Så har man någon speciell lösning tills de har växt fast eller de får bara hänga och dingla (och dra i kroppen?).
  Kram, Louise

  • Hejsan Louise, jag får nog återkomma med svaret på den frågan. Jag har också funderat en hel del över detta. Klockorna är väldigt tunga så jag har väldigt svårt att förstå hur det löser det. Det måste jag fråga min perfusionist (han med koll på pumparna). Sitter fast gör de iallafall. 😉 Kram till dig, om du inte har fått svar på din fråga inom 3 veckor så kan du gärna höra av dig igen. Hoppas jag inte ska glömma av det för jag är själv nyfiken på svaret! Vi hörs 🙂

 2. Hej Sofia,
  Lyssnade idag på din berättelse genom tildalindapod. En riktigt stark och rörande historia. Du är en fantastisk kämpe och en inspirationskälla!!
  Jobbar som IVA-ssk (inte i Gbg) sen några år tillbaka och vill bara berätta att det är en lycka när ens patienter kommer tillbaka och hälsar på. Kvitto på att man har världens bästa jobb.
  Lycka till i framtiden!
  Hälsningar Emma

  • Hejsan Emma, tack! Vad glad jag blir när du skriver som du gör. Åh vad skönt att veta, jag mår ju bra av att hejja på alla igen så det är skönt att personalen också mår bra av det. Kan tänka mig att det är skönt att se patienterna när de mår bra igen! Tack så mycket och tack för jobbet du gör. 😉 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.