Hjärtbiopsi, ultraljud och sen föreläsning…


image
Denna juicepressen är bäst. Hoppas att immunförsvaret får sig en boost med all c-vitamin jag nu fått i mig.

Hejsan,
Idag blev jag tyvärr tvungen att stanna hemma från jobbet. Haft en del feber och legat runt 38 (36.2 är min normaltemp). Det har inte varit så farligt men det gör mig trött. Ont i halsen och allmänt slemmig. Bleh… Har försökt vara tyst för att spara på rösten men det blev krångligare än tänkt. Glömde informera min familj som blev lite förbannad på att jag inte svarade på tilltal, haha…

Som jag skrivit i ett tidigare inlägg så ska jag föreläsa för MOD- mer organdonation på onsdag eftermiddag. Har nytt material från MOD som jag ska öva in och jag hade tänkt provköra materialet några gånger innan jag ska föreläsa men det är ju ganska svårt när man inte ska prata. Men jag löser det på något annat sätt.. 😉 Föreläsningen är på onsdag och det mest nervösa är om rösten kommer hålla eller inte… Sen är jag självklart nervös inför själva föreläsningen men nu vet jag ju att nervositeten brukar släppa ganska fort när jag väl står där. ^^ Får hoppas att rösten blir bättre och bättre!

Imorgon är det hjärtbiopsi som gäller och jag ska vara på Sjukhuset kl:8.00. Hoppas verkligen att jag ska få en 0:a på denna biopsin (0:a =ingen avstötning). Det skulle vara så skönt! Det lyxiga med morgondagens biopsi är att de kommer ringa på narkossköterska (de är bäst på att sätta nålar) direkt för att sätta nål på mig. De senaste gångerna har mina ådror inte samarbetat och det har blivit onödigt många stick och letande med nål. Är tacksam för att jag ska slippa det imorgon!
Efter biopsi och lite vila kommer de även göra en ultraljudsundersökning på hjärtat och kolla hur det ser ut. Hoppas att mitt hjärta mår bättre denna gången! ❤


8 svar till “Hjärtbiopsi, ultraljud och sen föreläsning…”

 1. När man gör biopsin och får svar, kan man bara få en etta eller en nolla då? (det blev 1 på din förra minns jag att jag läste) ..
  Innebär 1 alltid avstötning är igång och 0 att det inte är det, eller hur fungerar det?

  • Hejsan 🙂 Vad jag förstått det som så ligger skalan mellan 0-4. 0:a =ingen avstötning. Alltså är 1 ”inte så farligt”. Oftast har de sagt att de måste sätta en 1:a pga de har sett pyttelite aktivitet i den bit av hjärtat de tagit. De hade nästan kunnat sätta en 0:a men får istället gå upp ett steg till en 1:a. Därför måste inte alltid en 1:a behandlas. Tydligen fick jag ett resultat som var närmre en 2:a förra biopsin. Då går man upp lite på skalan och då måste en avstötning börja behandlas. Sen kan jag inte mycket mer för hittills har jag inte hamnat högre än 2. Som tur är!! Hoppas du fick lite svar på frågan i alla fall! Kram 🙂

 2. Jag håller tummarna för en nolla imorgon:-D
  Lycka till med föreläsningen! Den fixar du galant. Å krya på dig.
  Kraam

 3. Lycka till idag! Jag håller tummarna för 0:an. Hoppas att du blir frisk också så att du kan hålla föredraget.
  Kramar Sussi
  <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *