Sofia


Idag har vi förlorat vår ängel, Sofia Poffen Eriksson.
Så som du har kämpat, Soffi, men alltid positiv ändå!!! Du saknas oss redan så fruktansvärt och vi kan inte förstå… Men du finns hos oss och vi älskar dig alltid!!!

// Din familj

sofia


87 svar till “Sofia”

 1. Va??? Sofia, du som var så levande. Jag tånkte på dig tidigare idag och så gick jag in på din blogg nu.. Jag kände dig inte men det är helt chockartat att du inte finns? Det går inte att förstå. Vad hände? Jag har följt dig här länge, på Instagram en tid och vi har skrivit till varandra. Finaste, finaste Sofia❤️. Du berörde mig, du är saknad❤️.

  • Ja… Sofia var verkligen levande och så glad och lycklig över livet! Hon hade äntligen börjat må lite bättre igen. Vi vet inte vad som har hänt ännu men hon somnade in hemma i sin säng i tisdags morse.

 2. Din glöd ska inte få slockna… du har visat många att trots svårigheter så måste man kämpa och se framåt… det räckte inte hela vägen… men jag är övertygad om att du inspirerat många, framförallt ungdommar, att aldrig ge upp och att sätta hoppet före allt annat…

  Kramar till din mamma och alla andra nära och kära…

 3. Sofia, jag är så glad över att fått lära känna dig, du var glad, rolig, finurlig, ifrågasättande och så väldans smart, vi var arbetskamrater. Det är grått på arbetet nu men på himlen ser jag den vackraste stjärnan någonsin, Agnes.

 4. Kära Sofia, jag är så otroligt glad att jag fått träffa o lära känna dig! Du har varit en helt fantastisk kollega och jag kommer sakna dig enormt mycket varje dag på jobbet.De blir tungt att vara på jobbet, men jag vill vara där du varit och minnas dig som den underbara person du var. Du har gjort ett mycket stort och fint intryck på oss som berört oss mer än du anar.

  De känns så otroligt orättvist att det skulle sluta såhär, du hade hela tiden sådan fantastisk livsglädje! Man hade aldrig en dålig dag på jobbet med dig. Du spred så mycket glädje, jag kommer sakna att höra ditt härliga ”Tja” & ”Tjena” som du alltid sa till alla patienterna ❤

  Din familj kan verkligen vara stolta över dig Sofia!! Mina tankar finns hos dom och hos dig! Vila i frid nu underbara roliga ängel! ❤

 5. Sofia, vilken sorg, så tomt det var idag när jag kom till jobbet❤️ Men är så glad att fått lära känna dej och din sprudlande glädje som lyste om dej❤️. Saknar dej så vår fina ängel❤️ Yvonne

 6. Det är med sorg som jag tog emot detta besked. Jag träffade dig inför en fotografering för MOD. Du var så sprudlande och vacker. Jag har läst igenom din blogg och förstår att du har haft det otroligt kämpigt både före och efter din transplantation. Men en person som hade så otroligt mycket livsglädje. Tyvärr så räckte den inte för att du skulle vinna kampen. Tänker på dina nära och kära som sett dig kämpa och lida. Men de har också sett dig lycklig och sprudlande de åren som du fick extra. Tror du kommer dansa på molnen med ditt fina leende. Kram Annika (hjärttransplanterad)

 7. Underbara Sofia! Du var en sån kämpe och en inspiration till så många människor. Vila i frid! Du är en ängel som kommer finnas i hjärtat.

 8. Åh nej, jag har tänkt på dej så. Följt din blogg sedan vi delade rum på Transplantation i dec. 2015.
  Tänker på din familj nu, dom som har funnits med på din resa.
  Kramar

 9. ❤Goa Sofia, vila i fred! Vi lärde känna varandra i samband med MOD 2013/2014. Sedan dess har jag följt din blogg och vi har mötts när du varit på provtagningar mm och jag jobbat. Du var alltid så glad, men vet att du kämpade massa vilken styrka du hade. Vi skulle träffas över en frukostfika på jobbet idag och diskutera utbildning. Du var nyfiken på att läsa samma som jag dvs Civil. Bioteknik och sedan fokus mot sjukvård.
  Tänker på Dig o din familj!❤Varm kram

 10. Fina vackra Sofia! Om du bara visste hur våra hjärtan blöder. Vi saknar dig och förstår inte. Du ska ju vara här! Vi saknar dina härliga kommentarer, vi saknar ditt leende, ditt sätt att få oss att se på livet som om det vore det enda som betyder. Bara genom att finnas påminde du mig ständigt om att livet pågår här och nu. Du gav oss en styrka som du själv inte visste om. Som om du vore en ängel med just den uppgiften i livet. Jag är så tacksam att fått möta dig i livet och fått vara med om det en tid. Du har gett mig och dina arbetskollegor en gåva som vi kommer bära med oss för alltid.
  Sov i ro och vinkar till dig mot himlen
  ❤️❤️❤️

 11. Kände dig inte ”på riktigt” men hittade till din blogg av en slump för väldigt längesen. Har sedan dess följt dig och både imponerats och inspirerats av din härliga energi och kämpaglöd. Att mötas av detta; att du inte längre finns med oss träffade rakt i hjärtat.

  Sänder tankar till dina nära och kära i denna svåra tid. De kan vara stolta över dig!

 12. Ett mycket, mycket tungt besked. Har följt Sofias blogg i snart två år och vi träffades också som hastigast på ett transplantationsjubileum i Stockholm. Mina tankar är hos er i familjen och kanske allra mest hos Sofias mamma. Sofias blogg har varit viktig och ett stöd för mig som förälder till ett transplanterat barn. Hon hade en sån livsglädje och jag tror att hon har inspirerat många!

 13. Finaste Sofia, du har inspirerat och peppat så många genom ditt underbara sätt och din smittsamma livsglädje.
  Har följt din blogg från starten, den har betytt outsägligt mycket för oss i vår familj som har en son i din ålder som är hjärttransplanterad.
  Du gjorde stor skillnad och betydde så mycket för så många, det känns ofattbart att du inte längre är med oss. Många varma styrkekramar till din mamma och pappa samt övriga familj, vi sörjer med er.

 14. Vila i frid!
  Du har kämpat så hårt och delat med dig av din styrka. Du har varit en riktig hjälte.
  Dina föräldrar kan verkligen vara stolta över dig. En stor kram till dina föräldrar.

 15. Beklagar djupt ❤️
  Själv hjärtsjuk och inspirerades av Sofias livsglädje, kämparglöd och positivitet. Vila i frid Sofia❤️ Styrkekram till familjen❤️

 16. Det är med stor sorg jag läser detta, Sofia du var så omtänksam och hjälpte oss i vår situation precis som jag tror du hjälpt många andra. Tack för allt inte minst för din sprudlande energi! Vi tänker på dig och din familj, kram

 17. Det är med stor sorg vi läser detta, fick tips av Kalle att du hade en blogg efter du blivit hjärtopererad. Har tittat in lite då och då och blev chockade när vi läste detta.
  Alla tankar till din familj i denna svåra stund. <3 Vila i frid.
  /Lena och Egon från Dance-center i Skene

 18. Vila i frid söta Sofia! Hittade din blogg när jag skulle börja jobba med transplantation i Skåne och har följt dig i mer än 2 år. Fy sjutton vad livet är orättvist. Hoppas du har det bra, där du är nu. ❤

 19. Åh nej, fina Sofia. Jag har följt denna bloggen till och från i något år nu sedan jag läste om Sofia i hennes Flashbacktråd. Jag har aldrig skrivit här till henne men har alltid varit så glad för Sofias skull, hur hon fick sitt nya hjärta och fick fortsätta leva dom åren hon fick. Hur modig hon varit och så hon kämpat, det är det nog inte alla som klarar av, men Sofia var stark som en björn.

  Jag hoppas du sover gott nu Sofia och att du fick gå i ro utan att behöva lida. Jag tvivlar ej på att du kommer få den allraste finaste begravning som finns, och om det inte är för mycket begärt, om man kan få se lite bilder därifrån som ett sista avslutande inlägg på hennes blogg, det skulle vara fint.

  Ha det bra bland änglarna Sofia, nu är du också en av dom. :'( <3

  • Tack för fina ord. Vi ska försöka göra begravningen lika ljus och kärleksfull som Sofia, för det är så vi vill minnas henne. <3

 20. Till dig, Sofia, sov gott, finaste ängel <3

  Till din familj: Jag har följt denna blogg alldeles ifrån start. Jag finns med som kommentator i det första inlägget. Jag har intresserat mig för MOD:s arbete, då jag har en dotter som levertransplanterades 1992 – med svåra komplikationer, och berättelsen finns i MOD:s anhöriga.
  Jag har mött flera transplanterade barn och tog till mig Sofias berättelse, hennes styrka, hennes mod.
  Sofia var en förebild av utstrålning, som även peppade min dotter i hennes njursvikt nu lite senare i livet. För ett år sedan fick hon en njure från mig och mår bra.

  Jag vet hur skört livet kan vara och jag vill dela med mig av min kärlek som förälder till er. Sköt om er familjen, kram <3

  • Stort tack, Gerd, för dina fina ord! Det värmer mitt i allt detta ofattbara. Hoppas det kommer att gå fortsatt bra för din dotter. Var rädda om varandra! Kram <3

 21. Fina Sofia, vilken kämpe du var! En strålande, sprudlande stjärna, full av optimism, glädje, tacksamhet, framåtanda – LIV.

  Jag läste om dig i någon tidning, då du fick ditt hjärtstopp. I månader gick jag och funderade till och från hur det hade gått för den unga tjejen med hjärtstoppet. Under hösten läste jag ett inlägg av dig på Flashback. Du talade om vem du var och svarade på postares inlägg. Så otroligt härligt det kändes att höra att du överlevt! Jag började följa din blogg och slogs av alla fina egenskaper du hade. Vi hade lite kontakt, och du verkade vara en gullig och ödmjuk tjej.

  Detta känns overkligt! Och otroligt tragiskt! Du dansade och hade roligt ena dagen, för att någon dag senare somna in. Jag är övertygad om att du dansar fortfarande – uppe bland molnen. Då och då kikar du ner på din fina familj och vakar över dem.

  Din inspirerande person lever vidare!

  Vila i frid, Sofia! <3

  Jag skickar alla varma tankar som finns till dina föräldrar, dina bröder, släktingar och vänner, och jag hoppas att de orkar kämpa nu, lika starkt som du gjorde.

 22. Jag beklagar sorgen ❤️ Ofattbart att en ung människa ska behöva gå bort alldeles för tidigt 🙁
  Mina tankar är hos din familjen och dina vänner Sofia!

 23. Sofia vi kände inte varandra egentligen men ändå så kändes det som om
  att jag fick lära känna dig via bloggen. Ditt liv och din död har påverkat mig
  mer än vad jag kunde ana. Jag har följt din blogg sedan c:a 2½ år sedan.
  Sedan dess har regelbundet (varje dag) titta in för att läsa dina fina
  inlägg och för att lämna en uppmuntrande kommentar eftersom
  du sade att du blev så glad av att få kommentarer på dina blogginlägg.

  Så även om vi inte kände varandra ”på riktigt” så har din bortgång
  gjort mig väldigt ledsen och jag tänker ofta på dig. Du är otroligt
  saknad trots att vi inte kände varandra.

  Jag hoppas att din familj mitt i all sorg kommer att få lite ljus
  och glädje från lilla Olivia.

  Till sist så vill jag skick många varma kramar till din mamma och
  till de andra i din familj. Vila i frid Sofia.

  Vill länka till Sofias dödsannons för de som inte har sett den.
  http://www.familjesidan.se/cases/b965ea06-6bb5-4769-927b-cd4f4f72bcf4/funeral-notices

 24. Det är med stor sorg jag läser detta. Vilken chock. Fina Sofia du som var så levande.
  Jag kände dig inte personligen ändå är jag nu helt i chock att du inte längre finns? Du berörde mig så mycket och är så saknad.

  Kände dig inte ”på riktigt” bara genom bloggen, hittade dit av en ren slump för längesen och har sedan dess följt dig i både glädje och ”sorg”. Har hela tiden imponerats och inspirerats av din energi och stora kämpaglöd.
  Att mötas av detta besked att du inte längre finns med oss gjorde så ont. Livet är verkligen inte rättvist.

  Sänder mina varma tankar till dina nära och kära i denna svåra stund.
  De kan vara så stolta över dig! Himlen har fått en fin ängel till!
  Vila i frid Sofia.

 25. Jag kände inte dig Sofia, men hamnade på din blogg av en slump och skrev en kommentar till ett inlägg nyligen. Men såg sedan strax därefter vad som skett, och jag blev oerhört tagen och ledsen. Jag hoppas du mår bra där uppe bland änglarna! Vila i frid <3

 26. Hej Sofia,

  Vi har aldrig setts men jag har följt din blogg sen dag ett. Ibland har du fått några uppmuntrande kommentarer men helt ärligt har jag varit en sån där läsare som har följt ditt liv utan att göra allt för mycket väsen av mig. Du har påverkat mig på så oerhört många sätt och jag har nog aldrig stött på en människa som är så levnadsglad, som verkligen uppskattar livet så oerhört mycket och som aldrig ger upp. Det är tack vare dig intresset för hjärtsjukvård blommade upp och jag valde att ändra min inriktning som sjuksköterska helt, och nu tar jag hand om människor som dig som har fått hjärtan i Lund och det är något av det finaste jobbet man kan önska sig.

  Tack för att du är du och fast att du inte finns här hos oss längre vet jag att du kommer leva vidare ändå. Ditt avstamp här i Sverige, om vikten av HLR, att donera sina organ och framförallt din sprudlande livsglädje har satt spår i många människor. Tack Sofia, för att vi fick vara en så stor del av ditt liv. Vila i frid <3

 27. Det är med tårfyllda ögon som jag skriver – Tack Sofia för din blogg. Den hjälpte mig mycket både när jag väntade på mitt nya hjärta och efter min transplantation. ❤️

 28. Men…

  Riktigt ledsamt att läsa detta, var inne på MODs facebook och såg notisen.

  Lärde ”känna” Sofia under tiden efter hennes hjärtstopp innan hon blev transplanterad. Jobbade då som sjuksköterska på 93an.

  En otroligt positiv tjej med en lika varm och positiv familj, jag minns er och Sofia med glädje. Vilken kämpe hon var!
  Hon är en av de patienter som jag jobbat med som jag alltid kommer att ”bära med mig” som ett bra minne och erfarenhet från vården.
  Glömmer aldrig när hon kom tillbaka till avdelningen och sa hej efter sin transplantation, vilken glädje det var!

  Tänker på er!

  • Tack Peter, för dina fina ord!
   Ja, hon var verkligen positiv och klagade aldrig – jag har förvånats många gånger över att hon orkat som hon gjort. Hon var naturligtvis också ledsen ibland… men lyckades alltid resa sig igen.
   Kram från Lotta, Sofias mamma <3

 29. Fyfan. Den här tjejen har hjälpt mig med ALLT jag nånsin kunde haft funderingar kring innan jag fick mitt hjärta. Hon var själv så levande, hon var inte rädd för att leva och även om hon haft det förjävligt så klarade hon oftast vara positiv och modig.
  jag gråter för jag är så chockad.. hon var min stöttepelare fast jag inte ens kände henne ’på riktigt’..
  Skickar all värme och kärlek till din familj och dina närmsta.. Jag önskar att jag kunde krama er alla på riktigt.
  Tack Sofia för att du var den du var.. Att du delade med dig så öppet och ärligt, att du hjälpte till och att du informerade om allt möjligt (HLR, organdonation etc)..

  Tack Sofia, för att vi alla bloggläsare fick vara en del av ditt liv.
  Vila i frid <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *