Minnesstund


sofia_dodsannons

Vi älskar dig så otroligt mycket Sofia, och du kommer alltid att fattas oss! Nu vill vi göra vårt sista avsked så ljust och kärleksfullt som vi bara kan för dig!

Ni som vill dela denna stund med oss är varmt välkomna (om ni vill vara med på minnesstunden efter begravningen var god anmäl via Kungsbacka begravningsbyrå, se annons).

We love you so incredibly much, Sofia, and you will always be missed! Now we want to do our last goodbye as bright and full of love as we can!

You who want to share this moment with us are warmly welcome (please call the funeral agency in the advertisement if you want to join the memory session after the funeral).

// Charlotte Eriksson, Sofias mamma

 

 

 


24 svar till “Minnesstund”

 1. Hej Sofias mamma och Sofias familj! Vi skrev lite till varandra här på bloggen i samband med att Sofia dog. Jag kände inte Sofia, vi träffades aldrig men jag följde bloggen länge och vi skrevs ibland. Poffen berörde mig djupt, liksom att hon så plötsligt försvann. Jag har såklart all respekt för om ni inte på något sätt vill dela med er av vad som hände. Men, jag tänker på Sofia och undrar vad det var som gick fel. Hon som på något sätt verkade vara på väg framåt.

  Varma hej/Karin Hahn

  • Hej Karin,
   Vi delar gärna med oss, men tyvärr så vet vi inte vad som har hänt.
   Hon var mycket bättre efter sin senaste behandling och vi trodde att allt var på väg åt rätt håll. På måndagskvällen var hon så sprudlande glad och lycklig och vi hade ett härligt samtal. På tisdagsmorgonen hittade vi henne livlös i sängen…. Trots otroligt snabba insatser av både brandkår och ambulanspersonal fick man inte igång hennes hjärta och på akuten konstaterade man ganska snart att det inte fanns någon hjärtaktivitet överhuvudtaget.
   De har gjort en obduktion men vi har ännu inte fått svar på den. Troligtvis har hon fått en arytmi i sömnen och hjärtat har inte orkat gå igång igen.
   Så en liten tröst mitt i denna ofantliga sorg är att Sofia somnade in, utan ångest eller smärta. Hon ser så lugn och rofylld ut.
   Kram, Lotta /Sofias mamma/ ❤️

   • Hej Lotta, tack för fina (och smärtsamma) ord och för att ni delar med er. Jag bor i Stockholm och kommer att tända ett ljus för Sofia den 16:e mars. Kram❤️

   • Tack Lotta för att du orkar dela med dig. Det är många som är ledsna för er skull, okända personer för er, men ni vet att ni inte är ensamma då Sofias historia har berört så många, inklusive mig själv.

    Jag hoppas inte sorgen är allt för tung och att det positiva i vilken fin människa Sofia var överrumplar allt annat, hur hon påverkat och hjälpt andra, vilket är något av det största en människa kan göra för en annan människa, och att ni tar stolthet i hennes exempel i synen på livet och vem man ska vara som person.

    Jag ska också tända ett ljus för Sofia 16:e mars och tänka på henne. Om vi får veta var hennes grav kommer finnas ska jag också lägga en blomma där då jag inte bor långt ifrån er.

    Ha det bra och kram.

    • Tack för dina fina ord, Christoffer!
     Det gör så otroligt ont och saknaden är redan enorm… Helt ofattbart. Men mitt i allt detta kaos känns det gott att veta att ni är många som är med oss.

     Sofia kommer att vila i en grav på Lindome kyrkogård, högst upp till vänster om kyrkan (om man står och tittar på kyrkporten). Det är en gammal grav som vi nu tar över – gravstenen kommer att blästras och göras om. Platsen känns bra då man överallt ser ut över vidderna, det är högt och fritt och solen kan skina på den utan skugga. Det känns lätt att andas när man står där… Så där hoppas vi att Sofia kan få både en fin viloplats och ett dansgolv och att hon känner sig fri.
     Kram

     • Det verkar vara en fin gravplats som ni har valt.
      Många styrkekramar till dig Lotta och all andra i Sofias familj.
      —-
      Här är en kortfilm (egentligen ett bildspel) till Sofias minne som
      jag gjort åt Sofias familj. Efter ett fint svar från Lotta och
      med Lottas godkännande så har jag lagt upp filmen på Youtube.
      Filmen finns på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=uMQSljgcT3E

     • En mycket fin video, Johan, som vi, Sofias mormor o morfar just nu har sett. Den speglar bra den lilla solstrålen Sofia.
      Tack.

   • Hej Lotta. Beklagar verkligen sorgen. Jag var en av de sjuksköterskor som hjälpte Sofia hemma innan hon fick sin transplantantion. Efter att vårat uppdrag avslutades så har jag då och då kikat in och läst hennes blogg. Igår satt jag och en kollega och pratade om vilka händelser inom vården som gett mest avtryck i vårt liv. Jag berättade för henne om Sofia och hennes otroliga resa. Idag gick jag in på bloggen för att se hur hon hade det och blev så ledsen när jag läste om vad som hänt henne. Jag beklagar verkligen eran sorg men ville ändå skriva hur fantastisk din dotter var oj vad många människor hon berört, påverkat och inspirerat.

    • Hej Maria!
     Stort tack för dina fina ord – de värmer verkligen! Ledsen att jag inte har svarat dig tidigare…
     Det är så otroligt ledsamt och tomt utan Sofia men det känns så gott med de avtryck hon gjort och med alla som minns henne med oss. Och du ska veta att hon var väldigt tacksam för den hjälp hon fick ifrån er, hon tyckte det var så skönt att hon kunde duscha och få omläggning hemma istället för att behöva åka in till sjukhuset – och hon var imponerad över att ni blev såna proffs på omläggningen! En väldigt konstig tid… Tack för allt ni gjorde för Sofia!
     Kram, Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *