Hejsan!


poffen_blogg_ansikte

Kände att det var dags för mig att skaffa en blogg.  Det har varit mycket slit för att komma dit jag är nu! Det känns skönt att jag har kommit så långt men det ligger en konstant oro i mitt bakhuvud… Jag står nu på väntelistan för ett nytt hjärta, det är detta jag vill berätta om… Livet innan mitt nya liv…!

Hur står man ut med att vänta?
Ja vet faktiskt inte… Medans alla andra börjar komma tillbaka till deras normala liv efter allt kaos, så lever jag i en konstant väntan. En längtan efter ett normalt liv!Jag saknar att bara kunna möta upp mina kompisar på stan. Ja saknar att få dansa.. Jag saknar att få gå ut å festa. Jag saknar att få bada. Jag saknar att kunna vara själv utan att någon måste vara i närheten hela tiden ifall att något händer med min hjärtmaskin.

Jag saknar mitt liv!


8 svar till “Hejsan!”

 1. Du får inte glömma att efter regn kommer alltid solsken Sofia <3 även fast vägen dit känns lång så håller jag tummarna för dig varje dag och hoppas på att de ska höra av sig. Känns tungt att läsa det du skriver och jag förstår din frustration. Fortsätt bara att kämpa så är du strax tillbaka igen <3!

 2. Hej jag fick tips om bloggen från Facebook. Jag och din mamma var bästisar när vi var små. Väldigt intressant att läsa din blogg! Det är viktigt för oss alla, för även om det inte är så många som är i din situation så förstår man hur det är att vara människa och får även mig som är frisk att reflektera över livet. Du skriver så bra också så det är lätt att hänga med. Tack för att du delar med dig!!!

 3. Du är enastående Sofia. Jag önskar dig allt gott. Hoppas att du snart ska få ett friskt hjärta. Kram

 4. Hej!

  Fick mitt nya hjärta den 30 juli och kom igår hem från sjukhuset, vilket är helt otroligt! Jag väntade på ett nytt hjärta i 20 månader och kunde inte få en pump så jag var väldigt nära att dö. Som tur var fick jag samtalet om det perfekta hjärtat i sista sekunden. För att orka vänta pysslade jag precis som jag ser att du gör. Det var det som räddade mig och mina två små barn som behövde mig och som gjorde att jag levde i nuet. Lev i nuet och njut av livet här och nu är mitt tips.
  Jag hoppas att du inte behöver vänta lika länge som jag och att du snart får samtalet.
  Jag är född med mitt hjärtfel så det ska bli så kul att kunna göra saker jag aldrig kunnat förut som att springa och jag längtar också efter att orka dansa igen och att cykla m.m.
  Lycka till!

 5. Hej Sofia!
  Jag fick tipset om din blogg via Facebook, och MOD. Jag ”gillar” den gruppen p.g.a. att jag har en dotter som är transplanterad. Det var levern. Detta är 20 år sedan och jag vet hur väntetiden var innan det nya organet kom och hur allting var efteråt. Min dotter mår bra idag.
  Jag ska följa din blogg!
  Kram till dig, fina kämpe /Gerd, en mamma, mormor och farmor♥

 6. Hoppas att bloggen (att blogga) kan hjälpa dig lika mycket som det gjort mig. Jag började blogga när jag var sjuk och har fortsatt efter min levertransplantation. Du ska veta att du är en inspiration för många människor där ute och det hjälper för andra sjuka att läsa om ens resa. Det behöver inte bara vara positiva tankar och händelser. Att få läsa om andras upplevelser som gör att man kan relatera.

  Hoppas det anonyma numret ringer dig snart, den känslan går inte att beskriva. Jag vet att du snart kommer vara ute och festa med mina vänner igen, dansa, få vara självständig och leva livet igen!

  Många kramar
  Johanna
  (a liver transplant survivor)

 7. Hej!

  Ja jag försöker tänka så Rebecca, men det är ju så jobbigt att vänta…

  Lena, va kul att du har hittat hit och att du tycker om min blogg. Det är väldigt utlämnande att skriva om allt så det är skönt att det uppskattas!

  Tack Bitte! Jag hoppas jag med!

  Cissi, vad härligt att du fått chansen till ditt nya liv, att du fick det i tid! Va roligt du kommer ha nu och sicken känsla att få kunna göra det du inte kunnat. Va glad jag blir av att få läsa ditt inlägg, det är så skönt att vet att det går bra!
  Jag försöker leva i nuet och längtar!

  Gerd, va härligt att allt har gått bra! Va kul med en ny följare!

  Johanna, jag skulle väldigt gärna vilja läsa din blogg så länka gärna! Tycker det är ganska skönt att dela med mig så härligt med respons också, det gör att man orkar fortsätta kämpa och längta. Jag har ingen aning om vad det blir för reaktion när det anonyma numret ringer och säger att de e dags, men det kommer vara en go dag vet jag allt! Hoppas du mår bra nu med din nya lever.

  Kram Sofia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *