Nytt hjärta!


Transplanterad och har nu ett starkt hjärta!!wpid-20130917_073418.jpgSliten tjej!

Vaknade upp efter transplantationen och var vääldigt hög, alla var bäst och jag älskade alla i rummet. Var tydligen väldigt tydlig med detta… ^^
De första jag hade sagt var: Mamma, lever jag eller är det en dröm? Hon hade då svarat: Du lever och det är verkligheten. Då hade jag sagt: Puh, å de e tyst!
Värsta hade ju faktiskt varit om jag vaknade upp och maskinen och klockorna var kvar. Usch! Sicken besvikelse. Så var inte övertygad direkt om att de var sant det ja vaknade upp till! Men det vaar det! 😀

Sen dagarna som följde hade jag väldigt hög feber och var supervarm, sen kall, svettig och blöt. Så byta kläder fick jag hjälp att göra många gånger. Uusch mådde så dåligt. Tur att man har mediciner så att man e lite borta i alla fall.. Ibland undrade jag varför ska jag vara tvungen att vara vaken till detta smärtsamma nuet.. Kan man inte söva mig lite mer. Men jag förstår ju att de såklart vill aktivera mig mm så man kommer igång.
Sen de första två dagarna låg jag i samma rum med en kvinna som harklade sig hela nätterna långa, två nätter i rad.. Går inte att sova till sådana höga harklingar. Sen skulle hon hela tiden resa sig upp ur sängen eller sätta sig upp så personalen hade fullt upp med henne. Personen ifråga hade det säkert väldigt jobbigt men jag kunde absolut inte sova på två nätter, definitivt inte på dagarna.  Var helt slut efter att ha fått så lite sömn som jag då fick. Inte ens öronproppar hjälpte.
Fick komma till transplantationsavdelningen ganska tidigt, efter bara 3 dagar på intensiven. När jag väl kom dit för kvällen så fick jag väldigt hög feber och blodtrycksfall, så de var bara dags att ta sig tillbaka till THIVA igen. Men jag har ganska trevligt där med all personal som jag nu känner! Så hade ändå ganska trevligt trots alla hemska smärtor. Tog lite mer röntgenbilder, oändligt många prover..
Slangar överaallt!!! Slangar till alla mediciner, en urinkateter, EKG, dränageslangar, pacemakern mm..
Så fick smått panik nästan varannan timme av att jag satt fast… Lite knäppt för jag var ju av med de värsta slangarna.. Men de finns där i bakhuvudet nånstans hur jobbigt och hemskt det var förra gången. Tror de var därför jag fick sådan panik. Den paniken var ändå ingenting i jämförelse med hur hemsk panik jag hade första gången jag låg på THIVA. Men det är riktigt jobbigt att ha sådan panik och inte veta vad man ska ta sig till. Man kan ju inte gå därifrån utan måste handskas med paniken liggandes i en säng med slangar och sladdar överallt. Man kan knappt röra sig för allt gör ont. Sen får man ont i ryggen av att man ligger så länge. Usch! Tur att jag inte stannade på THIVA så länge denna gången!

Så småningom fick jag åka tillbaka till Transplantationsavdelningen. Så här har jag varit i några dar nu och det går riktigt bra. Tränar varje dag. Träningen för nu innebär att gå så många varv jag orkar runt avdelningen varje dag samt ett rörelseprogram för bröstkorgen. Gör otroligt ont allting men det är ju så det är i början helt enkelt… Det är ju inte alls konstigt.. Kan tänka mig att jag borde vara van vid denna smärtan men de blir man nog aldrig…

Det kommer hit folk från THIVA och hälsar på kontinuerligt! Så mysigt! Dom e så fina och underbara så har ingenting emot lite besök. Jag vet att ni läser detta 😉 Bäst e ni, helt fantastiska… Förstår inte att ni orkar dag och natt med allt kaos och ändå ha kvar gnistan och orka lägga ner så mycket energi på patienten som ni gör. Så kärleksfulla! Bäst e ni, listan skulle bli lång om jag skulle skriva alla era namn här ^^

Så kram från en trött tjej med mycket smärtor som är otroligt lycklig och tacksam för mitt nya starka hjärta!


31 svar till “Nytt hjärta!”

 1. Du delar med dig så fint! Du är så himla go! Duktig du är som tränar så bra!!! Och underbart att läsa hur bra de tar hand om dig! Stor eloge till dem!:) fantastiska människor! Kramar!

 2. Sätter mitt tumavtryck med de allra största gratulationer och vördnad för livet!
  När jag läser detta, så ser jag återigen framför mig min duktiga tjej, som gick igenom en transplantation 1992 och som mår helt utmärkt idag.
  Kram♥ Gerd, okänd läsare…..

 3. Åhh men Sofia !!! Jag är sååå glad för din skull! Jag trodde knappt det va sant när jag läste det!!!! Du har fått ett nytt hjärta!!! Jag tänker så mycket på dig och önskar att det går bättre för dig dag för dag! Kämpa på min älskade vän ! Du är bäst!!!! Många kramar <3 Stellis

 4. Din mormor och min mamma är mycket goda vänner och jag har känt både din mamma och moster Sussi sedan många år tillbaka och har följt dig här sedan du blev sjuk. Underbart att höra att allt verkar ha gått bra och att du trots smärtor är glad och blir starkare. Underbart att du fått ett nytt liv och en ny chans i livet. Önskar dig allt gott!!/ Ulrika ( fd Eberg)

 5. Kanon att du orkar skriva och suveränt att det går ”bra”.
  Thiva personalen är klockren, fantastiska människor fast dom drack mitt blod en månad (morfindrömmar). Kram

 6. Halleluja! Vilket underverk! Så härliga nyheter. Allt gott i återhämtningsarbetet! Vilken kämpe du är!

 7. Sofia, det är så starkt av dig att beskriva din situation. Jag följer din blogg varje dag och beundrar din styrka. Fu är ENASTÅENDE!

 8. Härligt att höra att du fått nytt hjärta. Vet vad du går igenom fick mitt förra sommaren. Bra att du jobbar på med träning, det har man igen sen, så kämpa på. Det blir bara bättre.

 9. Bästa Sofia, blir så rörd över att läsa om din resa, du är så jävla stark! Alla går vi igenom olika kamper genom livet, vissas svårare än andra. Men du e så grym som fortsätter kämpa! Massor av kärlek & så glad att operationen gått bra <3

 10. Your so strong Sofia and so positive with it all, don’t ever changed that! This is such an inspiring blog to read as it gives people such an insight into what your really going through! Love you lots xxxxx

 11. Hade verkligen ingen aning. Blev alldeles rörd av att läsa din blogg. Du är en glad, fin och positiv tjej. Jag som ville festa med dig och skaka rumpa tillsammans med dig sen jag flyttade till Göteborg. Och den dag ska vi ta igen ska du veta! 😉
  Krya på dig sötnos. Massa med kramar och styrka till dig <3

 12. Hej Sofia, -You go girl! Vilken kämpe du är med sådant mod, styrka och kämpavilja!
  Varma kramar ifrån Lisas syster Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *