Trött tjej


image
Hejsan!

Igår var jag heeeelt slut! Fanns ingen energi kvar. Det blir så ibland men jag glömmer nog nämna det här på bloggen. Då går det inte att pressa kroppen lite till utan då får man ge upp och ta det nästa dag. Grät också lite över det som varit. Det kommer ibland när man minst anar det. Jag har burit på så mycket känslor hela vägen hit där jag är idag och det är nu de töms ut. Lyckliga och ledsna, det är lite blandat. Haft väldans jobbiga mardrömmar de senaste nätterna där jag blir jagad, så tröttsamt.
Men igår lyckades jag trotsa tröttheten och ta mig in till träningen och fått tränat lite men sen så var jag mest hemma och vilade. På bilden ovan kan ni se lite av frisyren jag nu har. Börjar vänja mig nu vid mitt korta hår. Håret ser fylligare ut, kul!
Vi åt goda pannkakor till middag igår. Lyxigt när jag slapp laga dem! Perfekt mat för mig igår eftersom att en visdomstand har bestämt sig för att ta sig fram. Då är det bra att få lite lättuggad mat. Känns tråkigt att jag ska ha ont där också, alltid ska det vara något extra..Så tröttsamt. Det gör verkligen jätteont! Hoppas tanden tar sig fram fort så smärtan snart går över. Håller tummarna för att det inte blir någon infektion av det här nu, får hålla ordentlig koll på det.

Fick veta att jag ibland skriker och även gråter i sömnen av smärtan i mitt ben. Sover vägg i vägg med mina föräldrar så det är dom som hör mig. Så hemskt, bra att jag sover igenom smärtan men så konstigt. Känns skevt att jag inte vet om att jag skriker i sömnen, det borde jag väl märka? Men jag antar att de kanske är dom gångerna då jag haft så ont att jag inte kunnat somna och när jag väl somnar så kanske smärtan tar sig uttryck i mina drömmar/ i sömnen? Vad vet jag, ont har jag tyvärr. :/
Genom att berätta detta tänkte ja att jag kanske kan ge er ett hum om hur ont jag egentligen har i mitt ben/foten.

wpid-collage_8.png
Tänkte idag visa lite bilder på min kanin igen. Han e för go. Tänk att jag haft honom i ca 10 år nu.
Var ute med honom samma dag som snön kom. Han verkade trivas lille kaninen.^^
De finns de som frågar vad man kan göra med en kanin egentligen. Jag brukar gosa med honom, ta hand om honom och försöka få honom att må  bra, som att tex få komma ut ur buren lite. Så hoppas jag bara att jag gör rätt och att Ludde mår bra! 🙂

wpid-collage_28.png

Målat lite också. Hittade akryl-färg i källaren som mamma tydligen haft vid något tillfälle. Fick resten av materialet (penslar, målar duk mm) av Freeden och hennes föräldrar, så jag hade helt enkelt gratis kul. ^^ Tyckte den blev lite rolig så därför tänkte jag dela med mig av ”tavlan” här. Lite charmig. Första gången någonsin som jag målar på en duk. Vad svårt det var… :O
Idag hade jag tänkt vila upp mig så att jag inte står och gäspar på föredraget på fredag. Det ser ju inte så snyggt ut. 😉 Får kanske öva och prioritera vad som ska vara med när jag berättar, risken finns ju att jag berättar alldeles för detaljerat. Kommer aldrig hinna säga det som ska sägas då. ^^ Ska bli så spännande men det känns ändå bra!


9 svar till “Trött tjej”

 1. Åh min fina Sofia ! Jag tänker på dig ofta och önskar att du mår bättre nu.. du har varit med om så himla mycket det senaste året..Jag tror aldrig att jag hade kunnat vara så stark som du. aldrig. Man får gråta, det är tillåtet, men usch, mardrömmar..det är sånt vi inte kan styra över. Jag hoppas innerligt att smärtan avtar och att du blir bättre snart ! Många kramar S

  • Hej Stella, vad fint av dig. Jag hoppas också att smärtan ska avta och att jag snart slipper de värsta mardrömmarna. Hoppas allt är bra med dig, kramaar <3

 2. Lycka till med ditt föredrag imorgon. Hade gärna varit en lite fluga som flyger in och lyssnar på hur du har upplevt allt som hänt och för din del att få reaktioner från vården. Tänkt så fantastiskt för dig att få möjligheten att berätta din upplevels OCH även för vårdpersonalen att få höra hur en hjärttransplanterad person verkligen upplever situationen, på IVA, THIVA, och rehab. Håller alla mina tummar för dig!
  Allt gott/Ulrika

  • Hejsan Ulrika, tack för lyckoönskningarna, de har hjälpt ^^ Ja, vi får se om jag kommer få prata inför fler människor i framtiden. Spännande, tack så mkt! Kraam till dig

 3. Lycka till imorgon med ditt föredrag. Det är säkert det bästa du kan göra för kaninen, att ta ut honom så han får hoppa och lukta på en massa spännande saker. Kramar.

 4. Hej Sofia! Jag har kommenterat här några gånger innan och det hade varit så intressant att få höra ditt föredrag! Jag jobbar själv som sjuksköterska på en hjärtkirurgisk/transplantation/sviktavdelning i Lund och får träffa en del patienter i liknande situation som din. Du är så stark och låt känslorna komma. Kramar!

  • Hej igen Louise, ja vi får hoppas att detta inte är sista gången jag pratar inför folk. Åh, va bra att dom har dig, du verkar förstående!! Tack, det gjorde dom. Kraaam till dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *