ICE-nödkontakter

Hej,

idag har jag något extra viktigt att säga. Jag fick mitt hjärtstopp på centralstationen i slutet på mars förra året. Mitt i allt kaos så försökte de hitta information om mig och nummer till mina närmast anhöriga. Men eftersom att jag hade skärmlås så kom de inte så långt. Det gjorde att det tog ganska lång tid innan mina föräldrar och min familj fick veta vad som hänt mig och det vet vi inte vem som fick fram men det var en doktor som ringde.
På min mobil hade jag ett kodlås som gjorde att de inte kom åt mina kontakter. Jag hade redan lagt in ICE-nr till mamma och pappa i min telefonbok. Men eftersom jag ville att min mobil skulle vara säker om någon skulle stjäla den så hade jag valt att ha ett kodlås. I just denna situation var det väldigt negativt.

 • Det som jag först vill visa är situationen där du ska hitta någon annan persons nödkontakter till de närmast anhöriga.
 • Sen tänkte jag visa hur man kan göra om man fortfarande, som jag vill ha mobilen låst men samtidigt känna sig trygg i att det går att kontakta sina anhöriga snabbt och enkelt.

wpid-collage_73.pngwpid-collage_74-1.png
På min mobil som är en Samsung Galaxy s2:a så gör man som på bilderna som visas ovan!
Bild 1:Du trycker på någon knapp så att telefonen ”vaknar till”.
Sedan trycker du med fingret längst ner på skärmen där det står nödsamtal.
Bild 2:Då hamnar du på nöduppringaren där du kan slå 112. Istället för att slå in 112 så trycker du längst ner i vänstra hörnet av skärmen där du ser symbolen som jag tror är en person och en lampa som lyser.
Sista bilden: Då kommer du fram till de nödkontakter som finns sparade på telefonen.

För er som har andra mobilmärken vet jag inte riktigt hur man gör. Jag vet att har man en Iphone så finns det en app som är gratis att ladda ner som fyller samma funktion som det jag nyss berättade om.

 • Nu tänkte jag beskriva hur man gör för att lägga till ICE- nödkontakter.

wpid-collage_75.png
På bild nr 1 så har jag bara gått in på kontakter på telefonen. Där har jag en kontakt som heter Anonym som jag vill göra till min nödkontakt och då trycker jag på den.
På bild nr 2 så har du kommit in på kontakten. Då trycker man på en knapp på telefonen längst ner i vänstra hörnet. Den gråa rutan med olika alternativ kommer upp på skärmen och då trycker du på Redigera.

På bild nr 3 så ser du vad som kommer upp när du tryckt på Redigera. Då trycker du på Grupper.

På bild nr 4 så har du översikt över de grupper du vill att kontakten ska hamna i. Då klickar du bara i rutan efter ICE- nödkontakter. Sen sparar du och så är du klar!

De som har Samsung kan ju se hur man gör här men jag hoppas att du som läser fixar detta nu oberoende på vilken telefon du har. Det är väldigt viktigt för man vet aldrig när det händer något. Det underlättar för de som jobbar inom vården när de får in en patient akut. I mitt fall så hade jag tur eftersom jag hade på mig mitt id och de kunde då söka upp vem jag var och sedan få kontakt med familjen.

Detta är väldigt viktigt! Lös det!! 🙂

3 reaktioner på ”ICE-nödkontakter

 1. Åh, vad jag beundrar dig Sofia!
  Nu har jag gjort som du har visat. Man vet ju aldrig vad som kan hända, så nu har jag underlättat för andra:-)
  Kraam på dig!

 2. Tack Sofia du är en ängel.
  Satt igår kväll tillsammans med vänner och diskuterade just hur de kan få fram Ice kontakter när man har kodlås på telefonen. Vi försökte på alla vis att fixa det men lyckades inte. Idag Googlade jag på det och där fanns du.
  Tack ännu en gång och Gott Nytt År.
  Mvh Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *