Helg och blodprov


image
Jag med mitt färdgodis!

Hejsan!

Så ja, jag har varit iväg och busat igår! Strömstad är en fin stad. Glömde ta bilder men kände att jag fick ta en bevisbild, så ni vet att jag verkligen flyttat på mig. ^^ Nä, men tyckte det såg fint ut med vattnet och lite båtar, får mig att längta till sommaren…
Men vi hade det så bra jag och Marie. Åt på restaurang och bara gottade oss. Var väldigt mysigt. 🙂 Det får jag göra om. Är så himla glad att jag vågade åka dit själv. Bokade tåg så att jag skulle slippa ”rusningstiderna” och det lyckades jag bra med.
Läste en bok för första gången på ca 7 månader. Har tidigare haft väldigt svårt att koncentrera mig för mina tankar har tidigare stört mitt läsande. Jag tyckte att det var jobbigt att läsa en bok eftersom jag ofta funderade på så mycket annat och kom aldrig in i handlingen. Var tvungen att distrahera mig själv aktivt för att slippa tänka på allt som hänt och en bok hjälpte inte alls.
Men nu har jag hittat en bok som ska vara positiv vilket är det enda jag kan läsa just nu. Den heter Delhis vackraste händer och redan nu verkar den riktigt bra.
Men, vet ni vad jag hittade i den boken? (Bild 3) En mening där det står: ”Du ska inte genomgå en hjärttransplantation. Du ska bara på semester med din bäste kompis”. Så komiskt att den meningen dyker upp mitt i allt. Knäppt kändes det allt, att det är den första boken jag väljer. Udda!

Var ganska orolig över att befinna mig på Göteborgs Centralstation vilket är samma plats som där jag föll ihop med ett hjärtstopp för lite mindre än ett år sen. Jag har ofta funderat på om jag av att se tågen och även perrongen där jag föll ihop kanske skulle komma ihåg något från den dagen. Kanske hur jag kände mig på tåget på väg in till Göteborg. Jag har ju förstått att jag mådde väldigt dåligt eftersom att det var några tjejer på tåget som uppmärksammade mig precis innan jag fick hjärtstoppet. Var orolig över att jag kanske skulle få lite flashbacks, men som tur var så slapp jag det. Kändes skönt, det är något jag oroat mig för ibland…
Hann även träffa lite kompisar här i Göteborg på lördag kväll. Kändes kul för just nu är de inte så ofta i Göteborg. Go mat, de hade fixat trerätters och allt! Kändes väldans lyxigt.
Igår var jag så himla trött så då vilade jag mest. Så först får jag ha kul sen är det vilodag. Det är så det får vara ett tag framöver nu…

image

Här tänkte jag visa mina ben. Ser ni skillnad på dem, ser ni vilket som är skadat? Är väldigt ovan vid att se mig som jag gör nu. Är van vid att se vältränade ben när jag väl tittar på dem så just nu känner jag inte riktigt igen mig själv. Det känns inte riktigt som om det är mina ben jag har tagit kort på. Men jag vänjer mig nog och snart så hoppas jag att jag får igång mina ben så att jag kan få bygga upp musklerna igen.
Eftersom att högerben inte alls får arbeta på grund av min nervskada så blir det bara smalare och smalare. Det ser ganska knäppt ut när man väl lägger märke till det…
Men jag hoppas att det löser sig med mycket träning och det lilla tålamodet jag har kvar.

Idag ska jag ta blodprov på sjukhuset, får hoppas att de ser bra ut. Det märker vi!


7 svar till “Helg och blodprov”

  1. Jahopp, då fick jag inte träffa dig idag heller. Å nästa gång du har vägarna förbi, då är jag ledig:-(
    Härligt att du drar iväg själv. Å att du hanterade platsen där allt började så bra. Fasen så modig du är! Du är tuffare än vad du tror Sofia:-)
    Kraam så länge!

    • Nä det var väl dumt av dig att inte vara på intensiven när jag var där? 😉 Ja, det kändes riktigt skön. Var nog bra att få det gjort, att besöka platsen då det hände. Annars blir det ofta så stort om man inte tar tag i det.
      Jag kände mig faktiskt modig 🙂 Ja, så kanske det är. Kram till dig Petra. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.