Mixat


image

Hejsan!
Hade tänkt skriva Godmorgon men såg nu att det inte alls är morgon så det fick bli ett Hejsan. Idag är det ganska bra med mig, är helt slut som vanligt. Ska nog sova lite mer snart! I fredags så träffade jag min moster och vi fikade lite. Var riktigt mysigt för det var så längesedan vi kunde göra något sådant. Det var verkligen riktigt härligt! På kvällen var jag med min äldsta bror Kalle och Emma och åt god mat. Det kändes lyxigt. Åt alldeles för mycket chips… 😛
I helgen har jag inte gjort så mycket. Har mest tagit det lugnt hemma. Försökt göra klart lite beställningar på minions och lite annat. Jag blev inte klar med alla beställningar men jag har kommit igång nu vilket känns skönt.
Jag har även kommit igång att göra sådana armband som är ovan. De blir väldigt fina och det går ganska fort att göra dom. Så nu ska jag snart göra fler. 🙂

Min nya medicin för smärtan i foten och benet verkar fungera faktiskt. Jag är inte smärtfri men det är några dagar kvar tills jag kommer upp i full dos av medicinen…Har äntligen fått smärtlindring som fungerar efter lite mer än 10 månader av konstant smärta i foten och benet! Känns såå skönt, min kontakt på Östra var väldigt lycklig över att de äntligen kunde hjälpa mig och det var jag också.
Den smärtan som medicinen tar bort är stickningarna i foten. Det kan jämföras med det man känner när ”foten har somnat” och sen vaknar upp igen. Precis i början då foten vaknar så sticker det i den. De stickningarna fast värre går jag runt med dygnet runt och det lindras nu med medicinen.
Sen är det andra smärtor som jag också går runt med konstant. Det har jag försökt förklara tidigare och då skrivit att det känns som att någon sticker in knivar i varierande storlek i benet och sedan vrider om. Sedan har jag även molande värk i foten och benet. Har även andra smärtor men jag orkar inte förklara det just nu. Jag har svinont helt enkelt men nu hjälper medicinen faktiskt lite. Äntligen fungerar något!
Har fortfarande smärtor i min bröstkorg men min läkare tyckte att vi skulle ta bort det smärtstillande jag har för bröstkorgen. Min bröstkorg är öppnad flera gånger och även bruten på tvären. Så det har tagit lång tid att läka men nu hoppas jag att det har läkt så jag kan få slippa ha ont där också. För just nu så får jag ont i bröstkorgen bara av att sträcka på mig och dra bak axlarna. Men jag antar att det är så för alla som är hjärtopererade…

(För er som inte vet så har man andra mediciner än morfin för att kunna påverka nervsmärtor. Morfinet som jag har för smärtan i bröstkorgen gör inte så att smärtan i foten minskar.)

image

Här ville jag visa er snöklockor som jag hittade i våran rabatt. Ni som inte gillar snön måste väl bli glada av denna bilden? Våren kanske är på väg? Solen skiner här i Göteborg i alla fall. Våren är ju faktiskt en ganska fin och go årstid så jag tycker det är lugnt om den kommer nu. Skulle vara skönt att slippa tjocka ytterjackan. Så jag antar att vi får se vad som händer… Vi får hålla tummarna!

image
Igår så delade jag upp mina mediciner, så nu är det klart för veckan. Känns skönt… Numera är söndagar mina tablettdagar.
Det är skönt för att det börjar bli mer som en vana nu att dela upp medicinerna. Jag känner igen alla piller och vet doserna i huvudet och då går det mycket fortare att göra det varje gång det ska göras. Det är väldigt mycket att vänja sig vid efter en transplantation som tex piller-uppdelning. Men förhoppningsvis har jag nog vant mig snart!

Snart har jag 6 månaders kontroll, kan ni tänka er? 6 månader, ett halvt år! Känns underbart. <3 

 

 


14 svar till “Mixat”

 1. Jädrans vilka snygga smycken du gör! Du har verkligen känsla för sånt.
  Vadå vår?? Lite mer snö kan väl få komma?!
  Vad glad jag blir nu när smärtan börjar försvinna:-) håller tummarna för att det blir ännu bättre när du kommit upp i dos.
  Vet du? Skulle man nångång vara lite nere eller trött och så, då ska man gå in här….
  Du och dina miner!! Jag blir så full i skratt:-D 😀
  Ha de gott fialotta o kraam:-)

  • Åh tack Petra 🙂 Jaa, snön kan också få komma. Vill helst inte ha en regnperiod bara… 🙂 Jaa, visst är det härligt! Så skönt att smärtan minskar. Åh vad gulligt av dig. Kraam till dig med! 🙂

 2. Hej Sofia, jag heter Karin och har följt din blogg ett tag. Inte från början, men ett par månader i alla fall. Den och du berör mig. Jag blir nyfiken på och undrar en hel del! Till exempel undrar jag hur din plan framåt ser ut? Jobba? Plugga? Nu vet jag ju inte vad du gjorde innan du blev sjuk men vad hoppas du på att göra? Hur lång tid kommer du behöva för att återhämta dig? Är förhoppningen att du skall bli friskare/piggare än nu eller kommer läget nu att förbli? Varma hej/Karin

  • Hejsan Karin, vad kul att du skriver till mig 🙂 Jag försöker att inte prata så mycket om framtiden för den är lite oviss. Jag vet inte hur länge jag ska vara sjukskriven, allt beror på vad läkaren säger. Så vi får helt enkelt se hur det blir efter det. Så i mitten av mars kommer jag veta vad som händer. Innan jag blev sjuk gick jag ett tekniskt basår på chalmers och jag jobbade även på Ica.
   Förhoppningen är att jag blir såpass stark att jag klarar av att komma igång med det vanliga så fort som möjligt. Men eftersom jag är infektionskänslig så vet jag inte när jag kan komma igång, det är när mina mediciner sänks som jag blir mindre infektionskänslig. Jag vet inte hur lång tid det tar för mig att återhämta mig eftersom att det är mycket av det psykiska som hämmar mig. Så jag vet inte så mycket än, allt blir klarare i mitten av mars. 🙂
   Kram till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *