Prickikorv…


wpid-20140311_071050.jpg
En fin morgon häromdan..

Hej,
Jag berättade om att jag hade utslag på kroppen igår. Då var det mest utslag på magen och ryggen. Nu är det även på armar och ben. En liten prickikorv är jag idag… ^^
Så först tänkte jag berätta lite om vad det beror på och sen svarar jag på en fråga som jag fått en del gånger… Har du haft dödsångest.?

Mina röda utslag är en allergisk reaktion men jag vet inte vad jag är allergisk mot. Jag ringde sjukhuset idag och frågade hur jag skulle göra för just nu blir jag galen av att det kliar så mycket överallt. Då sa de att jag kunde hämta ut en medicin mot allergi på apoteket. De misstänker att det är från CT-röntgen som jag gjorde i tisdags då jag fick kontrastvätska i blodet. Det var vad jag trodde också, den där kontrastvätskan som jävlas.. :/ Men med medicin så är väl problemet förhoppningsvis löst snart…  🙂
Så jag känner mig inte alls orolig, mest lättad över att jag förhoppningsvis slipper vara en prickigkorv snart… ^^

wpid-collage_90.png
Den översta bilden till höger är tagen uppifrån och ner på min mage där slangarna går ut…

Vet ni att trots alla små problem jag stöter på nuförtiden så är det ingenting jämfört med hur det var att ha hjärtpumpen. Så kämpigt, stå ut med alla nyfikna frågor, stå ut med att folk glor och det värsta var nog att stå ut med att folk uppfattade mig som äcklig. Stå ut med ljudet och känslan av att inte ha någon puls, att blodet bara har ett konstant flöde.
Usch, inget jag längtar tillbaka till… Jag var ju inte precis förvånad över alla de olika reaktionerna jag fick då jag gick runt med pumpen… För de e ju lite konstigt att ha hjärtat på utsidan, visst?!

Här ovan ser ni pumpen och jag. Är såååå glad att jag inte behöver den längre… Så sjukt.. Oron över att få proppar som hela tiden tynger en.. Så mycket ångest.
Jag har fått frågan om jag någonsin hade dödsångest…Jag hade det varje dag med pumpen. (Men jag sa de inte då, men jag tror att det märktes att det var något jag var tyngd över..)

Varför?
För att livet är så skört, för att jag inte visste om jag skulle få mitt hjärta i tid, för att jag inte visste om jag skulle överleva transplantationen… För att jag inte vågade somna ifall att maskinen kanske skulle lägga av på natten. För att jag inte visste om jag skulle överleva….


10 svar till “Prickikorv…”

  1. Ja den veckan var det prickig korv på menyn! Fy stackars dig med prickar och klåda. Hoppas det lugnar dig snabbt. Med medicin! Du har en sån kraft och tålamod. Tiden du skriver om med pumpen är väldigt välskrivet och målande. Tänk en så knepigt och så tekniskt fantastiskt att det funkar. Men det mest otroliga är att du, just du klarade av och klarar detta så strålande bra! Kramar Kerstin

    • Hej Kerstin, ja de kändes lite jobbigt. Det lugnade sig som tur var ^^ Ja helt fantastiskt men samtidigt hemskt att jag blev så dålig att jag var tvungen att ha den. Glad att den finns 🙂 Åh tack Kerstin! Skulle aldrig klarat det utan dig, men det vet du 😉
      <3 Du är helt fantastisk! Evigt tacksam <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.