Trevlig människa


sofia
Bilden stämmer inte riktigt om man är på väntelistan men nu, nu i livet stämmer den bra!


Hej,
Jag var på apoteket häromdan för att hämta ut lite mediciner. Då gick jag till det apotek som ligger närmst mig. Senast jag var där var personalen väldigt otrevlig. Skulle hämta ut en medicin som jag måste ha och personen i kassan sa att nä, det går inte för den finns inte att beställa in. Då frågade jag: Men hur ska jag göra då? Jag måste ju få tag i mina mediciner… Vad menar du med att den inte går att beställa in?
Hon svarade med samma tråkiga attityd att hon visste inte riktigt varför. Men att medicinen kanske skulle gå att beställa in vid ett annat tillfälle. Då frågade jag när det kunde vara och hon svarade att det kan vara nu, nästa vecka eller kanske om ett år, men jag vet inte. Den kanske aldrig går att beställa in. Då frågade jag: hur ska jag kunna veta när jag ska gå hit? Då var hennes svar att jag får gå dit lite då och då för att kolla efter. (Som om man har tid med det?!)
Förstår ni om man blir trött? Jag måste ju ha medicinen för att överleva. Det är tacni, en av de immundämpande mediciner jag tar. Utan den så går det inte… Hon var verkligen tyken och jag blev nästan lite ledsen. Respektlös var hon, så jag gav upp och gick därifrån. Valde deras konkurrent och fick nu börja hämta ut medicinerna på apoteket vid Sahlgrenska.

Men, det blir lite jobbigt i längden att behöva åka in till stan bara för att få tag i en medicin. Så jag gick tillbaka till ”mitt” apotek eftersom jag visste att jag skulle hämta ut en ”vanlig” medicin.  Då fick jag träffa en väldigt trevlig kassörska som hjälpte mig med att hitta rätt mediciner. Då kom jag på att jag kunde fråga om hon visste om de någonsin skulle få in tacni. Vi pratade lite och jag fick ännu en gång berätta att jag ska ha denna medicin hela livet och att det skulle vara bra om den gick att få hem. Hon svarade då att det var självklart att de skulle beställa hem den. Då blev jag riktigt glad. Vad mycket lättare det blir för mig! Hon var verkligen jättetrevlig och jag hoppas hon förstår hur mycket lättare mitt liv blir av denna förändring. Slippa åka runt överallt och leta mediciner. Skönt med folk som är trevliga och riktigt duktiga på sitt jobb. Det blir jag glad av. Jag tackade henne också för att hon var så trevlig och hjälpsam! Så skönt med trevliga människor!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *