Få dansa igen


image

I söndags fick jag dansa en klass för första gången sen jag fick mitt hjärtstopp..
Det kändes mäktigt! Så skönt att få röra mig på ett helt annat sätt än vad gymövningar ger. Det var modern dans och jag fick verkligen känna min kropp igen. Fick ont i bröstkorgen av vissa rörelser så jag blev lite begränsad. Min ena fot är fortfarande lam så det var ganska krångligt att få till rörelserna. Stort tack till Israel och Lee för att jag fick komma och vara med och dansa! 
Det var väldigt skönt att känna att det fanns ny energi när jag dansade, det fanns det inte innan hjärtstoppet… När energin väl tog slut tog det ganska lång tid att få ny energi..

Är verkligen glad att jag fick prova på att röra mig och känna hur det känns nu efter allt som min lilla kropp gått igenom. I hjärnan känns det som om kroppen kan göra allt men sen när jag ska försöka utföra rörelserna så hänger inte kroppen med…. men det kan man förbättra… 😉
Glad att det gick bättre än vad jag trodde men jag insåg nu att min kropp inte riktigt är redo för att dansa igen. Jag får nog vänta ett tag till innan jag kan dansa igen utan att få ont.

Men det var riktigt kul och jag är glad att jag testade! 🙂


8 svar till “Få dansa igen”

  • Tack Bitte! Ja, det är verkligen nu det är som viktigast att lyssna på kroppen. Får se när det blir dags för mer dans.. Kram till dig!

 1. Men ååhhh!!:-D
  Nu blir jag alldeles rörd av att se dig Sofia. Jag är helt mållös! Vilken otrolig känsla du måste ha känt när du dansade. Du ser så fantastisk o fin ut!
  Vad glad jag är för din skull:-D
  Kram till den finaste balettdansösen!

  • Va go du e Petra. Ja det var riktigt härligt att få dansa lite igen. Åh tack! (tog bara dom finaste bilderna 😉 )
   Kram tillbaka <3

 2. Hej Sofia!
  Vad kul att du provat på dansen igen, visst vill huvudet mer än kroppen. Det är bra att du är förnuftig och känner efter vad kroppen vill, det är inte alla som gör det. Jag har haft mitt nya hjärta i 2 år och känner fortfarande att inte kroppen hänger med huvudet. Men så jag också 61 år så har väl också sin förklaring. Jag var med Viking på EM i Vilnius, för min del blev det 4 km löpning/gång och kast med liten boll. För min del blev det gång hela tiden, huvudet och bene vill inte koordinera. Men jag är glad att jag kan gå. Ha de försatt skön sommar. Kram Lisa

  • Hejsan Lisa, Ja mitt huvud vill väldigt mycket. ^^ Vad härligt att du varit iväg på EM, har funderat på att också göra något sådant men tycker att foten borde komma tillbaka mer innan jag satsar pengar på det. Måste vara mäktigt att få träffa så många andra som också fått livet tillbaka igen. Hoppas du har en bra sommar du med. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *