Jag var ju med i Nyhetsmorgon förra lördagen


tillhör poffen.se
Spännande att vara med i Nyhetsmorgon på tv4

Den 22/11 (2014) var vi med i nyhetsmorgon på tv4 för att berätta om våra historier och visa på hur viktigt det är att ta ställning till organdonation. Det känns så viktigt att få ut budskapet så att folk vågar ta ställning och berätta vad de bestämt sig för, för nära och kära. Ni hittar inslaget här: Sofia, Tove och Marie i Nyhetsmorgon. Under hela förra veckan var det fokus på organdonation i Nyhetsmorgon på Tv4 och ni kan gärna kika vidare på alla fina inslag med många berättelser.

Jag var väldigt nervös, det ska jag erkänna. Kände mig så instabil eftersom jag var så ledsen dagen innan då jag var tvungen att avliva min kanin. Vanligtvis när jag berättar min historia så vet jag aldrig när tårarna faller och i direktsändning hade jag verkligen ingen aning om hur det skulle gå. Men det gick ju faktiskt bra! 🙂 Är väldigt glad att vi på den korta tiden fick sagt så mycket bra.
Spännande att vara med när det är direktsändning, man vet verkligen inte vilka frågor som kommer och det är svårt att veta hur lång tid man har på sig. Tur för min del att det inte var tidigare på morgonen eftersom jag verkligen inte är morgonpigg. Jag är så tacksam att jag fick chansen att vara med och är glad att det var med mina två hjärtebrudar Tove och Marie. Är så skönt att ha dem och kunna ventilera om allt som hänt och händer. Förändringen att gå från dödssjuk till (i princip) frisk är väldigt skönt att kunna prata om! De förstår på en helt annan nivå. Varje gång man ska säga något om det som varit så behöver man inte lägga upp en förklaring utan det är bara att tjöta på. 😉 Det är väldigt skönt.

Riktigt fina tjejer som jag är väldigt glad att ha fått lära känna! Har fått vänner för livet <3


7 svar till “Jag var ju med i Nyhetsmorgon förra lördagen”

 1. Jag tyckte det var intressant att höra era berättelser men samtidigt så
  tycker jag att tv4 var alldeles för snåla med tid. Ni hade knappt 5 min
  var på er och det kändes lite stressigt.

  Ni fick inte prata klart utan t.ex. när du berättade om ditt hjärtstopp så
  valde tv4s producent att slänga in en bild på dig när du satt i en rullstol
  innan du hade pratat färdigt om det som hände på centralen.

  Ni tre gjorde jättebra ifrån er men jag tycker allt att tv4 slarvade bort er lite.

  • Tack Johan, lite så kände jag också när jag satt där. Var jobbigt att bli avbruten men samtidigt hade vi inte så mycket tid. Är glad att vi fick sagt mycket bra. Samtidigt kanske man får vara glad att de tog med oss. Vi fick nog fram några bra saker, det är det viktigaste! Tack, förstår vad du menar. 🙂

 2. Ni var så duktiga. Mycket starkt att ni var med och många förstår hur viktigt det är med donation efter att ha lyssnat på och sett er. Tre underbara unga kvinnor. Kramar till er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.