Biopsi imorgon! :O


image
Fick vila i en säng när jag var på sjukhuset en sväng, det behövdes!

Hej,
Jag mår inte bra 🙁 Det var värst igår men nu har det lättat lite. Mår jätteilla hela tiden och magen är kaos. Verkar dock inte vara magsjuka men jag undrar vad det kan vara.  Har jätteont i magen 🙁 . Så jag har varit sjukskriven från jobbet i två dagar nu och kommer vara det även imorgon.
Igår var jag iallafall på sjukan för att göra 1 och ett halvårs kontroll. Vi tog blodprover och det gick hur bra som helst. Sköterskan fick leta lite med nålen men när hon väl kom in då var det fart på blodet! Fräckt att det är sådan skillnad jämfört med tidigare och så skönt,  wohoo!
Dock hade jag ganska hög vilopuls i onsdags som låg på 120.* Därför bestämdes det att de skulle göra ett ultraljud på mitt hjärta idag.
* Min normala vilopuls ligger runt 85 slag per minut. 

När jag kom in i salen där ultraljudet görs så frågar de: Har du gjort ultraljud tidigare? Då svarar jag Oohja! Väääldigt många gånger. De svarar förvånat jaha och tar sedan fram min journal på datorn. Då säger de jahaaa, första meningen förklarade varför. Jag blir nyfiken och undrar vad det står där och de svarade att de stod att jag var hjärttransplanterad. Sen frågar de vad det var som gjorde att jag behövde byta hjärta. Jag hinner säga att jag fick ett hjärtstopp och en av dem avslutar meningen åt mig genom att säga -På centralstationen med tyngd i rösten. De var glada att se att jag mådde bättre nu än för 2 år sedan.
Verkar som att många varit med och hjälpt mig.. ^^ Härligt att deras arbete har gjort att jag mår så bra nu!

I September då 1:års kontrollen gjordes så berättade jag för er att jag kommer slippa hjärtbiopsier från och med då… MEN det blir ännu en biopsi imorgon tyvärr.
Eftersom magen inte fungerar som den ska så tar kroppen inte alltid upp medicinerna som den ska. Sen har jag onormalt hög puls så de har bestämt sig för att ta det säkra före det osäkra och genomföra en biopsi.
Jag blev ganska förvånad när de berättade att de skulle genomföra en biopsi eftersom jag ändå mår lite bättre idag. Men är glad att de kollar upp allt så jag slipper oroa mig. 🙂 6 månader sen senaste hjärtbiopsin så jag känner mig lite fundersam. Men det kommer allt gå bra (hoppas jag). Något jag är säker på är dock att jag är i väldigt goda händer. Känner mig så trygg på Sahlgrenska. ^^ Med tanke på vad det lyckats med tidigare med min kropp så är ju en biopsi en fis i rymden.

Imorgon ska jag vara där kl:7.30. Tidigt men det blir ändå mini sovmorgon för hade jag börjat jobbet hade jag varit på Sahlgrenska 7.15.. En kvarts sovmorgon är inte fy skam… 😉

Wish me luck! 😀


10 svar till “Biopsi imorgon! :O”

 1. Visst önskar jag dig luck, kära Sofia, så skönt att du är så väl omhändertagen på SU.
  Tusen kramar

 2. Hej Sofia! Det var ett tag sedan, visst känner man sig trygg med sitt underbara team . Tycker det är bra att dom tar en extrakoll.
  Lycka till imorgon

  • Hejsan Lisa!! Ja, det är så skönt att ha den känslan med sig. Japp, suveränt att de kollar allt. Tack, så skönt att allt gick bra. Kram

 3. Lycka till idag.

  Jobbigt med strulande mage, jag vet precis hur det känns.
  Är det kanske stress eller något du ätit?

  • Tack Johan!
   Jag har ingen aning om vad som är fel. kan ju vara något virus jag har fått bara.
   Kan vara lite stress med. Det är sämst att ha problem med magen. Hoppas verkligen det ska bli bättre snart! 🙂

 4. Det var inte roligt hoppas verkligen att det går bra att det inte är nån avstötning.Men samtidigt kan det väl kännas skönt att det är bra då slipper man fundera. Jag har varit och gjort kranskärlsröntgen fa vad ont i handen jag har… Hoppas verkligen. ….♥♥♥

  • Hej Ann-Louise, så skönt att allt gick så bra denna gången. Ja, väldigt skönt att få den oron ur vägen.
   Åh usch, det låter inte kul. Jag gjorde kranskärlsröntgen via ljumsken så jag har ingen aning hur det känns i armen men kan tänka mig att man är ganska öm efteråt?
   Tack för lyckoönskningarna. Kraam <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.