Hur mår kroppen egentligen?

image

Hejsan,
Vill ni veta något riktigt najs?
Jag har inte använt min stödskena till foten på 4 dygn. Jag har även lyckats bli av med en smärtmedicin. Förstår ni hur bra detta är? Dock snubblar jag lite då och då utan stödskenan men eftersom jag har så snabba reflexer så e de inte ett stort problem… 😉
Läkarna har ju inte riktigt kunnat säga om min fot helt kommer komma tillbaka. De kan inte heller säga om jag kommer få tillbaka känseln i framtiden men jag vågar nu tro på att min fot kanske kommer bli återställd. Det känns som att jag kommer få tillbaka funktionen och det är det viktigaste. Skulle dock vara skönt att slippa smärtorna i foten/ benet… Jag hoppas det löser sig när foten fungerar igen.

Fick svar på blodprover som togs igår och de såg bra ut. Mitt hjärta är fortfarande ansträngt men det håller sig på en stabil nivå. Mår ganska bra just nu och är så glad för det! Hoppas dock att hjärtat kommer må bättre snart… Ska ta ett ultraljud på hjärtat när jag är tillbaka igen och då får vi se om det skett någon förändring till det bättre. Men nu en veckas semester från sjukhus och jobb. Det blir bra!

image
Skönt att blodproverna visar att det går åt rätt håll...

13 reaktioner på ”Hur mår kroppen egentligen?

 1. Hej, jag fick nervskada under en höftledsoperstion och har nu droppfot och även nervsmärta. Har varit sömnlös i 8 veckor nu. Min fot är ganska svullen och jag måste ha en storlek större på skorna, dock så kläms min fot där i ändå. Är din fot också svullen och hur är det för dig om nätterna?

  1. Hej igen! Jag fick det ju också i samband med en operation fast min skedde i ljumskarna.
   Jag hade jätteproblem med smärtorna till en början och inget hjälpte. Kunde inte sova och hade svårt att koncentrera mig på annat. Det är lätt att bryta ihop när man har ont konstant. Mina fötter var svullna ganska länge. Har för mig att jag fick vätskedrivande och att det blev lite bättre. Mina fötter är inte lika svullna längre och jag har mediciner sen ca ett år tillbaka som tar bort de värsta smärtorna. Först fick jag något som kallas gavapentin men det fungerade ej. Sen fick jag en remiss till smärtenheten på Östra. Då gav de mig tillslut lyrica samt saroten och den kombin fungerade för mig. Nu har jag bara lyrica kvar och hoppas kunna ta bort den om max ett halvår. Hoppas du har fått lite svar på dina frågor. Fråga gärna mer om du undrar något annat.
   Goa hälsningar Sofia

 2. Glömde fråga, jag har min fot i kallt vatten cirka 10 gånger på ett dygn, tror du det är farligt för min fot och så? Det är det ända som lindrar smärtan för stunden..
  Jag har nu tagit gabapentin i 1 månad, tar 3 st om dagen 300 mg. Smärtan har minskat lite men vet inte om det är gabapentin som hjälpt eller om min fot och nerv börjar läka.. Läkaren förlängde mitt ben och min nerv blev spänd under operationen.. Hoppas det går bra för dig och mig!

  1. Hej Tuggie!
   Jag kan tyvärr inte svara på det och det är nog bra om du pratar med din läkare om att kyla ner foten så ofta.
   För mig har hård massage hjälpt väldigt bra. Det lindrade för stunden att få en annan smärta att tänka på ett tag. Det låter säkert konstigt men det funkade för mig. Nerver läker inte alls fort så de kan nog vara så att medicinen hjälpt dig. 🙂 Oj, det lät som en avancerad operation. Hoppas du har mindre ont snart och att foten blir bättre. Lycka till med foten! 🙂

 3. Hej!
  Jag undrar också hur mycket du kan röra på din fot? Kan du röra på dina tår, kan du dra upp de mot knät? Har du känsel på foten när du rör din fot? Tack för all svar, betyder mycket!

  1. Hejsan Tuggie,
   Till en början kunde jag inte röra foten alls. Då var båda fötterna förlamade, båda benen från knäna och neråt. Men vänstra foten repade sig snabbare vilket jag ä tacksam för. Därför kan vi fokusera på den högra foten som repat sig väldigt långsamt. I början blev jag överlycklig då jag lyckades få tårna att rycka till minimalt. Det var det enda som hände i säkert ett halvår framåt. Men varje dag satt jag och tänkte att jag rörde på foten och det lönade sig. Så småningom började jag få mer rörelse i foten. Känseln började komma tillbaka efter 1,5 år. Så det tog längre tid.
   Känseln är inte helt tillbaka än och jag känner inte riktigt vilket läge foten är i. Varje gång jag tar ett steg utan skena måste jag tänka lite extra på att lyfta på foten.

   Rörelsen i foten är i princip tillbaka på normal nivå. Känseln är inte riktigt tillbaka än och jag känner inte alltid vilket läge foten är i. Styrkan är inte helt tillbaka. Tårna kan jag röra på. Jag har fortfarande nervsmärtor tyvärr men ska försöka trappa ner medicinen jag har och se hur det går.

   🙂 Hur går det för dig? Kan du röra den mer nu? // Sofia E

 4. Hej igen! 🙂
  4 Augusti blir det exakt 3 månader sen jag fick nervskadan. För cirka 1 månad sen höjde jag på dosen på Gabapentin och min nervsmärta är äntligen borta. Ibland kan jag ha lite ont i stortån. Gabapentin tar jag 600mg på morgonen, eftermiddag och på kvällen. Jag är så tacksam över att smärtan är borta.
  Jag kan röra på mina tår, lilltån känner jag fullt men resten av mina tår har ingen känsel, jag har dock känsel under mina 3 små andra tår. Stortån känner jag inget av. Jag kan peka ner med foten och åt sidorna men kan absolut inte peka upp med foten. Innan kunde jag inte alls göra något med min fot.
  Det som mest är jobbigt är att jag inte kan köra bil pga droppfoten 🙁 När jag kör bil är det då jag mår som bäst. Hoppas jag kan köra snart igen.
  Hemma går jag utan skena, min sjukgymnast tycker att jag ska gå utan skena ute med för hon tycker jag kan kontrollera foten bra, fast jag tycker det är lite jobbigt.
  Svullnaden på min fot är nog snart helt borta, eller jag får hoppas.
  Gud vad jobbigt det måste vara för dig om du fått det på båda foten. Jag läste om någon operation för droppfot, för de som det sägs ska ha det hela livet. Operationen får igång rörelsen på foten osv..
  Hoppas allt går bra för dig, detta är tufft!

  1. Hejsan, å va skönt att du är av med smärtan. När man väl blir av med smärtan fattar man inte att man kunnat stå ut så länge! Jag hade ingen känsel och ingen rörelse överhuvudtaget i början. Nu känner jag nästan allt. Har bara svårt att känna vart jag har foten. Så det finns helt klart hopp för dig! 🙂 Upp har jag inte kunnnat så länge, senaste året. Jag förstår att det är irriterande att inte kunna köra bil. Jag hade tänkt ta körkort innan olyckan. Hade tänkt att foten skulle fungerat nu i augusti så jag hade kunnat börja övningsköra igen. Nu ska jag vänta till december och fungerar den inte då så får jag börja fundera på handikapp- körkort. Det löser sig! Det som är dumt med att gå utan skena hela tiden är att man väldigt lätt blir överansträngd i muskeln på framsidan av benet som gör att man kan lyfta upp foten. Men du kan ju prova någon dag i veckan till en början. 🙂 Vi får verkligen hoppas vi slipper ha det hela livet för det hade ju varit skitjobbigt! 🙂 Lycka till! Uppdatera mig gärna om hur det går för dig! Kram!

 5. Hej!
  Jag har forfarande inte så mycket känsel på foten och kan forfarande inte dra den mot mig. Dock har jag lyckats sänka dosen på gabapentin och ska försöka bli av med den snart. Jag får ont i foten lite då och då men jag kan hantera smärtan. Min fot är oftast jättekall.
  När jag var hos min läkare i augusti sa han till mig att om min fot kommer tillbaka inom 1 år så gör den det annars är inte chansen så stor.. Jag frågade honom om att jag läst att det finns en operationen som gör så att man kan dra foten mot sig själv och då sa han att man gör den operationen efter några år. De vill vänta och se ifall foten kommer igång av sig själv.. Dessutom har jag börjat köra bil igen! Kör manuell bil med min skena. Har inte testat utan min skena än men med skenan går det iaf bra 🙂 hoppas allt är bra med dig och din fot! Ha en bra dag 🙂

  1. Hejsan Tuggie,
   Känseln tar jättelång tid. Min känsel är inte helt tillbaka och nu har det ju gått 2,5 år… Vad skönt för dig att smärtorna har lättat!! 🙂 Min fot var också väldigt kall och det kändes bra att massera den då blodcirkulationen alltid kom igång lite bättre. Fast där har han nog inte helt rätt(läkaren). Jag såg inte så jättestor skillnad på ett år men 2 år senare då skedde dom största förändringarna.
   Så du ska inte bli deppig än. Samtidigt kanske det är helt olika skador vi dragit på oss men dina symptom är väldigt lika det jag har känt… Va kul att du kan köra bil. Jag vill så gärna börja övningsköra men kan inte det än med foten. Tänkt vänta till jul och om jag fortfarande inte kan övningsköra då får jag ansöka om att skaffa ett specialkörkort. Men det får vi lösa då. 🙂 Hoppas din fot blir bra superfort. ^^ Kram!!

 6. Hej! Har nu lyckats sluta med gabapentin! Får ont i foten då och då, ibland stickande ibland bränns det men jag kan hantera smärtan, den är absolut inte som förr. Ibland är min fot jävligt kall och ibland är den jävligt varm, helt sjukt. Hoppas läkaren verkligen har fel! Alla säger ju olika hela tiden. En annan läkare sa att det kan ta 1 eller 2 år och kanske mer. Man vet inte riktigt vem man ska tro på.. Känseln och funktionen är fortfarande så som den var för 2-3 månader sedan. Har svårt för att massera foten själv, får inte böja på min höft för mycket (fick en ny höftled för 6 månader sedan, finns risk att den hoppar ur led). Min läkare sa att det är jätte viktigt att massera foten varje dag och försöka använda den som den friska foten.. Så jag försöker så mycket som det går. Hoppas du kan köra bil snart! Det kommer bli så mycket enklare för dig med allt i livet… Går du ute med en stödsskena? Undrar när jag blir av med skenan, jobbigt att gå runt med den.. Hoppas du mår mycket bättre snart. Kram

  1. Hejsan Tuggie, vad skönt att du äntligen slutat med medicinen. Jag har fortfarande kvar min medicin för smärtorna i foten. Skenan har jag på mig så fort jg går utanför dörre för att avlasta muskeln som lyfter upp foten. Annars får jag sådan extrem kramp och snubblar lätt. Så den är riktigt bra min skena! 🙂 Det tar tyvärr riktigt lång tid men följer du deras råd och försöker aktivera foten hela tiden så kommer det gå fortare. Lycka till! 🙂 Japp, hoppas på att kunna ta körkort inom en snar framtid. Detsamma, kram! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *