Äntligen hjälp!


wpid-IMG_20130720_185852.jpg
Idag har vi varit iväg jag och brorsan. Vi åkte först till smärtenheten på Östra sjukhuset för att kolla upp smärtorna i min fot och få hjälp med olika mediciner och behandlingar.  Kändes skönt att äntligen få komma dit. Hon berättade att jag redan har fått rätt medicinsk behandling. De mediciner jag haft är de man brukar börja med. Så det känns skönt att vi iallafall har börjat med någon slags behandling.
Hon sa också att oftast brukar man återfå känsel och även funktionen men att de tar väldigt låång tid..Hon trodde inte att nerverna gått av utan att de var i kläm, de kändes också ganska hoppfullt. Kändes skönt för hon verkade verkligen förstå vad det är för smärtor jag går runt med konstant.

Så de e ju som de flesta har sagt. Känns skönt att veta men de e fortfarande segt att jag har en lam fot. De räcker ju att dra runt på en jävla pump. 

De sa även hon som pratade med mig. Hon sade också att hon beundrar mig och det var fräckt att höra. Att jag var en riktig kämpe. Hon är en av de få som har läst min journal innan jag kommer dit. Så skönt med folk som gör och kan sitt jobb!
Hon frågade också om jag hade lyckats sova något överhuvudtaget under de här månaderna sen hjärtstoppet (27 mars). Kändes väldigt skönt att hon tyckte jag var så stark och att hon verkligen verkade förstå lite hur jobbigt allt har varit.
Hon tycker att de skulle vara bra om jag kanske gick till en psykolog. Hon tyckte att efter att ha gått igenom något sånt här kaotiskt så kan det vara bra med lite hjälp. Då berättade jag att jag redan har provat 3 olika psykologer och att det inte funkade. De frågar allt om hur jag har haft det innan och vågar knappt gå in på det som hänt. Innan mådde jag ju toppen, innan hade jag inte en maskin vid min sida, innan levde jag livet!
Sen så hade 2 av dem inte ens läst min journal så jag var tvungen att berätta allt från början för båda psykologerna.
Jag orkar inte det längre. Orkar inte beskriva de gång på gång om jag ändå inte får hjälp. För det är kämpigt att berätta allt, det är riktigt jobbigt. Det faller några tårar varje gång jag berättar. Det är för att de var så nära så länge att det inte skulle gå vägen.. Så ja det känns skitjobbigt. Men ska se om jag kan få prova någon ny. Om psykologen inte har läst min journal denna gången heller så går jag nog faktiskt därifrån.

Men just nu är jag lite lättad i alla fall. Det finns behandlingar att ta till för att bli av med smärtorna men även de tar tid.. Sååå jobbigt att allt ska ta lång tid.. Har ju såå ont.. Tålamodet prövas många gånger..
Ska få prova några slags plåster som ska vara på 12 timmar per dygn i en vecka och efter en vecka kommer de verka 24 timmar om dygnet. Så jag hoppas det funkar. Men e tyvärr ganska tveksam. Skulle vara så skönt att slippa dessa smärtor.. Usch…

Känns så bra med brorsan. Tror det här blir toppen. Kvinnan på östra frågade först om det var min pojkvän, man, kille eller kompis.. Vi svarade att vi e syskon.. Haha..
Efter att vi hade varit på Östra så ringde vi runt i familjen och kollade om någon ville luncha med oss. Bror min ville äta så de blev superbra. De var precis innan lunchtid så vi var nästan ensamma där. Jätteskönt. Sen kom de väldigt många..
Som började glo hur länge som helst. Jag bara struntade i blickarna, sträckte på mig lite extra och gick förbi. Glor även tillbaka.. Vissa är såå jobbiga.. Ååh jag kan bli såå arg. Funderar på att skaffa en tshirt med text på. På framsidan kan de kanske stå: Jaa, jag drar runt på mitt hjärta. På baksidan: Du verkar inte bli smartare av att glo! Så jag får väl fixa en sådan. Skulle vara lite kul. Undrar vad man får för blickar då..Haha..
Måste nog skaffa en nu! Får fixa det någon dag.

Jaa, sen har Lager 157 öppnat i Kållered, så där gick vi in och kollade lite. Mycket bra affär. Skönt med lite space att shoppa på. Köpte två toppar där, så jag e nöjd. Nu ska jag och brorsan försöka hitta varsin bra dator att köpa. Ska bli kul. Tycker verkligen om att skaffa ny elektronik, go känsla liksom. Det ska bli vääldigt skönt med en egen data!


13 svar till “Äntligen hjälp!”

 1. Hahaha! Skönaste tröjan definitivt! Den du tänkte göra 😉
  Grymt med lite uppiggande människor inom vården!:) hjälper till en hel del kan jag tänka, att folk som du skrev- gör sitt jobb:) du är grym!! <3

 2. Du är otrolig och skriver fantastiskt bra om vad du känner och upplever. Som du vet, om du nu minns det, berättade jag st jag arbetar, undervisar och forskar om Personcentrerad vård . Det du beskriver är rätt vanligt men vi som arbetar inom vården har svårt att förstå hur detta upprepande tar och till och med kan skapa misstro. Skulle det vara ok för dig att tipsa mina studenter om din blogg? Är övertygad om att verkligheten överträffar fet som försöker beskrivas i em bok.

  Jag beundrar dig för din styrka, uthållighet, mod och vilja att leva i beroende av en maskin men ändå leva livet med att shoppa och vara med familj och vänner i en vardag. Tänker på dig!

 3. Hej igen!

  Angående psykolog så har jag ett förslag – fråga om du får gå till kurator Lena som tillhör transplantationsenheten på Sahlgrenska hon föll mig i smaken, en underbar kvinna

 4. Hej Kicki! Tack! 🙂

  Linnea, ja det är väldigt skönt med folk som gör sitt jobb! De får bli bara en framsida, blir för dyrt med baksida också 😛

  Heej Kerstin!
  Åh tack, jaa jag minns. Du får jättegärna använda bloggen i din undervisning om du tycker att den kan komma till nytta!
  Åh tack! Är så tacksam för att du var på plats och hjälpte mig den dagen då de som inte fick hända hände! Tänker på dig med! Hoppas allt e bra med dig!
  Kram sålänge!

  Hej Annelie,
  Jaa, jag ska höra med dom om jag kan få någon ny! Tack för tipset! Personkemin måste ju också funka!

 5. Fina Sofia!! Du skriver helt fantastiskt bra! Karro på jobbet tipsade om bloggen och nu kan jag inte sluta läsa. Skaffa den där t-shirten, då kommer folk förmidligen bli häpnade. Du är grym! Tänker på dig!! Kraam Johanna

 6. Hej Sofia!
  Snubblade in på Din sida via fb och blev mycket tagen av Din berättelse och historia. Jag är imponerad över Din kämparglöd och jag tänker följa Dig så mycket jag kan på vägen mot ett nytt hjärta och fortsättningen på det nya livet. Lycka till!

 7. Hej momo, ja de e fint!

  Hej en i mängden… ^^Ska jag och hoppas på det.

  Hej Johanna, Tack. Funderar på att skaffa tshirten men samtidigt vill jag ju bli av med pumpen så att dom glor pga nåt annat ^^ Kram sålänge

  Hej Emma, jag funderar väldigt starkt på att köpa en mac.. Så vi får se ^^

  Hej Kajsa, Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *