Torsdag


image

Idag har varit en trött fast effektiv dag! 🙂 Igår hade jag besök av Hanna vilket var jättetrevligt! Så skönt å prata lite om annat! Fick ta en promenad utomhus också. På bilden här ovanför tar jag mig upp för en lång trappa för första gången på länge. Jätteskönt med frisk luft!
Sen så träffa ja en doktor som var här som har opererat mig flera gånger. Jakob heter han och han är riktigt go. Han lugnade ner mig lite angående mitt bröstben. Det var skönt, slipper man oroa sig så mycket ang en ny operation. Hasse, en perfusionist var också här. Han e skön. Kul att de kommer och hälsar på!

Idag var jag så vimsig och stressad för att hinna till frukosten (de slutar servera vid 9) så jag missade att ta mina piller.

Jag som är jättenoga med det nu, så missar jag det… Klant!
Men jag kom på mig själv ganska fort så det var inget större problem!
Hade tänkt vila sen efter frukosten för jag frös så mycket! Min temperatur varierar från timme till timme. Varm-kall-varm-kall…. Skitjobbigt!
Men jag fick inte vila mycket. Först kom en läkare och pratade med mig. Sen kom de två perfusionister på besök också. Så trevliga e dom. De sa att de tyckte de va skillnad att träffa mig nu när de va tyst i rummet. Ingen maskin som väsnas. ^^ Mysigt med besök!
Får väl gå och hälsa på sen på de avdelningar jag har legat på när jag e friare. Skulle va kul! Visa upp sig utan pump.
Jättekul att de kom förbi, då går dagarna lite fortare.
Sen tränade jag och blev supervarm och heelt slut! Mina ben darrade till slut så mycket att vi fick lägga av. Då har man tränat bra!
Tog sen en varm och go dusch så de va skönt. Att få upp värmen lite.När vi plåstra om mig på magen efter duschen så frågade sjuksköterskan mig om jag ville ta bort stygnen idag. .. Då svarade jag fort neej, verkligen inte. Då frågade hon jasså när vill du ta bort dom då? Då svarade jag aldrig. Haha… Tycker att det gör så ont när vi tvättar såren där stygnen e, hur ont gör det inte då man tar bort dem?
Men antagligen tar vi väl bort dom i veckan. :/
Sen va Petra här, en undersköterska från THIVA! Hon hörde när jag stod å sjöng i duschen så det va lite roligt.. Hah, jag som sjunger så fint… (inte) Hon e så go och vi hade väldigt roligt när vi tjötade, jag, mamma och Petra. 🙂
Så de är iallafall trevligt med att vara här, alla besök!
Nu kom pappa också. Sen kommer även min bror så det blir fullt här. Det gillas starkt!
Nu ska jag snart dela upp alla mediciner. Sen e de väl mys framför tvn som gäller. Idag är iallafall en bra dag så det är väldans skönt!


14 svar till “Torsdag”

  1. Inte för att förstöra dina planer om att vänta med stygnen.. men jag tog bort några ett par veckor efter op och några strax innan jag åkte hem.. och de som suttit längst gjorde ondare att ta bort än de andra. 😛

  2. Hej Sofia!
    Det är så otroligt imponerande att läsa din blogg. Jag är själv sjuksköterska och ska på måndag börja jobba på motsvarande avdelning i Lund, de som har hand om hjärtpumparna och transplanterade. Att få läsa ur en patients perspektiv är så värdefullt och ger en lite att tänka på. Hur bemöter man? Hur är det egentligen att vara patient? Att också få läsa om en tjej som är i samma ålder och livet vänts upp och ner – det är både läskigt och häpnadsväckande. Du är så sjukt stark och jag önskar dig all lycka!!! Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.