Den smärtsamma behandlingen.


image

wpid-collage_34.png
Igår var en intressant dag. Det var dags för den smärtsamma behandlingen jag har fasat för.
Hade ingen aning vad som väntade….
Klockan 10 skulle vi börja med behandlingen men det hade blivit något fel med tiderna.

Jag hade fått info om att besöket började kl 10, hon hade infot att vi skulle börja kl 13.00… Men som tur var så hade en patient avbokat sitt besök så vi kunde börja halv 11 ändå. Hon som hjälper mig jobbar på smärtenheten och är väldigt go och bra. Om hon säger att hon ska ringa mig, så får jag ett samtal. Hon bokar in mina besök och är väldigt bra på att informera tydligt. Skönt att hon håller sitt ord när det är så många som inte gör det. Så skönt att få träffa människor som kan sitt jobb och vet hur man talar med en patient! Hon är helt fantastisk. Jag hade inte tänkt att jag skulle få någon bedövning, tänkte att man mer skulle härda ut smärtan, så brukar det ofta vara. Så det var skönt att hon använde lokalbedövningsmedel på benet/foten och att jag även fick smärtlindringen som krävdes.

Förklaring av bilderna:

 1. På första bilden så hjälptes vi åt att markera det område där det gör som mest ont med en penna.
 2. På andra bilden använde vi  väldigt mycket lokalbedövningsmedel (3 tuber :O )och sen virade vi runt plastfolie runt benet och foten. Detta skulle sitta i en timme.
 3. Sen sattes det en nål på ett ganska udda ställe , men det fungerade bra där på handen. Det var utifall att det skulle göra alldeles för ont under behandlingenså skulle jag kunna få morfin intravenöst och som inte har effekt så länge.
 4. Här har narkossköterskan satt på plåstrerna med koncentrerad chili på benet och sen lindat in det med bandage.
 5. Här tar vi av plåstrerna och smärtan är brutal.Märkte idag att det finns väldigt olika smärtor. Efter en halvtimme med plåstret på benet så började det bränna ordentligt. Jag undrar verkligen hur ont det gör utan smärtlindring. Gjorde verkligen svinont. Smärtan var väl i nivå med extrem solbränna, blandat med känslan när man bränner sig på nässlor eller brännmaneter och även som jag tänker mig att det skulle kännas om det brann på mitt ben.
  Inte jättekul… Usch vad smärtsamt det var/är. Smärtan stegrade men till slut stannade den på samma nivå dock fortfarande väldigt hög nivå på smärtskalan. Sen fick jag smärtlindring i form av morfin intravenöst och det mår jag väldigt illa av så jag mådde inte jättebra helt enkelt… Men de lindrade smärtan…
 6. Dags för att tvätta av resterna av plåstret. Man får vara försiktig när det är chili inblandat. Inte jättekul att få det i ansiktet.
 7. Sen fick jag kylbalsam över hela det behandlade området. Den brinnande känslan är fortfarande kvar med den lindras liiite lite av kylan.
 8. Sedan använde vi även 4 kylklampar som jag fick låna med mig hem. Hon berättade att smärtan kan sitta i ett tag så jag kan nog behöva dem.
 9. Härligt med sjukhus där dom är vana vid barn, får man såhär snygga plåster 😉
 10. Lite fika fick jag också ^^ Så trots den extrema smärtan så gick det övriga väldigt bra och sköterskan är superduktig. Skönt när folk kan sitt jobb!

Helt sjuk smärta! Fick veta nu att man inte riktigt kan veta om det gett effekt förrens om 2 veckor. Blir spännande. Hoooppas verkligen att detta blir bra nu när jag gått igenom det och när det var såpass smärtsamt. Men om det inte fungerade hade de en backup plan sa de. Så jag litar på dem!
Vi var klara kl 2 och då var smärtan om möjligt ännu värre. Blev helt slut av allt.
Men hade bestämt att jag skulle träffa min kompis Abir och det tänkte jag göra ändå. Trotsa tröttheten för en dag. Var väldigt kul att träffa henne igen. Träffade henne första gången på transplantationsavdelningen på Sahlgrenska. Nu har vi setts några gånger och vi har riktigt kul ihop. Gillar när man hittar vänner på de mest udda platserna. Så det var nästan en heldag hemma hos henne. Riktigt go är hon.
Just nu sitter jag hemma i soffan och det känns som smärtan kommit igång igen och eskalerat. Så nu är det dags att kyla området så fort som möjligt!!! Vaknade mitt i natten av att det började ”brinna” i foten. Det gör så ont! Var bara att skynda efter kylklampar och bandage. Tur att jag fick med mig mitt nya ”överlevnads-kit” hem så att det alltid finns en lösning. 🙂 Sen kliar det också, speciellt på foten men det går inte att komma åt där det kliar. På något sätt kliar det djupare än bara på ytan. Jobbigt, är verkligen jättejobbigt när man inte kan göra något åt det. Får väl ha extra ont ett tag nu och hoppas att smärtan lägger sig sedan.

Men om man ska sammanfatta gårdagen så var den brutalt smärtsam och sedan även kul på slutet av dagen. Får se vad som händer idag! 😀

Kraaam!

image
Go bild på mig och Abir!

13 svar till “Den smärtsamma behandlingen.”

 1. Det är konstigt vad människan ändå kan utstå!
  Måste varit en superkämpig dag för dig, hoppas nu att allt funkar så småningom! Lördagskram, Gerd♥

 2. Hej Sötis!
  De där bilderna såg inte kul ut. Hoppas verkligen att det hjälper och att du snart får lindring.
  Kramar Sussi

 3. Åh, vad jag önskar att jag kunde trolla bort smärtan du har. Jag hoppas innerligt att den här behandlingen kommer att hjälpa.
  Må gott o sköt om dig! Hälsa farsan Baloo, för han har jag inte träffat på länge.
  Kramar:-)

  • Hejsan Petra!! Jaa, kan du inte trolla? 😉 Jaa, det får vi hoppas på! Jaa, han ska jag hälsa och jag är säker på att han hälsar tillbaka.
   Hoppas allt är bra med dig, kraaam från lilla jag! <3

 4. Hej Sofia!
  Har inte glömt dej, följer dej hela tiden. Har fått en dipp så jag mår inte riktigt bra (hjärtat mår bra), är illamående, vi letar boven bland medicinerna. Har fått medicin mot illamåendet så det har blivit bättre, äter samma pilla som cancerpatienterna när dom mår illa. Jag får verkligen hoppas att allt joxet med benen hjälper.
  Kram Lisa

  • Hej Lisa, oj vad tråkigt att må dåligt. Hoppas du får koll på vad det är och att det löser sig. Konstigt att du mår så dåligt men tur att det inte är hjärtat i alla fall. Jaa, jag hoppas också att det ska hjälpa!! Vi får se! Kraaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *