Dags för massage!


image
Ovan har ni det gyllene pillret!

Godmorgon allihopa!

Idag är det dags för massage, känns så bra. Har verkligen längtat efter detta. Har ju så ont i benet och foten just nu och det är väldigt skönt att få känna en annan smärta än den jag har. Jag blir lite distraherad när jag får massage, glömmer av smärtan i foten och fokuserar på massagen jag får istället. Fokuserar på en annan bättre smärta.
Det här kanske låter jättekonstigt men jag brukar kalla det bra smärta eller fel smärta. Bra smärta är som när man stretchar, det känns skönt att få sträcka ut musklerna i kroppen (speciellt efter träning). Även träningsvärk är en bra smärta. Fel smärta för mig är när man kanske får en överbelastning eller har någon smärta som inte går att påverka. Det går inte att göra något åt smärtan när det känns fel, oftast är det vila som gäller.
Så min slutsats är att foten och benet är ett exempel på fel smärta medans smärtan från massagen är rätt. Jag vet att den gör nytta..
Igår fick jag äntligen medicinen jag behöver för att bli av med mina nervsmärtor. De höll sitt ord, känns väldans skönt! Kanske kan få sova i framtiden tack vare medicinen?! Ni ser bilden ovan, där har ni mitt hopp! Dock kommer det ta ett tag att ställa in rätt dos av medicinen men nu är det på gång. Tänk snart kanske jag kan få känna känslan av att vara smärtfri… Det skulle vara helt fantastiskt!

Jag måste säga att det är väldigt skönt att jag kan åka färdtjänst dit jag ska. Eftersom jag åker många sjukresor och även med färdtjänst så åker jag taxi. Anledningen till att jag har sjukresor och färdtjänst är att jag är infektionskänslig (pga de immundämpande medicinerna) och inte kan åka med kollektiv trafiken. Dessutom fungerar inte min fot så jag klarar inte riktigt av att gå så långt ännu. Men jag träffar väldigt intressanta människor och oftast så är jobbet som taxichaufför bara ett arbete vid sidan av.. Mycket intressant att prata med dem och få reda på lite mer.
Häromveckan var det en man jag åkte med som inte var riktigt nöjd med sitt liv, han ångrade att han inte gjort något av sitt liv. Men han var också glad över att han kunde hjälpa sjuka genom att köra dem dit de skulle. Men då sa jag att ”Det är ju också ett viktigt jobb. Tänk vad glad du ska vara att du är frisk, du har ju hälsan i alla fall. Det måste väl kännas skönt?” Och det kunde han faktiskt hålla med om.

Har kommit på att man ofta glömmer av det, något man inte uppskattar tillräckligt ofta.  Jag hoppas att du som är frisk och läser kan ta till dig detta. Tänk vad härligt! Vilken tur du har och jag hoppas att det fortsätter så för dig. För er andra, kör järnet, jag önskar så att det ska gå bra för er också!
Stressade väldigt mycket innan jag visste att jag var sjuk för jag ville så gärna göra allting på samma gång. Men nu börjar jag inse att det är ju väldans dumt att lägga ner tid på att stressa runt hela livet. Nu har jag börjat ge mig lite mer tid. Främst beror det väl på att jag är så himla trött nu. Men jag har börjat inse att det ger mig så mycket mer att ta det lugnt. Jag behöver inte göra allt på samma gång. Så mycket lättare att planera livet nu. Känns skönt att inse detta. Få ta sig en liten funderare lite då och då och reflektera lite över livet…

image

Tänkte bara visa er en blomma jag köpte nyss. Tycker den är jättefin men när jag kom hem såg jag att bladen var väldigt lika de bladen som var en del av den värsta mardrömmen jag hade när jag var sövd på intensiven en längre period. Speciellt den undre sidan av bladen för de innehöll de färgerna och nästan samma form. Jag drömde att en blomma som var väldigt stor växte igenom mig med stora blad och även upp över mig. Vidrig dröm men det är svårt att förklara det här. Men tänk er stora sådana blad som växer runt, igenom och på kroppen.
Men nu har jag köpt den så vi får hoppas att jag klarar av att ha den hemma. Jag kanske kan kalla det chockterapi? Än så länge har jag inte drömt för jobbiga drömmar och det känns skönt…


12 svar till “Dags för massage!”

  1. Håller med Momo, tänkvärda ord. Speciellt när de kommer från dig som nyss fyllt 21. Stor kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *