Söndag


Hej,
När man e sjuk har man tid att måla naglarna… ^^ Helt sjukt faboulus.. 😉
Det händer mycket just nu men det känns lite komplicerat att förklara här. Får försöka någon dag.. Det handlar om när jag blev sjuk, vi har gjort en lex maria anmälan till vårdcentralen jag gick till för att få hjälp. Sen har jag massor av annat pappersarbete som jag måste göra. Sen ska man veta vad nästa steg är hela tiden. Tur att jag har föräldrar som har lite koll på den biten. Känns som det blev så himla mycket på samma gång helt plötsligt. Fick hem en del av journalen nu och det blev väldigt tungt att läsa, har fortfarande inte läst hela…
Jag tänker att jag inte påverkas så mycket av det men det gör jag såklart. Jag inser hur dåligt jag mått varje gång det inte går att undvika att prata om det. Så jag blev ledsen igår…. Men jag tror att det kan vara bra att gråta lite ibland och få det ur systemet. Får se när jag orkar läsa igenom alla papper jag fick hem som tex en del av min journal.
Sen känner jag mig lite mer nojig nu än vad jag gjort tidigare. Känner mig fortfarande lite kass sen förkylningen och jag känner efter hur det känns i kroppen hela tiden. Så jag blir väldigt orolig. Eftersom jag inte visste hur illa det var innan jag fick mitt hjärtstopp så undrar jag hur jag ska känna om något är fel nu. Men det tror jag att man känner… För jag visste att något var fel då, då när jag svimmade hela tiden men jag visste inte vad. Så det ska nog gå bra. Ska ta blodprover nästa vecka och då kanske jag kan sluta oroa mig! Jag hoppas på det!

Söt bild!
Söt bild!

Något positivt är väl att jag börjat ta fram mina sommarkläder. Vad skönt det skulle vara om vädret höll i sig nu. Gillar att sitta i skuggan och ha det gött och jag längtar tills jag kan få bada. Känner inte för att hoppa i det kalla vattnet än.. 😉 Tycker lite synd om halva min familj som är pollenallergiker, tur att jag sluppit det i alla fall. Jag tycker att det kan få regna snart så de kan få må bättre..  <3
Ska även kolla på Chalmerscortegen nu i veckan. Har aldrig sett den innan, skulle sett den förra året men då vet ni vad som hände istället. Många av mina kompisar är med i år så det ska bli kul att se.
Alltid skönt att få tänka på annat!! ^^


8 svar till “Söndag”

 1. Önskar dig all lycka vad gäller din Lex Maria. Jag har själv en kronisk sjukdom som man missade på vårdcentralen. När jag beskrev mina symtom så… SKRATTADE läkaren och sa att jag skulle ta långa promenader o ”försöka slappna av lite”. Ett halvår senare kördes jag i ambulans som prio 1 till Sahlgrenska. Jag är iallafall grymt impad av dig! Vilken krigare du är!

  • Åh nej vad kämpigt för dig Lola! Åh va tröttsamt av honom. Varför vara så elak? Det tjänar ju inget till.. Hur går det för dig nu då? Kämpigt att inte bli trodd visst är det? Ja, vi får se hur det går med min anmälan. Jag gör det lite för att få upprättelse men främst för att få dem att inte göra om misstaget..
   Åh tack! Du verkar också vara en riktig krigare! Kraam till dig 🙂

 2. Ja, det kan vara jättejobbigt att läsa journalen, men antagligen är det viktigt att sörja händelsen och sin sjukdom. Jag fick tipset när jag gick igenom traumat från 2010 att intervjua mina nära och kära vad de gick igenom, när det hörde om det som hände och när de vakade över mig.

  Tidigare har jag skickat efter min journal från när jag var liten, för att se om det stod något om någon hjärtsjukdom när jag gick på Östra Endokrinavdelningen, jag läste även journalen från Sommaren 2010, Sahlgrenska och Kungälvs sjukhus, då min hjärtsjukdom gav sig tillkänna och jag fick ett lungödem. Jag fick åka ambulans och ambulanspersonalen ville att jag skulle använda CPAP mask i ambulansen, men jag trodde att det bara var syrgas! Jag har efter det, berättat för alla ambulansvårdare jag träffat om den händelsen, så att inte någon skall behöva gå igenom det som jag gjorde, när jag inte vågade andas in det höga trycket! Hade jag vågat det, så hade jag kanske sluppit mitt cirkulationsstopp på Akuten i Kungälv.

  I somras gick jag igenom min journal på hjärtkliniken,
  från operationen och veckorna på Thorax. Oj det blev så mycket att jag tog bort det igen, men jag ville ändå skicka det till dig. Syns det på din hemsida nu?

  • Hej Jenny,
   Jaa det kan nog vara viktigtnär man väl känner att man orkar med det! Kämpigt för dig men grymt att du klarade av det. Får se när jag orkar höra hela sanningen om min ”sjukdom”… Hoppas så att du ska få ditt samtal nu när som helst! Kraam till dig, hoppas vi ses snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.