En helt fantastisk dag!


tillhör poffen.se
H
ej,
Tänkte berätta lite om hur jag hade det i Stockholm. Dagen började med att vi åkte till Karolinska institutet för att lyssna på flera olika föreläsningar med temat organdonation. Det var väldigt intressant att lyssna på allt och det gav mycket hopp. Som transplanterad kommer jag ta immundämpande medicin resten av mitt liv. Det är vad som krävs för att hjärtat inte ska stötas bort. På föreläsningarna pratade de en del om framtiden och vad forskningen kan komma att ge och då talade de om att man kanske inte skulle behöva ta mediciner i framtiden. Antagligen är det väldigt långt bort men det var spännande att lyssna och förstå mer.  De pratade även om nya sätt att ta tillvara på organ som man idag går miste om genom att använda nya metoder. Detta kan då göra att väntelistan blir kortare. Väldigt intressant alltihop..
Sen pratade även Martha och hennes tal var helt fantastiskt, hon är ju fantastisk! ^^ Riktig kämpe och inspirationskälla!
Nu kommer en bildbomb från kvällen då vi firade transplantationsjubileet ordentligt. Något jag tycker är viktigt att nämna är att vi även höll en tyst minut för våra donatorer, alla som inte klarat sig i väntan på ett organ och alla de som fortfarande står på väntelistan. Det var riktigt fint och väldigt känslosamt… <3

tillhör poffen.se
tillhör poffen.setillhör poffen.se

tillhör poffen.se
tillhör poffen.se
D
et var en väldigt go kväll vi hade och är så glad att vi kunde vara med. Tänk att vi varit i Blå Hallen i Stadshuset, det är nog inte alla som har varit där? ^^ Helt klart mäktigt. Så roligt att kunna dansa och skratta med mina hjärtebrudar. Härlig blandning av människor och roligt att få dansa natten lång. Maten var nog den godaste jag någonsin ätit. Helt otroligt! Mums 🙂 Det fattas en bild på mig och Hasse, min perfusionist som är en helt underbar människa. Vi får se vems telefon den bilden är i. 😉 Tack till alla inblandade för en fantastiskt dag och kväll som jag sent kommer att glömma. Så fint!
Men under kvällen fattades en hjärtebrud som heter Jenny som tyvärr blev sjuk precis innan vi skulle åka. Väldigt tråkigt att hon inte kunde vara med, hade verkligen sett fram emot att dela det med henne också då hon haft hjärtpump och är med i vårat ”gäng”.  Vi får fira fler gånger helt enkelt.. 🙂

Tack för att ni läser min blogg! Idag är det alla helgons dag och jag tänker hedra min donator genom att tända ett ljus, det känns viktigt för mig.

Hoppas du som läser får en fin helg!


10 svar till “En helt fantastisk dag!”

 1. Stockholms stadshus kan vem som helst besöka i samband med de
  guidade rundturer som de har flera gånger om dagen nästan varje dag.

  Sedan är det så klart inte så många som har varit på bankett i Blå Hallen. 😉

 2. Bra skrivit roligt och bra att läsa.Har också tänt ett ljus för min bror som hadde samma sjukdom som jag men som inte hann få nån hjälp♥♥♥

  • Tack, va fint Ann-Louise. Tycker det känns lite bättre när man tänder ett ljus men samtidigt så känns det aldrig tillräckligt. Jobbigt för dig och honom, riktigt kämpigt. Skickar en kram till dig <3

 3. Åh, va kul att även få se Tove o Marie:-) Du har så rätt, ni har verkligen slitit hårt för att vara där ni är idag. Ni alla är grymma o fantastiska! Å så sköterskorna som jag har jobbat ihop med förr:-) Ja, se till att fixa fram bilden på mysHasse o dig!
  Tänk att ni fick vara med på ett sånt här evenemang, så stort o mäktigt. Förstår att det är ett minne för livet.
  Jättefina bilder som du delar med dig av:-)
  Kraam till dig o mamma

  • Visst är vi fina ihop P. ^^ Du är också fantastiskt 🙂 Det var ett riktigt fint evenemang, är glad att jag fått ett så fint minne att komma ihåg. ^^ Kram tillbaka! Ska till Tiva på Onsdag, vi kanske ses då?

 4. Hej Sofia, tack för en fin sammanfattning om Stockholms resan. Vad fint att du nämner mig i din blogg. Jag mår bättre nu och idag har vi även kollat EKG, vilket var väldigt länge sedan och det var helt perfekt! kram Jenny

  • Va skönt att du mår bättre. Blir ju orolig för dig samtidigt vet jag hur illa det är med CMV… Riktigt härligt att EKG:t va fint. Kram till dig, vi får ses när du mår bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.