MOD-instagramtakeover


tillhör poffen.se
T
jena,
Om ni inte redan har instagram så finns det en guide till hur man skaffar det ->här<-
Om ni inte alls vill skaffa ett instagram konto så kan ni klicka på denna länk -> MOD-Mer organdonation :s instagram . (Om ni klickar på de små miniatyrbilderna så kan ni se vad jag har skrivit.) 🙂

Det starkaste ögonblicket som varit hittills i veckan var när jag föreläste på Thorax intensiven här på Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg. Har en go bild på några av alla mina favoriter som hjälpt och stöttat mig under hela sjuktiden. Känns fint!

tillhör poffen.se
Det blev mycket jobbigare än jag tänkt mig att prata på Tiva. Fokus vid den föreläsningen låg på att berätta hela min sjukdomshistoria och att prata lite mer om tiden på Thiva. Det är något jag inte pratar så mycket om annars, brukar inte heller fördjupa mig i ämnet när jag är på skolor.
Det är för att alla känslor kommer tillbaka så lätt när man ska prata om den riktigt jobbiga tiden. Att prata om tiden på intensiven, att vakna upp utan att veta vad som hänt mig och känna att kroppen bara fylls av ångest från topp till tå. En ångest som varken gick att hantera eller stoppa. Den sköljde över mig som en våg..  Det var extremt jobbigt och jag blir väldigt ledsen när jag tänker på den tiden precis i början… Allt var ju så traumatiskt, jag visste inte ens att det var något fel på mitt hjärta… Allt var så otroligt svårt att greppa… Speciellt när jag inte hade någon röst, när jag inte kunde prata eller uttrycka mig på något sätt. Det var så jävla hemskt..

Sen är det alltid kämpigt att höra flera av de röster som jag hörde när jag låg på intensiven och hade det som kämpigast. Det drar alltid igång en känslostorm inom mig. Men jag tror faktiskt att det kan vara väldigt bra att utsätta sig för sådana situationer. För jag vill ju komma vidare i livet, vill kunna komma igenom detta och det får ta den tiden det tar.
I tisdags rann tårarna så fort jag började prata och det var jag verkligen inte beredd på. Jag sa till och med att detta brukar inte hända än, om gråten kommer så brukar den komma senare… 😉

Men det positiva är att jag lyckades berätta ändå och det gick riktigt bra faktiskt. Tårarna kom i början men när jag fortsatte prata så släppte det. Så skönt och fick väldigt positiv feedback. Är jätteglad att jag gjorde det för det blev väldigt trevligt. Fick många frågor och kunde besvara det mesta. Känns jätteskönt och de var riktigt goa mot mig. ^^ Jag kände mig trygg och det blev en väldigt fin upplevelse. 🙂
Det som också är bra är att det främst är jobbigt just då, när jag pratar om det… Efter en liten stund så lättar det och jag mår bra igen!

🙂


11 svar till “MOD-instagramtakeover”

  1. Ska bara torka tårarna först. *tork tork*
    Jag säger bara en sak fialotta. Eller flera faktiskt… du är en sån galet grym tjej, helt makalöst stark o modig.☺
    Å det gör inget att man blir ledsen o känner den där jobbiga känslan som kommer. Jag tror att alla kan förstå det.
    I mina ögon är du one of a kind.

    • Va go du är Petra! <3 Tack!!! Ja, synd att den alltid ska komma fram när jag verkligen vill berätta… ^^ Men det blir bättre med tiden. Kram till dig!! <3 Du är ju helt underbar mot mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *