Ja, vad svarar man?


image

Hejsan,
I lördags bestämde jag mig för att gå på inflyttningsfesten som jag hoppades kunna gå på i början av veckan. Jag gick dit trots att jag inte mådde helt hundra. Är fortfarande snuvig tyvärr. Jag kan erkänna att det kändes lite konstigt att helt plötsligt ta på sig vanliga kläder eftersom jag har gått runt i myskläder en hel vecka och inte rört mig utanför dörren. :p
Men jag drog dit och det var väldigt skönt att träffa mina vänner igen! Hade jättekul. 😀 Glad att jag orkade vara med ganska länge trots förkylningen. ^^

Men det är alltid krångligt när man träffar nya personer och ska berätta vad man gör just nu. Om de redan vet att jag gått tekniskt basår så blir det alltid lite svårt att säga vad jag har gjort sen dess då det ändå har gått ca 1 och 1/2 år. Jag har nog provat olika på de flesta jag mött det senaste. Jag känner inget behov av att berätta, oftast börjar jag säga att jag varit sjuk ett tag och nu söker jobb. Om personen då frågar vad jag varit för sjuk så brukar jag berätta den kortfattade versionen av historian.
Det som har fungerat bäst är att säga som det är, vänta tills chocken har lagt sig och sedan svara lite på alla frågor som kommer… Jag brukar väl säga ungefär såhär: Jag fick ett hjärtstopp, de fick inte igång mitt hjärta. Låg i koma och fick olika hjärtpumpar i väntan på nytt hjärta. Nu är jag hjärttransplanterad och det har gått ungefär 1 och ett halvt år sen dess och jag mår riktigt bra idag.  För min del så är det ganska lugnt när jag berättar det så kortfattat. De som jag pratar med blir oftast väldigt chockade (såklart!!!) men samtidigt ännu mer nyfikna. Det brukar gå ganska bra. 🙂
Ibland berättar jag såklart inte, utan kanske svarar att jag söker jobb och funderar på vad jag ska studera i fortsättningen. Jag brukar ju tänka på vilket humör jag är på sen får man även känna in vem det är som står framför en och vart man är. Det är inte som att jag drar upp det om jag är ute på krogen men på hemmafester så blir det ibland så att jag berättar.  Allt jag gör just nu är ju på grund av det som hänt. Men ju mer tid som går desto längre bort blir det och desto mer kommer jag hinna uppleva. Då har jag ju mer att berätta om! Så det känns bra. 😀 


11 svar till “Ja, vad svarar man?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *