Helt utmattad med lite lägre puls…


tillhör poffen.se
Ser ni den fina rosen på bilden ovan? Den och en stor bukett fick jag från min goa kompis Abir som höll mig sällskap i några timmar under onsdagen. Mysigt när vänner kommer på besök och är väldigt tacksam för de fina blommorna!
Bilden på mig är från i onsdags då jag var hög och glad på propofol efter elkonverteringen. Hade ovanligt kul när jag höll på att piggna till och vad jag tjötade… Glad att jag inte sade något alltför dumt, vad jag vet om… :O  Ni kan fråga pappa, han var där… 😛

Nu vet jag att jag verkligen inte hade behövt oroa mig innan elkonverteringen av hjärtat. Någon slang som skulle ner i halsen minns jag ingenting av. I efterhand har jag främst varit öm i musklerna annars har jag inte märkt av något mer. Så skönt! Tacksam för att de är så duktiga.
Som jag skrev häromdagen så fungerade inte elkonverteringen av hjärtat utan pulsen låg fortfarande kvar på 100 efter 3 försök. Så det kändes ju inte så kul… Jag frågade då vad nästa steg var och började bli orolig. Finns det något mer att göra? Är det farligt?
Som tur var fick jag svar ganska fort. Fick prova en medicin som de vanligtvis inte brukar använda på hjärttransplanterade. Därför ville de ha mig under bevakning ett dygn för att se hur kroppen reagerade på medicinen. Det var alltså inte en betablockerare (blodtrycksmedicin) som jag skulle få utan en pulssänkande. Till början såg den inte ut att ge en större förändring utan jag låg konstant på 100 i puls. Men igår kom jag ner till 90! Så medicinen fungerar! Vet dock inte om detta är en tillfällig eller permanent lösning på problemet och det får jag la veta när jag träffar läkaren nästa gång.

Runt 12 igår blev jag fri från sjukhuset och fick åka hem.
Idag har jag världens segaste slappdag för att vila upp mig och det känns väldigt skönt att ha lägre puls. På ett sätt är jag glad för nu finns det ju en förklaring till varför jag varit slut och matt en längre tid. Har sovit middag ofta det senaste och tänkt att det är nog såhär trött man är som transplanterad. Nu vet jag att jag borde bli piggare när jag mår bättre och det känns så himla bra. Då kan jag sätta igång i mitt tempo igen och göra allt jag vill. Just nu orkar jag ingenting. Hoppas jag piggnar till under helgen så att jag kan börja jobba på måndag igen.

Det jag lärt mig är att känns något fel i kroppen så är något oftast fel. Därför måste jag bli mer envis och stå på mig så att jag kan få hjälp snabbare. Det måste jag komma ihåg! 🙂

 

Bytte sjukhusmiljö mot havsutsikt. Härligt!
Bytte sjukhusmiljö mot havsutsikt. Härligt!
Hängde med mina föräldrar och lilla Olivia
Sedan hängde jag med mina föräldrar och lilla Olivia i några timmar. Olivia var på superbra humör så vi busade och skrattade riktigt ordentligt. Hade så kul! ^^

 

 


8 svar till “Helt utmattad med lite lägre puls…”

 1. Vad bra att du är hemma igen och mår lite bättre. Hoppas du får ha det lugnare nu. Sköt om dig! Stor kram.

 2. Du är så klok i ditt resonemang 🙂 Du verkar haft en ”spännande” vecka och nu ser det ut som att det lugnat ner sig. Bra det:-)
  Ha en skön helg, själv ska jag jobba:-)
  Kraam

  • Hej P, jaaa! Alldeles för spännande vecka. Är glad om jag slipper sådana överraskningar men tyvärr kan man ju inte välja.. 🙁 Hoppas du hade en bra helg du med! Kram till dig <3

 3. Det låter härligt att pulsen gått ner, betyder det att du har en liten nervförbindelse till hjärtat. När jag gjort ct-scann så fick jag 2 -3 sprutor som skulle sänka pulsen så att bilderna skulle bli bättre. Men det hände inte ett dugg.

  • Hejsan Lisbeth, ja det är så skönt bara pulsen minskar lite. Jag vet faktiskt inte vad det betyder i nuläget.. Får se vad läkarna bestämt sig för. Synd att det inte hände nåt för din del heller, får hoppas att de lyckades ta någorlunda bra bilder. Kram till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.