Kontraster


image

Ja, kan ni gissa vart jag håller hus idag? Skaffat eget rum i stan, nämligen på sjukhuset… ^^
Men först det roliga! Jag hade en helt underbar dag igår tillsammans med mamma. Först gled vi in på Upper house spa och gottade oss. Jag hängde mest i en varm pool för det är de jag tycker är goast. Vi kände dock att vi var tvungna att prova på poolen som hänger utanför byggnaden med glasbotten. Det var faktiskt läskigare än jag trodde att simma ut i den. Se våran lille bil ovanifrån och från 19:e våningen såg den mest ut som en leksaksbil. ^^ Fick sedan en massage som gjorde mig så avslappnad och lugn, väldigt skönt.
Sen blev det dags för räkmacka och jag skulle äntligen få se den efterlängtade musikalen. Flashdance var så j***a bra! De sjöng så vackert, var hysteriskt bra dans och jag bara älskade den. Rös i hela kroppen när Hanna Lindblad och Rennie Mirro sjöng på scen. Grät en skvätt för att musikalen var så himla grym (när blev jag en lipsill?) , glad att jag fick se den! Kan ha att göra med alla känslor som smyger fram nu när det gått 2 år sen hjärtstoppet, kanske lite… ^^

image

Precis innan vi skulle gå och spaa så ringde dolt nummer. Det var min läkare som berättade för mig att jag skulle få en intensivbehandling under 3 dygn mot avstötning. Eftersom biopsi-svaret var en 1:a så har det varit lite vagt om jag skulle få behandling mot avstötning eller inte. Men nu när jag haft så jobbiga symptom (yr, andfådd och utmattad) så tror det mer på att det kan vara en avstötning. Vi får se hur jag mår på måndag när 3 dagars behandlingen är slut. Jag hoppas på att detta ska fungera så att jag mår superbra på måndag, det hade ju varit himlans skönt!! ^^
Den behandling jag får innebär att man får kortison (kortison dämpar immunförsvaret) intravenöst 1 gång per dag och sedan har de telemetri (EKG)- övervak på mig för att se så att allt ser bra ut. Beroende på blodsockernivå så kan jag behöva lite insulin då och då för att reglera, då får man en liten spruta i magen.
De biverkningar jag känt av hittills från den första dosen av kortison är: Metallsmak i munnen vilket medför att det mesta smakar skit.. Tyvärr! Förhoppningsvis ska jag bara få kortison i 3 dygn så det får jag stå ut med. 😉
Illamående men som tur är finns det tabletter mot det som verkar fort.
Värk i handen där nålen sitter, en riktigt tunn ådra de fick tag i. Men jag är så glad att de fick in en nål, var faktiskt inte säker på om det skulle gå nu när de har stuckit mig många gånger på väldigt kort tid.

Så det finns de som har det mycket värre! Jag har det faktiskt ganska mysigt här på sjukhuset. Pappa körde mig hit och var här en stund under förmiddagen sen har två av mina kompisar  varit här en sväng idag och hälsat på. Tack Julia och Frida, så glad! Fick godis som jag vräkte i mig till en början men sen kom jag på att det var väldigt dumt gjort. Kortisonet ger mig högt blodsocker och för mycket socker är ju inte bra så jag får väl se till att bjuda de andra patienterna på lite lördagsgodis! Det verkar vara ett gött och glatt gäng som ligger inne nu i helgen. Känns väldigt kul! Känner mig som hemma helt enkelt haha!

Förresten, skulle göra ett högskoleprov idag men det blev ju inte av! Lika bra det då jag inte hade orkat ändå. 😉

Hoppas du som läser detta får en go helg! Kram från en sjukling som ändå mår relativt bra (om jag inte går för snabbt)… 


19 svar till “Kontraster”

 1. Ja tack för en alldeles fantastisk dag & kväll – känner mig priviligerad! ❤️
  Men så ledsen att du inte mår bra – och samtidigt så tacksam att du blir väl omhändertagen!
  Älskar dig oändligt!
  Kram, mamma

 2. Hej Sofia!

  Ditt goda humör och din kämparanda är ett föredöme för oss gnällspikar.
  Stor kram
  Bitte

 3. Tack Sofia, önskar dig så bra tid på Sahlgrenska som det är bara möjligt och snabb bättring. Du är en heroe!

 4. Nej vad tråkigt jag har gått och tänkt på dig undrat hur du mår hoppas verkligen att det går bra och aldrig mer blir avstötning. Jag har varit och sålt på loppis i dag fick i hop 1300:- nu vill Anna till gbg och shoppa eller gå på spa som du det är så härligt.Nu måste du krya på dig så att du är hemma i påsk♥

  • Ja, det var riktigt segt Ann-Louise. Ohh, va ba jobbat. Har massa kläder jag vill sälja av men tycker det är så krångligt att paketera och skicka iväg allt. Får se till att hitta en loppis antar jag. Spa rekommenderar jag verkligen, speciellt Upper House spa som vi var på i Gothia Towers. Hoppas ni får det mys när ni väl bestämmer er. Det verkar som att jag kommer må bra nog att kunna fira påsk i helgen med familj och släkt. Det känns ju skönt! Glad påsk till dig! <3

 5. Sköt om dig! Bra att du tänkte på att inte äta så mycket godis/socker just nu. Stor kram.

  • Tack Eva-Lena. Hah, dock var jag ju en klant och åt alldeles för mycket till en början. Men alla kan ju göra misstag 😉 Stor kram!

 6. Vilka kontraster! Först en underbar dag med spa och musikal och sedan sjukhus och kortison… Det måste vara fruktansvärt jobbigt, det du går igenom. Håller mina tummar för att medicineringen ska ge resultat så att du kan komma tillbaka till full form.
  Önskar dig det bästa och ha en bra dag!
  //Bengt

  • Ja verkligen Bengt! Det känns jobbigt att jag känner att jag inte riktigt kan lita på min kropp. Men behandlingen gick väldigt bra och jag hoppas att den hjälper nu. Ja, vi får hålla tummarna för varandra. Mina håller jag för att du och Rebecca ska få må riktigt bra nu och lite för mig själv också såklart. ^^ Tack för all omtanke Bengt!
   Glad Påsk till dig och din familj. Hoppas ni mår bra och kan njuta av ledigheten. Kram

 7. Läste hos Bengt att du ligger inne på sjukhus nu. Lycka till och bamsekramar från mig. Jag som följde dig i början av din hjärttransplantation, och som har kikat in hos dig lite till och från. Jag blev nyligen donator av njure till min dotter.
  Håller tummarna för dig!
  Kram, Gerd ♥

  • Hejsan Gerd, tack så mycket! Ja, dig kommer jag ihåg. ^^ Du kikar in här lite då och då och blir lika glad varje gång jag ser en kommentar från dig. Fantastiskt att du nu är donator. Hoppas din dotter och du mår bra och att det fortsätter så för er. Kram till er båda! Glad påsk! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.