Ge sig själv lite cred…


Tjena,
Minns ni att jag häromdan skrev att jag skulle försöka vara lite mer positiv när livet känns tufft?
Jag känner väldigt ofta att det känns som jag bara står still i livet och trampar på samma ställe medans mina vänner utbildar sig och tar sig fram i livet. Som att jag inte gjort något vettigt dessa 2 och 1/2 år sen hjärtstoppet. Men sen började jag räkna upp allt positivt jag har lyckats med och nu känner jag mig faktiskt ganska stolt! Det är en go känsla så den ska jag försöka hålla fast vid.

Här tänkte jag rada upp några av de saker jag gjort som jag är mest stolt över.

1: Överlevt! Kämpat för att komma tillbaka och fort har det gått!

2: Lyckades genomföra min första riktiga föreläsning om allt som hänt knappt 4 månader efter min hjärttransplantation. Inte ens ett år sen hjärtstoppet och det gick riktigt bra!

3: Ville testa att min hjärna fungerade då jag började tvivla när alla frågade mig hela tiden. Bestämde mig därför för att göra en tenta i Fysik C ett år efter hjärtstoppet och klarade tentan! Så skönt att få kvitto på att det jag kände var rätt. Min hjärna fungerar riktigt bra!

4: Skaffat mig 2 olika jobb! Lyckats gå upp till 75% och klarat det ett tag vilket läkarna inte riktigt trodde… 🙂

5: (tillägg efter Johns fina kommentar)
Är såklart otroligt stolt och tacksam om jag har lyckats hjälpa någon via bloggen. Även de jag hälsat på via sjukhuset som idag också har nya hjärtan som slår starkt för dem. Det känns fantastiskt om det jag gjort har hjälpt dem att må bättre. 🙂 ❤

Sen har jag börjat ge mer av mig själv vid varje tillfälle. Leva nu! Samtidigt börjat prioritera rätt. Umgås med de vänner jag mår bra av och göra det jag vill. Det är väldigt viktigt att inte bara klanka ner på sig själv utan även försöka se alla framsteg. Det ska jag försöka bli bättre på. 🙂

Hoppas ni haft en bra vecka, imorgon är det fredag och det är jag så himla glad för! Ska träffa lite vänner på kvällen vilket jag sett fram emot i flera dagar nu. Blir kul!


8 svar till “Ge sig själv lite cred…”

 1. Du glömde en viktig sak på din lista som du verkligen ska vara stolt över. Att du orkar dela med dig här hjälper en massa människor i samma situation. Detta tillsammans med det stöd du varit under vår resa är ovärdeligt för en sån som mig. Kram på dig!!!

  • Åh tack John! Jag är så glad att du hörde av dig och att det ändå gått såpass bra för er på er resa med tanke på utgångsläget. Hoppas ni mår bra och att livet börjar komma tillbaka till det normala. <3 Kramar tillbaka! 🙂

 2. De!t är nog många som fått ett annat perspektiv på livet pga dig. Vad kan va viktigare än att njuta av dagen idag och vara rädda om varandra!
  Kram till dig, lilla hjärtat!

 3. Du ska inte vara ganska stolt Sofia, du ska vara MYCKET stolt över dig själv! Du har gjort och gör så mycket för både dig själv och andra. Du delar med dig till oss här, och ffa till dom som är och har varit i liknande situation som du. Du är en fantastisk förebild☺
  Kraam på dig❤

  • Tack P! Känns otroligt att få så mycket respons och samtidigt kunna nå ut till så många. Det är stort! Kram tillbaka!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *