Läkarbesök

Ekg maskinen
Ekg maskinen


Hejsan! 

Så idag har vi varit på läkarbesök, alldeles för tidigt… Kl 9 var tiden och jag är verkligen inte en morgonmänniska…På bilden ser man mig och ekg maskinen. Just den tycker jag påminner lite om en bläckfisk. För de olika ”sugkopparna” som man sätter fast lite härodär känns lite så.
Idag tog vi bort den nya medicinen som jag fått så mycket biverkningar av så de känns ganska bra… Hoppas bara att jag kan få en ny som fungerar, så det får vi kolla på vid läkarbesöket nästa vecka.
De var riktigt trevligt att träffa perfusionisterna för de e väldigt sköna. Den maskin jag fått nu är så mycket tystare. Nu e klickandet från klockorna* det som främst hörs och så har det verkligen inte varit de senaste…
Kan tänka mig att maskinen måste varit väldigt trött så mycket som den lät så de e väl bra att den e bytt nu då. Först trodde jag att de bara var inbillning att de var ett nytt ljud men sen frågade jag mina föräldrar om de tyckte de var någon skillnad och de tyckte de allt!

*Klockorna är de pumphusen som man ser lite utav på bilden, mellan alla slangarna till ekg maskinen. Där hänger det ut två lite större grejer som går in i kroppen och är fastsydda i mitt hjärta och hjälper till. Kommer lägga ut lite tydligare bilder framöver

wpid-IMG_20130802_154622.jpg
Fragmin sprutan

wpid-IMG_20130821_153859.jpg

Ett av alla de prover de tog idag var pk värdet. Idag låg det på 2,0 vilket är för lågt när jag har pumpen. Man vill att de värdet ska ligga mellan 2,1 och 3,0, helst runt 2,5 har jag förstått det som. Om det hamnar under 2,1 så ska man ta blodförtunnande och de e då man behöver ta fragmin sprutor.
Så nu ska jag då ta dessa sprutor fram till på måndag… Känns förjävligt!
Jag har en spärr i min kropp när de gäller att stoppa in en spruta i sig själv… Det jobbiga är att när man äntligen har lyckats med att komma över den obehagskänslan, då ska man spruta in innehållet i kroppen.. Det svider verkligen till och sen fortsätter det bara att svida… Usch! Har sååå svårt för att göra det, men idag har jag lyckats!!! Wiie! Förhoppningsvis är det bara i 5 dagar nu framöver som jag behöver ta den… Får hålla tummarna sen på att jag ska slippa ta dom ett tag framöver.

Snart så kommer Freeden och hälsar på! Ska bli härligt att bara få tjöta av sig lite och prata om vanliga grejer, blir väldigt mycket sjukhussnack nu när man är mitt i allt… Så de ska bli mysigt! Hon e så fin och har stöttat mig så mycket under tiden jag vart sjuk trots att avståndet varit långt. Nu har jag vart bortskämd och haft henne här hemma i göteborg ett tag, men snart åker hon. Kommer bli tomt utan henne här men som tur är så finns det ju skype!

image
Jag och Freeden

 

4 reaktioner på ”Läkarbesök

 1. Visst är sjukhusvärlden märklig! Håller med om stt sprutor är läskiga i alla fall om det är man själv som ska ha den. Du är både modig och måste ha ett ofattbart stort tålamod.

 2. Jag känner dig inte, vet inte vem du är, men det jag vet är hur det är att vänta! Jag fick två nya lungor plus att dom lagade en klaff och ett hål i hjärtat för 1 1/2 år sedan. Jag började oxå blogga men redan under lungsjukdomen och efter transplantationen och har haft stor nytta av den. Vilket sjukhus tillhör du? Jag önskar dig all lycka och jag kommer att vara en av dina förföljare

 3. Hej!

  Kerstin, Ja det är den verkligen! Mycket knepig värld. Tålamodet har prövats många gånger…

  Freeden, tack du e bäst du med!!

  Annelie, Ja då vet du verkligen hur det är att vänta! Va skönt med en ny chans nu, önskar dig all lycka! Jag tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhus här i Göteborg. Skulle gärna vilja titta in på din blogg så länka gärna! Vad kul med en ny följare!

  Kram Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *