Förbättring men smärtsamt….


Idag ska jag beklaga mig lite.. Det gör så extreeemt ont i bröstbenet, varenda litet steg, varenda liten rörelse är smärtsam. Tillome att skriva här och trycka på tangenterna på datan gör ont. Jag hade ju vant mig vid att äntligen bara ha ”liite” ont i bröstkorgen och väldigt ont i foten. Nu har jag ont överallt… Även foten (som vanligt). Känns som om man kört över mig med en bil… Men de tror jag inte har hänt, hah. Men kan tänka mig att det gör lite extra ont pga jag haft de fyra ”trädgårdsslangarna” inom mig som tog upp plats.. Så först skulle de lyckas operera ut dem, sen få ut det gamla hjärtat och sen få in ett nytt och sy ihop…

Fick veta att de antagligen kommer att göra extra ont för mig ett längre tag eftersom att mitt bröstben först är brutet, sen uppsågat, sen ihopsytt. Sen öppnat igen och sågat upp det läkta, sen sytt ihop igen. Så kan förstå att det är instabilt och gör svinont… Inte så konstigt alls.
Så för att hjälpa läkningen att ske fortare så får jag inte använda armarna till någonting i princip. Det är svårare än man tror, men jag e ju van och det blir lättare för varje gång.

Men smärtmässigt så tänker kanske ni, de finns ju smärtstillande för sådant?! Jaa, de gör det, men jag tål smärtstillande väldigt bra så de verkar inte alls mycket på mig. Så det känns väldigt jobbigt.. Att pillrerna inte räcker till. Så jag får kämpa för mina morfindoser. När jag inte klarar av att hålla ut med smärtan längre så kan jag även få smärtlindring intravenöst via en CVK som jag har på halsen (då går smärtlindringen rakt in i blodet). Det är väldigt skönt. Kan man äntligen få slappna av lite från all smärta för i alla fall en liten stund…

wpid-20130917_082410.jpgUtsikt från rummet, visst e den helt okej?

Har fått ett rum för fyra personer, men jag har lyckats att få ett litet hörne med toa nära. Så jag har de lyxigt jag i min minihörna, fin utsikt e de också. Fått besök av familjen och även lilla Olivia. Så fått en dos med bebisgos också! Mamma och pappa turas om att vara här, men jag försöker ge dem lite ledigt för nu mår jag ju ganska bra ändå, så då klarar jag mig lite mer själv! Så jag hoppas att de inte tycker det är alltför jobbigt att vara här på dagarna, för ska jag erkänna så e de ganska mysigt med sällskap! ^^
wpid-IMG-20130917-WA0000.jpgMysigt!!

Åh alla som har haft hand om mig är så himla duktiga. Tänk på alla läkare som har varit inblandade och gjort rätt beslut och löst många svåra problem. Helt fantastiska! Glad att ja varit på rätt plats vid rätt tillfällen! Även med oflyt.. Men de har jag skrivit så många gånger nu så jag tror att man förstår hur tacksam jag är! ^^

Men de är väldigt jobbigt och humöret e upp å ner, men jag vet iallafall nu att jag kämpar för min framtid, för mitt liv. Lite dåligt beskrivet kanske, men nu e livet inte på paus, de e ju nu jag kan börja köra på för att bli mig själv igen. Hitta tillbaka till livet och bara ha de bäst som jag hade de innan jag föll ihop, kommer kanske må ännu bättre än nånsin? Så det är därför jag orkar kämpa!!!
Goaste känslan e att vara av med pumpen. Såå härligt att bara kunna gå runt här på avdelningen utan att behöva dra runt på 15 kilo. Eller de hängande klockorna från magen fyllda med blod som hängde och verkligen var en extra tyngd att gå runt med. Varit såå trött på pumpen de senaste… Nästan så man velat sparka sönder den av ilska ibland… Men det är ju faktiskt ganska dumt, så de skippade jag förstås..

Så känner frihetskänsla trots att jag fortfarande är fast på sjukhuset. Har gått några varv runt avdelningen idag och de känns riktigt härligt. Har ingen kateter (i urinröret), pacemakern har vi nu kopplat ur så mitt hjärta slår för sig självt och hittills ser de toppen ut! Lycka!! Hoppas det fortsätter såhär positivt!
Så de jag just nu går runt och bär på är en ekg-apparat som är kopplad till min kropp med små elektroder, 5 st är det. Sen är de ju massa plåster på magen och blåmärken. Svullen mage har jag också, ser ut som att jag är gravid.. Får hoppas de löser sig snart också med magen… Börjar faktiskt få riktigt ont. Men jag har fått medicin för det med så snart löser det sig nog!! Fattar ni!! Jag har inget jag måste bära med mig! Okej, een liten ynka maskin men det är ingenting i jämförelse!! Såå superhärligt! Mitt hjärta klarar sig själv! Helt otroligt!!

Jaa, som ni förstår så är de mycket upp å ner men det är ju självklart efter en sådan operation som jag genomgått. Men lyckan är att det är tyst runtomkring mig. Bara kunna sitta och slappna av utan klickandet och ryckandet i magen. Det är härligt!! Känner mig stark trots avsaknad av en del muskler! Det här löser jag! Nu e de dags för några varv runt avdelningen så jag blir stor och stark igen sen e de dags för en dusch.

Vet ni? Här får man duscha fler gånger än 2ggr/ vecka! Helt fantastiskt!! Maten smakar fortfarande inte gott men de får man väl ta, slipper laga mat? 🙂

Såå hade bra sålänge, kram från en lycklig men riktigt trött tjej!


11 svar till “Förbättring men smärtsamt….”

 1. Åh vad lycklig du ser ut på bilden, så det skall se ut! 🙂 du lyser! Härligt att se en del av POFFEN lysa upp ännu mer!!! <3 heja dig och ditt nya fungerande hjärta!! 🙂

 2. Hej, för att ha genomgått en av de största operationer som finns och den största förändringen i ditt liv, ser du ut att må fantastiskt bra. Underbar att gosa med liten bebis – njut och ta var dag för sig. Ibland är det som du skriver, upp och vissa dagar helt ner men de blir förhoppningsvis längre mellan ner-dagarna. Allt gott! //Ulrika

 3. Underbar läsning! Jag känner mig så glad för din skull, kan aldrig förstå hur jobbigt det varit om man inte varit i samma situation men ändå känner jag sådan lättnad för din skull! Magiskt att får ha det tyst, gå fritt & allt därmed!:) du är underbar! Grattis till ditt nya hjärta! Det är magiskt!! 🙂 <3

 4. Inte läst din blogg på ett par dagar. Vilken lycka det blev att läsa den idag 🙂 Att man kan gråta för någon annans lyckade operation 🙂
  Du är så duktig, låter som att du är en drömpatient. Tränat och rör på dig av egen kraft 🙂
  Kramar och styrka till din träning 😀
  Liz från pyssel sidan på FB

 5. Vilken underbar bild! Du och lilla söta Olivia. Det blir fler varv runt avdelningen för varje dag. Du är super!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.