Biopsi.. igen.


Kunde inte sova inatt så jag låg vaken ett tag… Var lite nervös inför biopsin, ville be om morfin eftersom de kändes så bra förra gången. Men nope, de blev inge morfin för mig idag.
Biopsierna e inge roliga att göra. Så knepigt och huden är så känslig på halsen så ska de först spruta in bedövning, sen stoppa in en slang i blodådran sen plocka minibitar av hjärtat. Varje gång som de plockar en bit så hoppar hjärtat till med några hjärtslag. Inte kul helt enkelt. Allt detta görs när man är vaken. Blöh. E så tröööött på all smärta.

image
image

Nu har de mot alla odds satt en infart på min arm. Så svårstucken som jag är så tog det lite tid. Så nu får jag antibiotika. Har inte ätit frukost pga biopsin så är väldans hungrig nu. Blir bra med lunch sen.
Det är jobbigt med alla stick man får. Kommer nog aldrig komma ifrån den smärtan. När man har haft så ont som jag har haft så kan ett stick vara det som gör att man får nog och inte klarar mer. Det blev lite så idag. Är så jävla trött på alla stick, biopsier och smärtor. Har fått nog nu. Behöver komma hem och hämta nya krafter så jag hoppas att svaret på biopsin är positivt så jag får åka hem imorgon. 

Det här med att bli arg på vissa personer som har haft hand om mig är nog ett positivt tecken. Att man orkar vara arg är ju ett friskhetstecken.  Beskrev kanske inte så bra varför jag var arg på just en sköterska igår. Jag vet att de aldrig kan förstå vad man går igenom men om man har sett mig vara så dålig och hjälpt mig under vårdtiden borde man inte uttala sig så som personen gjorde. Man borde ha mer respekt inför patienten och försöka sätta sig in i patientens situation. Smärta kan förstöra mycket. Att man så fort man rör sig får ont gör att man tillslut inte vågar röra på sig. Jag tycker inte att det verkar så svårt att förstå sig på? Lite kan man väl ändå förvänta sig?
Har hittat goa folk här på transplantationsavdelningen så nu har jag något att göra på dagarna. De känns skönt!
Nu ska jag snart göra de specifika övningarna för min fot så de blir bra. Få lite hjälp av sjukgymnasten. Får inte anstränga mig så mycket idag efter biopsin så de blir nog lagom träning…
Sen ska jag prata med en sjuksköterska som ska göra ett arbete och behövde en patient att prata med. Så valde hon mig :). Vet inte riktigt vad det handlar om så jag e lite nyfiken!


4 svar till “Biopsi.. igen.”

  1. Hej Sofia!
    Jag hoppas verkligen att proverna är bra och att du får komma hem imorgon. Man blir mer aktiv när man kommer hem, för länge på sjukhuset blir man bara så apatisk….Synd att du inte gillar sprutor, men biopsierna kommer nu att bli glesare och bara det är skönt. Att bli arg betyder också att du reagerar, jag trodde det bara var nån somsagt nåt dumt…Håller med dej att en person i den possitionen borde veta bättre. Men tyvärr alla passar inte för sitt jobb.. Du fortsätter väl att skriva när du kommer hem??? Vill inte tappa bort dej nu…
    Håller tummarna för dej/Kram Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *